«Alle» vil snakke med Fabian

«Alle» vil snakke med Fabian

 

Ordfører Fabian Stang er omsvermet på Stovner senter - og får knapt avsluttet en samtale før den neste er i gang.

Skrevet av:

- Det er veldig overraskende å se han her på Stovner senter, sier en gjeng med klassekamerater fra Stovner videregående - før de spør om å få ta bilde med ordføreren.

Akers Avis Groruddalen har avtalt å møte ham på Stovner senter - men det viser seg kjapt at det selv ikke for en journalist er lett å få en samtale på tomannshånd med ordføreren. En gjeng med gutter vil snakke med han om valget, en dame kommer bort for å hilse på.

Kyss på kinnet

Lille Harshiiny er en stor Fabian-fan, og får stjerner i øynene når han kommer gående.

- Fabian, Fabian, Faaabian, roper hun, men han er opptatt med å snakke med en velger ved Ap-stand. Ja, for han kom ikke engang bort til Høyres stand før han ble stoppet.

Til slutt får hun også respons. Fabian løfter henne opp, og gir henne et kyss på kinnet. Det er også noe av Fabians varemerke. Han har en evne til å se og kommunisere med alle. Han innrømmer likevel en ting:

- Jeg er dårlig til å huske navn, men flink til å huske ansikter.

Groruddalen har aldri vært noen Høyre-bastion. Dette er Arbeiderparti-land - i tillegg er Stovner en bydel med stor Frp oppslutning. Likevel får Fabian ikke gå i fred. Meningsmåler viser han er populær - og Stovner viser seg å ikke være noe unntak.

Møter mange

For å få snakket litt bestemmer vi oss for å gå ut i sola for å prate - men det viser seg raskt at været har snudd i løpet av den siste halvtime. Det regner. Rett utenfor døra ser vi rett på en reklameplakat. Budskapet er enkelt «Stang inn eller Stang ut». Fabian blir litt forlegen.

- Noen synes kanskje det er blitt litt mye, smiler han.

Før vi får snudd og gått inn igjen stoppes han igjen. Denne gangen av en gjeng med pensjonister.

- Vi stemmer Arbeiderpartiet. Du får ikke våre stemmer, er deres budskap.

- Det viktigste er at dere stemmer, svarer Fabian.

Opp og ned

På vei bort til kaféen passerer en jentegjeng.

- Se, der er Fabian Stang. Vi har fått Fabivann på skolen, sier de.

Fabian snur seg.

- Jeg tør ikke drikke det vannet, innrømmer han.

Men hva tenker egentlig Fabian om at han er så populær.

- Det er gjensidig. Jeg liker befolkningen i byen også, sier han.

- Men i politikk går det opp og ned, minner han om.

I løpet av de siste fire årene er situasjonen snudd på hodet for Fabian. Den gang var folk skeptiske, noen ville ikke ha ham i det hele tatt - og det var slett ikke sikker han ville bli ordfører. Men det ble han, og den oppgaven har han utført med stil.

- Ja, noen var skeptiske. Men det er vel bedre at noen er skeptiske før du gjør noe - enn etterpå, smiler han.

Mange snakker

Heller ikke på kaféen får vi sitte uforstyrret. En setter seg på bordet ved siden av og forteller at han liker Fabian.

- Jeg håper du blir sittende som ordfører, sier han.

 En dame kommer også bort.

- Jeg ville bare forteller at  barnebarnet mitt er oppkalt etter deg, sier hun.

I løpet av de siste fire årene har Fabian prioritert å møte menneskene i byen. I valgkampen har han derimot vært mindre synlig - om man ser bort fra på reklameplakatene.

- Jeg gjør ikke så mye nå i valgkampen. Alle besøkene jeg har gjort utenfor valgkampen er vel så viktig.

To tanker

Men hva husker egentlig Fabian best fra årene som ordfører? Hva har gjort mest inntrykk på han i positiv forstand?  Han tenker litt.

- Når du er på en 100-årsfest på et sykehjem og jubilanten tar deg i hånda og sier at hun har aldri hatt det så godt, sier han og fortsetter:

- Når du får oppleve det, så klarer du både å se utfordringene i omsorgsarbeidet, men samtidig blir du minnet om hvor godt vi har gjort det. Politikkens uvesen er at det overfokuseres på utfordringene. Hvis vi politikere var flinkere til å holde to tanker i hodet samtidig ville vi fått et mer nyansert bilde, sier han.

Før vi skilles går han på Narvesen for å kjøpe seg aviser, og da vi går hver til vårt, sier han:

- Husk å hilse bestemoren din fra meg.

Det er typisk Fabian - å hilse til bestemoren han traff utenfor Høybråten skole for flere år siden. Og det er nok nettopp hans til å se «alle» byens mennesker som gjør han så populær.

 

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!