Aller første gang i barnetoget

Aller første gang i barnetoget

 

Førsteklassingene Sumaja, Thea og Elisa fra Grorud skole debuterte i 17. mai-toget i byen.

Tekst:

Publisert:

 :- Dette er kjempegøy, mener jentene.

De tre jentene og resten av Grorud skole hadde ikke mange skoler foran seg i 17. mai-toget i byen. Siden skolen fyllet 110 år, fikk den gå som nummer tre i toget.

- Det er kjempegøy å gå langt foran i toget. Nå har vi ikke så mange foran oss, sier Thea.

- Hva er det morsomste i 17. mai-toget?

- At vi skal vinke til kongen, sier Elisa og ser spent oppover mot slottet.

En av elevenes lærere forteller at de allerede at jentene også synes det var stas å vinke til stortingspresidenten da de gikk forbi stortinget.

- Det blir enda morsommere å vinke til kongen, mener de tre jentene.

 

Fantastisk fest

Rektor Hardis Nyheim forteller at det var en stor opplevelse å gå med Grorud skole i 17. mai-toget for første gang. Skolen stilte med 250 av de 380 elevene i toget.

- Alle elevene var veldig flinke, og oppførte seg fint.

Sammen med de to andre 110-årsjubilantene, Bryn og Lakkegata, fikk Grorud være med på fest i rådhuset etter barnetoget.

- Det var en stor fest. Det var mengder av imponerende fruktoppsatser. Blant annet en modell av rådhuset bygget i jordbær, og et stor flagg laget av jordbær og blådruer. Alle koste seg, og ordføreren snakket med både barn og voksne, sier hun.

Festen ble avsluttet med et gigantisk smell.

- 3600 ballonger ble sluppet, og de fikk ungene æren av å smelle, sier Nyheim.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.