Aldri mer oblat

Aldri mer oblat

 

Feste på og skrape av. Nå er det slutt på oblater på bilskiltene dine, og med det sparer Statens Vegvesen 20 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Bedre kontrollmetoder gjør at Statens Vegvesen har bestemt av klistremerkene opphører, og med det sparer de 20 millioner.

- Vårt budskap til alle er: du trenger ikke ringe oss og lure, de kommer ikke! Fra 1. mai kan du ta av de gamle oblatene, dersom du ønsker det, sier avdelingsdirektør Kari Aamot i Statens Vegvesen.

De forventer mange telefoner i løpet av sommeren fra folk som lurer på hvor oblatene blir av.

-  Vi har i noen år ment at oblatene har vært utdaterte, legger hun til.

Vegvesenet har utviklet nye metoder å kontrollere kjøretøy på de siste årene. Ny foto- og datateknologi brukes for å gjenkjenne kjøretøy som skulle ha vært avskiltet og som har bruksforbud. Med det nye systemet er det kun registreringsnummeret som blir tatt bilde av.

-  Nå identifiserer vi de kjøretøyene det er noe galt med og kontrollerer disse, mens vi tidligere måtte vinke inn tilfeldige kjøretøy som vi kontrollerte, sier Aamot, som understreker at alle har et ansvar for at sitt kjøretøy er i god stand.

- Kontrollene våre er et viktig trafikksikkerhetstiltak, som vi stadig jobber med for å bedre, påpeker Kari Aamot.

 

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.