Anerkjenner ridning
som en Oslo-idrett

Anerkjenner ridning<BR> som en Oslo-idrett


RIDESENTERSAK: Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) er glad for at hun kan føye til ridesentre som en del av Oslo-idretten, og skal lage nye rammer for tildeling av tilskudd.


Nå har ridesentrene i Oslo blitt en del av Osloidretten med strengere rammer for tilskudd. Alna ridesenter har gått i bresjen for saken – selv om deres egen fremtid er usikker.

Skrevet av:

Oppdatert:
02.01.2017 kl 10:53

Saken heter «Bynære ridesentre i Oslo» og byrådet vil rette søkelyset på hvordan samarbeidet kan styrkes med byens ridesentre. Det betyr at ridesentrene skal være en del av den kommunale idrettspolitikken, og målene er blant annet å sørge for helhetlig og likeverdig behandling, samt bidra til at ridesentrene er stabile og velfungerende institusjoner.

– I mange år har bystyret ønsket seg en egen byrådssak som tar for seg helheten i ridesentrene. Det har vært preget av tilfeldigheten hvem som får støtte og hvem som ikke får støtte og få har en forutsigbarhet hva de får av kommunen. Alna er et av dem, sier Hansen.

Må mase hvert år

Avisen har tidligere skrevet om gjelda til Alna ridesenter, og den uheldige situasjonen daglig leder Lene Kragh er i hvert år. I sommer fikk hun tildelt én million kroner i revidert budsjett, men ingenting i budsjettet for 2017 som ble vedtatt i begynnelsen av desember. Hvert år må hun «tigge» politikerne om tilskudd. Kragh har tidligere reagert på at EKT Ekeberg Rideskole fikk slettet sin gjeld på cirka 7 millioner kroner i forrige budsjettrunde.

– Ridning er en viktig del av idretten selv om det kanskje ikke har blitt behandlet som det. Det har falt mellom mange stoler. Ridesentre er et sosialt tilbud for mange. Man lærer å håndtere dyr, men også å ta ansvar for andre. De fyller mange funksjoner og oppgaver, sier Hansen.

Hestemøkk er utfordrende

I Oslo er det totalt 11 ridesentre/rideklubber. Groruddalen har fire av dem; Alna ridesenter, Ellingsrud rytterklubb, Stovner ridesenter og Nordtvet gård.

– Mange sliter med økonomien. Det vi ønsker med saken er å samle informasjonen. En av de største utfordringene er faktisk bortkjøring av hestemøkk, som er en kjempestor økomomisk kostnad. Her vil vi se om vi kan samordne noe. Det er Renovasjonsetaten som tar i mot hestemøkk, men det er også en ressurs for kommunen med tanke på gjødsel. Vi skal se om vi kan gjøre noe med det, sier hun.

Ridesentrene skal inn i neste behovsplan for idrett og friluftsliv om to år.

– Det skal behandles på lik linje som kampsport, fotball, skiløping og turn. Kommunen skal ta ansvar for ridning på lik linje med andre idretter.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!