«Alle» vil ha ny prosess
- unntatt Ap

«Alle» vil ha ny prosess<BR> - unntatt Ap

ALLE UNNTATT AP: Høyre, Venstre, Frp, MDG, SV og Rødt stilte seg bak miljø- og samferdselskomiteens (MOS) forslag om en ny prosess med konseptvalgutredning av Årvolldammen før den forprosjekteres. Dette ville ikke Ap være med på.

Høyre SV, Venstre, MDG, Frp og Rødt vedtok en uttalelse der de ber om en ny runde med utredning om Årvolldammen. Det ville ikke Ap være med på.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 09:47

Se bildet større

IRRITERT: Jon Sandven (R).

I lengre tid har det vært debatt om Årvolldammen og områdets fremtid. Bymiljøetaten holder på med en konseptvalgutredning (KVU) som anbefaler alternativ 3 - åpning av Glassbergbekken og Hovinbekken, samt etablering av økologisk dam og strandsone med sand. Beboerne på Årvoll har dannet «Badedammens Venner» for å få sine stemmer hørt av Bymiljøetaten.

Under bydelsutvalgsmøtet torsdag 10. november ble stemningen amper. Hele tiden har det vært enighet mellom partiene om at prosessen har vært for dårlig, og dette har de vært enige om i miljø- og samferdselskomiteen (MOS) og i kultur- og oppvektskomiteen (KO). Under BU-møtet snudde. det. Ap vil ikke støtte Høyre, Venstre, SV, MDG, Frp og Rødts vedtak om å anbefale ny prosess.

- Bymiljøetaten har sagt at de skal ta med alle innspill i KVU-en videre, og vi vil være fremoverlente istedet for å si at de gjør en for dårlig jobb, sier BU-leder Bjørn Lundberg (Ap). 

For få til medvirkning

Det var ham som fikk utsatt fristen da saken skulle opp i bydelsutvalget i oktober. Da kom det bare fire mennesker til et involveringsmøte som fant sted i 2015, noe Bymiljøetaten har brukt som utgangspunkt. 

- Jeg satte ikke Årvolldammen på dagsorden fordi jeg mente det burde gjennomføres et folkemøte for å få flere innspill til KVU-en før den skulle behandles i bydelsutvalget, sier Lundberg.

Det var blant annet representanter fra Arbeiderpartiet som først tok kontakt med avisen om problemstillingen da det så ut til at badedammen ikke fikk tilført vann i sommer. Årvoll Ap-lag stilte seg bak uttalelsen til «Badedammens Venner». BU-politiker Espen Forsberg Holmstrøm (Ap) har sagt at han mener Bymiljøetaen har glemt å se hvilke verdier området har i dag. Høyre er skuffet over Aps valg om å ikke støtte deres forslag om å vente med forprosjektering til en grundig behovsanalyse, samt bred beboerinvolvering er på plass.

- Vi vil at det skal lages en ny konseptvalgutredning, sier Kenneth Eriksen (H).

Opphetet stemning

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) synes det er fint at Bymiljøetaten har fått til en bedre brukermedvirkning nå. De hadde befaring og møte på Årvoll gård i september.

- Allikevel har de allerede valgt et alternativ, alternativ tre. Det kan ha vært flere alternativer man ikke har redegjort for. Skal vi derfor si det er greit at de går for nummer tre, eller vil vi ha en ny prosess, sier hun.

Stemningen ble mer opphetet da Jon Sandven (R) skulle ha ordet. I følge ham hadde han spurt om ordet lenge, uten napp fra BU-leder.

- Nå må vi slutte med sleivingen her, mener Molteberg-Bøhn.

Siv Lise Bendixen-Stærk (V) lurer på hvordan Bymiljøetaten har kommet fram til sitt svar.

- Det er forskjell på brukermedvirkning og brukerhøring. Det er spennende at Bymiljøetaten har klart å gjøre en hel interessentanalyse på fire mennesker. Vi kan ikke forutsette at endringene blir gjort når det har vært en slik prosess i forkant, sier hun.

Denne saken har blitt kortet ned for nett. Les hele saken i vår eAvis eller papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.