Aldri mer oblat

Aldri mer oblat

 

Feste på og skrape av. Nå er det slutt på oblater på bilskiltene dine, og med det sparer Statens Vegvesen 20 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Bedre kontrollmetoder gjør at Statens Vegvesen har bestemt av klistremerkene opphører, og med det sparer de 20 millioner.

- Vårt budskap til alle er: du trenger ikke ringe oss og lure, de kommer ikke! Fra 1. mai kan du ta av de gamle oblatene, dersom du ønsker det, sier avdelingsdirektør Kari Aamot i Statens Vegvesen.

De forventer mange telefoner i løpet av sommeren fra folk som lurer på hvor oblatene blir av.

-  Vi har i noen år ment at oblatene har vært utdaterte, legger hun til.

Vegvesenet har utviklet nye metoder å kontrollere kjøretøy på de siste årene. Ny foto- og datateknologi brukes for å gjenkjenne kjøretøy som skulle ha vært avskiltet og som har bruksforbud. Med det nye systemet er det kun registreringsnummeret som blir tatt bilde av.

-  Nå identifiserer vi de kjøretøyene det er noe galt med og kontrollerer disse, mens vi tidligere måtte vinke inn tilfeldige kjøretøy som vi kontrollerte, sier Aamot, som understreker at alle har et ansvar for at sitt kjøretøy er i god stand.

- Kontrollene våre er et viktig trafikksikkerhetstiltak, som vi stadig jobber med for å bedre, påpeker Kari Aamot.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.