Åpnet grønt prosjekt med blå og rød saks

Åpnet grønt prosjekt med blå og rød saks

 

Byrådsleder Stian Berger Røsland og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim stod for den offisielle gjenåpningen av Leirfossen i dag.

Tekst:

Publisert:

Gjenåpningen av Leirfossen har vært en stor del av grøntprosjektet Grorudparken, og i dag var det duket for offisiell åpning. Fossen har tidligere vært lagt i rør og gjemt bak en svær betongmur, men med Grorudparken-prosjektet er den tatt fram i lyset igjen.

Til å klippe den tverrpolitiske snoren hadde byrådsleder Stian Berger Røsland (H) en blå saks og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (Sv) en rød saks.

- Så åpner vi det som er et grønt prosjekt, sier Solheim.

 

 

Fargerikt slør

Det kulturelle innslaget var dans koreografert av Katrine Kirsebom, og brakte med det samtidsdansen til Groruddalen. Danserne drar et slør gjennom hele området, og inviterer med det andre til å bruke landskapet, i følge koreografen.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.