ANNONSE

«Kickstartet» medvirkningsuke på Haugerud/Trosterud:

Åpner opp for beboerne

Åpner opp for beboerne

MANGE: Det var mange som tok turen for å bli med på begynnelsen av medvirkningsmøtet på Trosterud skole for planprogrammet for Haugerud/Trosterud. Anders Røberg-Larsen (Ap) fortalte om kommunens visjoner for byplanlegging.

Prosessen med å forandre Haugerud/Trosterud-området har begynt. Nå kan befolkningen være med på å krydre stedet med parker, skoler og idrettsanlegg. Så godt har ikke kommunen lyttet til beboerne før.

Tekst:

Publisert:

Det er ikke mange steder kommunen eier så mye tomt som de gjør på Haugerud/Trosterud. Eiendoms-og byfornyelsesetaten (Eby) forvalter disse, og lager nå et såkalt planprogram som skal beskrive hva som kan komme i området, enten det er skoler, idrettsanlegg, parker eller boliger.

De inviterte til beboermøte mandag kveld for å fortelle lokal- befolkningen om deres rolle til å forme stedet.

– Her har man en stor mulighet til å komme med innspill og ønsker til hva som kan utvikles her på Haugerud og Trosterud. Planprogrammet er på høring fram til 1. september, forteller seksjonsleder Hanne Løvbrøtte.

Dette er også første gang Eby har tatt beboernes meninger på så stort alvor.

– Det er den mest åpne prosessen vi har hatt, blant annet på grunn av lengden og omfanget.

Fem skole-alternativer

Det som er nytt nå er at planene for utvikling av Haugerud/Trosterud også inkluderer forslag om skoleanlegg. Dette er normalt en intern og lukket prosess i kommunen. Nå skal man bruke innspillene fra beboerne i skolebehovsplanen. I planprogrammet foreslås det fem alternativer for skole.

– Vi oppfordrer folk til å komme med innspill om hvilken rolle et skoleanlegg skal ha i området utover det å være skole. Forhåpentligvis ender man opp med et alternativ og plasserer skoler der de ideelt sett bør ligge, forteller hun.

Må tenke boligbygging

Planprogrammet sier det er potensiale for 500 til 1500 nye boliger i området. Under møtet ble det ytret bekymring fra beboere om det ikke kommer til å bygges for tett, høyt og trangt.

– Det finnes mange muligheter forbundet med boligbygging, blant annet kan kommunen få inn bidrag til å finansiere offentlige tiltak som parker og torg. Det må finnes en balansegang som gir god kvalitet til området, sier hun.

I tillegg er det foreslått noe EBY kaller en «almenning» som en grønn forbindelse mellom Haugerud og Trosterud.

– Vi har foreslått at denne skal være 30 meter bred, og så er det opp til lokalbefolkning her å bestemme hva den skal inneholde. Den kan for eksempel bli en stor, grønn park i tilknytning til skolen, sier hun.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE