«Alle» vil snakke med Fabian

«Alle» vil snakke med Fabian

 

Ordfører Fabian Stang er omsvermet på Stovner senter - og får knapt avsluttet en samtale før den neste er i gang.

Skrevet av:

- Det er veldig overraskende å se han her på Stovner senter, sier en gjeng med klassekamerater fra Stovner videregående - før de spør om å få ta bilde med ordføreren.

Akers Avis Groruddalen har avtalt å møte ham på Stovner senter - men det viser seg kjapt at det selv ikke for en journalist er lett å få en samtale på tomannshånd med ordføreren. En gjeng med gutter vil snakke med han om valget, en dame kommer bort for å hilse på.

Kyss på kinnet

Lille Harshiiny er en stor Fabian-fan, og får stjerner i øynene når han kommer gående.

- Fabian, Fabian, Faaabian, roper hun, men han er opptatt med å snakke med en velger ved Ap-stand. Ja, for han kom ikke engang bort til Høyres stand før han ble stoppet.

Til slutt får hun også respons. Fabian løfter henne opp, og gir henne et kyss på kinnet. Det er også noe av Fabians varemerke. Han har en evne til å se og kommunisere med alle. Han innrømmer likevel en ting:

- Jeg er dårlig til å huske navn, men flink til å huske ansikter.

Groruddalen har aldri vært noen Høyre-bastion. Dette er Arbeiderparti-land - i tillegg er Stovner en bydel med stor Frp oppslutning. Likevel får Fabian ikke gå i fred. Meningsmåler viser han er populær - og Stovner viser seg å ikke være noe unntak.

Møter mange

For å få snakket litt bestemmer vi oss for å gå ut i sola for å prate - men det viser seg raskt at været har snudd i løpet av den siste halvtime. Det regner. Rett utenfor døra ser vi rett på en reklameplakat. Budskapet er enkelt «Stang inn eller Stang ut». Fabian blir litt forlegen.

- Noen synes kanskje det er blitt litt mye, smiler han.

Før vi får snudd og gått inn igjen stoppes han igjen. Denne gangen av en gjeng med pensjonister.

- Vi stemmer Arbeiderpartiet. Du får ikke våre stemmer, er deres budskap.

- Det viktigste er at dere stemmer, svarer Fabian.

Opp og ned

På vei bort til kaféen passerer en jentegjeng.

- Se, der er Fabian Stang. Vi har fått Fabivann på skolen, sier de.

Fabian snur seg.

- Jeg tør ikke drikke det vannet, innrømmer han.

Men hva tenker egentlig Fabian om at han er så populær.

- Det er gjensidig. Jeg liker befolkningen i byen også, sier han.

- Men i politikk går det opp og ned, minner han om.

I løpet av de siste fire årene er situasjonen snudd på hodet for Fabian. Den gang var folk skeptiske, noen ville ikke ha ham i det hele tatt - og det var slett ikke sikker han ville bli ordfører. Men det ble han, og den oppgaven har han utført med stil.

- Ja, noen var skeptiske. Men det er vel bedre at noen er skeptiske før du gjør noe - enn etterpå, smiler han.

Mange snakker

Heller ikke på kaféen får vi sitte uforstyrret. En setter seg på bordet ved siden av og forteller at han liker Fabian.

- Jeg håper du blir sittende som ordfører, sier han.

 En dame kommer også bort.

- Jeg ville bare forteller at  barnebarnet mitt er oppkalt etter deg, sier hun.

I løpet av de siste fire årene har Fabian prioritert å møte menneskene i byen. I valgkampen har han derimot vært mindre synlig - om man ser bort fra på reklameplakatene.

- Jeg gjør ikke så mye nå i valgkampen. Alle besøkene jeg har gjort utenfor valgkampen er vel så viktig.

To tanker

Men hva husker egentlig Fabian best fra årene som ordfører? Hva har gjort mest inntrykk på han i positiv forstand?  Han tenker litt.

- Når du er på en 100-årsfest på et sykehjem og jubilanten tar deg i hånda og sier at hun har aldri hatt det så godt, sier han og fortsetter:

- Når du får oppleve det, så klarer du både å se utfordringene i omsorgsarbeidet, men samtidig blir du minnet om hvor godt vi har gjort det. Politikkens uvesen er at det overfokuseres på utfordringene. Hvis vi politikere var flinkere til å holde to tanker i hodet samtidig ville vi fått et mer nyansert bilde, sier han.

Før vi skilles går han på Narvesen for å kjøpe seg aviser, og da vi går hver til vårt, sier han:

- Husk å hilse bestemoren din fra meg.

Det er typisk Fabian - å hilse til bestemoren han traff utenfor Høybråten skole for flere år siden. Og det er nok nettopp hans til å se «alle» byens mennesker som gjør han så populær.

 

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!