Alle kan bli med

Alle kan bli med

 

Leder i Mental Helse Alna, Sigrid Marie Refsum og nestleder i Mental Helse Oslo, Christine Rosenqvist, ønsker å få fram at Mental Helse er en organisasjon der alle kan være medlem, også de uten diagnose.

Skrevet av:

 

- I Oslo er brukermedvirkningen nesten ikke-eksisterende. Det er annerledes i de små kommunene ellers i landet, der slår de seg sammen med brukerne, forteller Rosenqvist.

Hun forteller at Mental Helse har et program der de lærer opp brukermedarbeidere og brukerrepresentanter til forskjellige råd og utvalg der de er en forutsetning.

- Medlemmer av Mental Helse er interessert i å støtte arbeidet vi gjør uavhengig av diagnose. Noen egner seg til å skape sosiale sammenhenger og noen egner seg til andre oppgaver som representasjon. Det er en feiloppfatning at Mental Helse kun kan ha medlemmer med en diagnose, forteller Refsum.

Rydde opp

Medlemmer av Mental Helse kan jobbe med saker i sitt eget lokalmiljø.

- Mental Helse er en medspiller i samfunnet. Vi har samarbeid med bydelen og holder flere arrangementer. Det er en arena for egen utvikling, også for de uten diagnose, sier Refsum.

De vil gå fra oppfatningen som en ren pasientorganisasjon til samfunnsaktør.

- Vi vil fram i lyset, og bli mer synlig, sier hun.

De mener at det å være medlem  i Mental Helse skaper åpenhet.

- Vi har aktive frivillige som synes det er en spennende jobb og som vil gjøre noe for lokalsamfunnet, sier Rosenqvist.

De kan også fortelle at å være frivillig i Mental Helse gir godt utslag på CV-en.

- Det er en fordel for en som søker arbeid å ha jobbet som frivillig hos Mental Helse. Vi vil at engasjerte folk melder seg inn, sier Refsum.

De forteller at flere av medlemmene med psykiske lidelser klarer seg godt i hverdagen.

- Cirka 80  prosent av folk med psykiske lidelser er i daglig arbeid. Vi har også en nestleder i Mental Helse Alna som ikke har vært innom psykisk helsevern på noe vis. Vi er også til for de som er interesserte og vil gjøre noe for samfunnet, forteller Rosenqvist.

 

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!