Alle kan bli med

Alle kan bli med

 

Leder i Mental Helse Alna, Sigrid Marie Refsum og nestleder i Mental Helse Oslo, Christine Rosenqvist, ønsker å få fram at Mental Helse er en organisasjon der alle kan være medlem, også de uten diagnose.

 

- I Oslo er brukermedvirkningen nesten ikke-eksisterende. Det er annerledes i de små kommunene ellers i landet, der slår de seg sammen med brukerne, forteller Rosenqvist.

Hun forteller at Mental Helse har et program der de lærer opp brukermedarbeidere og brukerrepresentanter til forskjellige råd og utvalg der de er en forutsetning.

- Medlemmer av Mental Helse er interessert i å støtte arbeidet vi gjør uavhengig av diagnose. Noen egner seg til å skape sosiale sammenhenger og noen egner seg til andre oppgaver som representasjon. Det er en feiloppfatning at Mental Helse kun kan ha medlemmer med en diagnose, forteller Refsum.

Rydde opp

Medlemmer av Mental Helse kan jobbe med saker i sitt eget lokalmiljø.


- Mental Helse er en medspiller i samfunnet. Vi har samarbeid med bydelen og holder flere arrangementer. Det er en arena for egen utvikling, også for de uten diagnose, sier Refsum.

De vil gå fra oppfatningen som en ren pasientorganisasjon til samfunnsaktør.

- Vi vil fram i lyset, og bli mer synlig, sier hun.

De mener at det å være medlem  i Mental Helse skaper åpenhet.

- Vi har aktive frivillige som synes det er en spennende jobb og som vil gjøre noe for lokalsamfunnet, sier Rosenqvist.


De kan også fortelle at å være frivillig i Mental Helse gir godt utslag på CV-en.

- Det er en fordel for en som søker arbeid å ha jobbet som frivillig hos Mental Helse. Vi vil at engasjerte folk melder seg inn, sier Refsum.

De forteller at flere av medlemmene med psykiske lidelser klarer seg godt i hverdagen.

- Cirka 80  prosent av folk med psykiske lidelser er i daglig arbeid. Vi har også en nestleder i Mental Helse Alna som ikke har vært innom psykisk helsevern på noe vis. Vi er også til for de som er interesserte og vil gjøre noe for samfunnet, forteller Rosenqvist.

 

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!