ANNONSE

Åpnet grønt prosjekt med blå og rød saks

Åpnet grønt prosjekt med blå og rød saks

 

Byrådsleder Stian Berger Røsland og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim stod for den offisielle gjenåpningen av Leirfossen i dag.

Tekst:

Publisert:

Gjenåpningen av Leirfossen har vært en stor del av grøntprosjektet Grorudparken, og i dag var det duket for offisiell åpning. Fossen har tidligere vært lagt i rør og gjemt bak en svær betongmur, men med Grorudparken-prosjektet er den tatt fram i lyset igjen.

Til å klippe den tverrpolitiske snoren hadde byrådsleder Stian Berger Røsland (H) en blå saks og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (Sv) en rød saks.

- Så åpner vi det som er et grønt prosjekt, sier Solheim.

 

 

Fargerikt slør

Det kulturelle innslaget var dans koreografert av Katrine Kirsebom, og brakte med det samtidsdansen til Groruddalen. Danserne drar et slør gjennom hele området, og inviterer med det andre til å bruke landskapet, i følge koreografen.

Siste nytt i Nyheter

- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

ANNONSE
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

 
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
ANNONSE