Anerkjenner ridning
som en Oslo-idrett

Anerkjenner ridning<BR> som en Oslo-idrett


RIDESENTERSAK: Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) er glad for at hun kan føye til ridesentre som en del av Oslo-idretten, og skal lage nye rammer for tildeling av tilskudd.


Nå har ridesentrene i Oslo blitt en del av Osloidretten med strengere rammer for tilskudd. Alna ridesenter har gått i bresjen for saken – selv om deres egen fremtid er usikker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2017 kl 10:53

Se bildet større

JOBBER MED SAKEN: Daglig leder Lene Kragh ved Alna ridesenter har jobbet iherdig med ridesenter-saken, og håper den kan gi en mer rettferdig fordeling av tilskudd.


Saken heter «Bynære ridesentre i Oslo» og byrådet vil rette søkelyset på hvordan samarbeidet kan styrkes med byens ridesentre. Det betyr at ridesentrene skal være en del av den kommunale idrettspolitikken, og målene er blant annet å sørge for helhetlig og likeverdig behandling, samt bidra til at ridesentrene er stabile og velfungerende institusjoner.

– I mange år har bystyret ønsket seg en egen byrådssak som tar for seg helheten i ridesentrene. Det har vært preget av tilfeldigheten hvem som får støtte og hvem som ikke får støtte og få har en forutsigbarhet hva de får av kommunen. Alna er et av dem, sier Hansen.

Må mase hvert år

Avisen har tidligere skrevet om gjelda til Alna ridesenter, og den uheldige situasjonen daglig leder Lene Kragh er i hvert år. I sommer fikk hun tildelt én million kroner i revidert budsjett, men ingenting i budsjettet for 2017 som ble vedtatt i begynnelsen av desember. Hvert år må hun «tigge» politikerne om tilskudd. Kragh har tidligere reagert på at EKT Ekeberg Rideskole fikk slettet sin gjeld på cirka 7 millioner kroner i forrige budsjettrunde.

– Ridning er en viktig del av idretten selv om det kanskje ikke har blitt behandlet som det. Det har falt mellom mange stoler. Ridesentre er et sosialt tilbud for mange. Man lærer å håndtere dyr, men også å ta ansvar for andre. De fyller mange funksjoner og oppgaver, sier Hansen.

Hestemøkk er utfordrende

I Oslo er det totalt 11 ridesentre/rideklubber. Groruddalen har fire av dem; Alna ridesenter, Ellingsrud rytterklubb, Stovner ridesenter og Nordtvet gård.

– Mange sliter med økonomien. Det vi ønsker med saken er å samle informasjonen. En av de største utfordringene er faktisk bortkjøring av hestemøkk, som er en kjempestor økomomisk kostnad. Her vil vi se om vi kan samordne noe. Det er Renovasjonsetaten som tar i mot hestemøkk, men det er også en ressurs for kommunen med tanke på gjødsel. Vi skal se om vi kan gjøre noe med det, sier hun.

Ridesentrene skal inn i neste behovsplan for idrett og friluftsliv om to år.

– Det skal behandles på lik linje som kampsport, fotball, skiløping og turn. Kommunen skal ta ansvar for ridning på lik linje med andre idretter.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.