Åpnet grønt prosjekt med blå og rød saks

Åpnet grønt prosjekt med blå og rød saks

 

Byrådsleder Stian Berger Røsland og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim stod for den offisielle gjenåpningen av Leirfossen i dag.

Tekst:

Publisert:

Gjenåpningen av Leirfossen har vært en stor del av grøntprosjektet Grorudparken, og i dag var det duket for offisiell åpning. Fossen har tidligere vært lagt i rør og gjemt bak en svær betongmur, men med Grorudparken-prosjektet er den tatt fram i lyset igjen.

Til å klippe den tverrpolitiske snoren hadde byrådsleder Stian Berger Røsland (H) en blå saks og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (Sv) en rød saks.

- Så åpner vi det som er et grønt prosjekt, sier Solheim.

 

 

Fargerikt slør

Det kulturelle innslaget var dans koreografert av Katrine Kirsebom, og brakte med det samtidsdansen til Groruddalen. Danserne drar et slør gjennom hele området, og inviterer med det andre til å bruke landskapet, i følge koreografen.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.