ANNONSE

Signerte avtalen på Grorudhuset:

Aktivitetsvenner - dobbel glede

Aktivitetsvenner - dobbel glede

VIKTIG SIGNERING: Lisbet Rugtvedt og Øystein Eriksen Søreide var storfornøyde etter å ha signert samarbeidsavtalen om Aktivitetsvennprogrammet.

Forrige uke ble det skrevet under et meget viktig papir i Grorudhuset på Kalbakken. Nå er nemlig Bydel Grorud med i Aktivitetsvennprogrammet, som jobber med å gi demente opplevelser og aktivitet.

– Noen trenger litt ekstra hjelp, mens andre får lov å bety litt ekstra for noen. Det er Aktivitetsvenn i et nøtteskall, sier Lisbet Rugtvedt, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

De står bak programmet, som går ut på at frivillige tar med seg personer med demens ut på en aktivitet.

– Det viktigste er å finne noe som oppleves som meningsfylt for dem begge, sier Rugtvedt.

– Prinsippet er egentlig ganske enkelt: Gjør noe du liker, sammen med noen som har demens.

Rugtvedt understreker også viktigheten av å få demente ut i aktivitet.

– 60 prosent av de minst 77.000 demente rundt om i landet bor hjemme, mens 80 prosent av beboere på sykehjem har demens. Og det vil bare bli flere etterhvert som eldrebølgen treffer oss for alvor.

Derfor tok hun turen til Grorudhuset for å signere samarbeidsavtalen med bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide.

Avtalen forplikter

Og det var en entustiastisk bydelsdirektør som gjorde seg klar til avtalesignering.

– Grorud er fortsatt helsebydelen, så en slik avtale passer veldig godt for oss. Vi definerer helse som å få lov å mestre hverdagen og å kunne delta. Og det er jo egentlig hele ideen med Aktivitetsvenn: Mestring og deltakelse selv om livet har endret seg litt.

– Hvorfor er det så viktig å få skrevet under en slik avtale?

– Det er en anerkjennelse av arbeidet som gjøres, samt at det forplikter i større grad. En avtale på plass signaliserer også en forståelse og støtte for at de ansatte prioriterer å bruke deler av sin arbeidstidtid og sine ressurser inn i prosjektet. I Bydel Grorud er vi så heldige at prosjektet er forankret helt fra toppen. Dette vil gi prosjektet den nødvendige oppmerksomheten og rammebetingelser som det har behov for, sier Anette Skjellum-Kokkim, seksjonsleder på Martin Skatvedts vei 1.

Les mer om hvordan Aktivitetsvennprogrammet skal iverksettes i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE