Alle kan bli med

Alle kan bli med

 

Leder i Mental Helse Alna, Sigrid Marie Refsum og nestleder i Mental Helse Oslo, Christine Rosenqvist, ønsker å få fram at Mental Helse er en organisasjon der alle kan være medlem, også de uten diagnose.

 

- I Oslo er brukermedvirkningen nesten ikke-eksisterende. Det er annerledes i de små kommunene ellers i landet, der slår de seg sammen med brukerne, forteller Rosenqvist.

Hun forteller at Mental Helse har et program der de lærer opp brukermedarbeidere og brukerrepresentanter til forskjellige råd og utvalg der de er en forutsetning.

- Medlemmer av Mental Helse er interessert i å støtte arbeidet vi gjør uavhengig av diagnose. Noen egner seg til å skape sosiale sammenhenger og noen egner seg til andre oppgaver som representasjon. Det er en feiloppfatning at Mental Helse kun kan ha medlemmer med en diagnose, forteller Refsum.

Rydde opp

Medlemmer av Mental Helse kan jobbe med saker i sitt eget lokalmiljø.

- Mental Helse er en medspiller i samfunnet. Vi har samarbeid med bydelen og holder flere arrangementer. Det er en arena for egen utvikling, også for de uten diagnose, sier Refsum.

De vil gå fra oppfatningen som en ren pasientorganisasjon til samfunnsaktør.

- Vi vil fram i lyset, og bli mer synlig, sier hun.

De mener at det å være medlem  i Mental Helse skaper åpenhet.

- Vi har aktive frivillige som synes det er en spennende jobb og som vil gjøre noe for lokalsamfunnet, sier Rosenqvist.

De kan også fortelle at å være frivillig i Mental Helse gir godt utslag på CV-en.

- Det er en fordel for en som søker arbeid å ha jobbet som frivillig hos Mental Helse. Vi vil at engasjerte folk melder seg inn, sier Refsum.

De forteller at flere av medlemmene med psykiske lidelser klarer seg godt i hverdagen.

- Cirka 80  prosent av folk med psykiske lidelser er i daglig arbeid. Vi har også en nestleder i Mental Helse Alna som ikke har vært innom psykisk helsevern på noe vis. Vi er også til for de som er interesserte og vil gjøre noe for samfunnet, forteller Rosenqvist.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.