Alle kan bli med

Alle kan bli med

 

Leder i Mental Helse Alna, Sigrid Marie Refsum og nestleder i Mental Helse Oslo, Christine Rosenqvist, ønsker å få fram at Mental Helse er en organisasjon der alle kan være medlem, også de uten diagnose.

 

- I Oslo er brukermedvirkningen nesten ikke-eksisterende. Det er annerledes i de små kommunene ellers i landet, der slår de seg sammen med brukerne, forteller Rosenqvist.

Hun forteller at Mental Helse har et program der de lærer opp brukermedarbeidere og brukerrepresentanter til forskjellige råd og utvalg der de er en forutsetning.

- Medlemmer av Mental Helse er interessert i å støtte arbeidet vi gjør uavhengig av diagnose. Noen egner seg til å skape sosiale sammenhenger og noen egner seg til andre oppgaver som representasjon. Det er en feiloppfatning at Mental Helse kun kan ha medlemmer med en diagnose, forteller Refsum.

Rydde opp

Medlemmer av Mental Helse kan jobbe med saker i sitt eget lokalmiljø.

- Mental Helse er en medspiller i samfunnet. Vi har samarbeid med bydelen og holder flere arrangementer. Det er en arena for egen utvikling, også for de uten diagnose, sier Refsum.

De vil gå fra oppfatningen som en ren pasientorganisasjon til samfunnsaktør.

- Vi vil fram i lyset, og bli mer synlig, sier hun.

De mener at det å være medlem  i Mental Helse skaper åpenhet.

- Vi har aktive frivillige som synes det er en spennende jobb og som vil gjøre noe for lokalsamfunnet, sier Rosenqvist.

De kan også fortelle at å være frivillig i Mental Helse gir godt utslag på CV-en.

- Det er en fordel for en som søker arbeid å ha jobbet som frivillig hos Mental Helse. Vi vil at engasjerte folk melder seg inn, sier Refsum.

De forteller at flere av medlemmene med psykiske lidelser klarer seg godt i hverdagen.

- Cirka 80  prosent av folk med psykiske lidelser er i daglig arbeid. Vi har også en nestleder i Mental Helse Alna som ikke har vært innom psykisk helsevern på noe vis. Vi er også til for de som er interesserte og vil gjøre noe for samfunnet, forteller Rosenqvist.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

 
Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

 
Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!