ANNONSE

Advarer mot innbrudds-tyver

Politiet oppfordrer groruddøler til å være oppmerksomme på mistenkelige personer.

Tekst:

Publisert:

- Folk bør være oppmerksomme, og holde øye med hverandres eiendom. Det bør meldes fra til politiet dersom man mener man ser noe mistenkelig, sier jourhavende førstebetjent Asbjørn Øynes ved Stovner politistasjon.Han forteller at det senest i går, torsdag, kom inn melding om innbrudd i en førsteetasje på Haugerud.- Da fornærmede kom hjem og låste seg inn i leiligheten hoppet to innbruddstyver ut av et vindu. Vedkommende hadde dessverre ikke noe god beskrivelse, men begge to hadde bart, sier Øynes.Kan være en sammenhengPolitiet ser ikke bort fra at det der sammenheng mellom de mange innbruddene. Øynes antyder allikevel at innbrudd i første etasje gjennom verandadører virker å være en innbruddsmåte som blir brukt i visse miljøer.- Finner innbruddene sted i hele Groruddalen?- Ja, men det kan se ut som de er konsentrert rundt t-banelinjene og offentlig kommunikasjon, sier politiførstebetjenten.Vil ha tipsFor å komme nærmere kjernen i problemet er imidlertid politiet avhengig av tips fra publikum, så de kan få litt mer opplysninger rundt innbruddene.- Vi trenger å få litt mer kjøtt på beinet, sier Øynes.- Hva kan groruddøler gjøre for å forhindre innbrudd?- Først og fremst å holde øynene oppe, sier han.- Hva med alarm?- Alarm er preventivt og en sikkerhet, men vi kan ikke si at alle som bor i første etasje skal skaffe seg alarm. Det er kostbart, sier han og legger til:- Gode låser på dører og vinduer er også en sikkerhet.

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE