Åpnet nytt værested
på Stovner

Åpnet nytt værested <BR>på Stovner

PUSSET OPP: Hele lokalet var pyntet for anledningen, og fagkonsulent Ola Nytrøen Høye i Boligbrua, prosjektkonsulent Inger Karin Erlandsen i Boligbrua, prosjektleder Monika Libak Aaser i Mulighetens hus, seksjonssjef Marit Polle i bolig- og rustiltak, teamleder Ulf Jørgensen i seksjon bolig- og rustiltak, spesialkonsulent Christina Lerfald i Boligbrua og prosjektleder og driver av Værestedet Randi Lilleholter, sto for pølser og brus til alle.

Stovner senter 16 er nå pusset opp og skal være et møtested for mange ulike mennesker med forskjellige utfordringer.

Tekst:

Publisert:

Torsdag 1. desember var det offisiell åpning av det nye værestedet i Stovner Senter 16, som Bydel Stovner satser sterkt på og som Boligbygg har pusset opp i tett samarbeid med bydelen. Målet er å skape gode hverdagsopplevelser og et godt fellesskap.

– Jeg blir så glad hver gang jeg kommer hit. Det har blitt et utrolig fint sted, sier seksjonssjef Marit Polle i bolig- og rustiltak.

Stovner senter 16 er en stor kommunal boligblokk som huser mange mennesker og værestedet skal være et samlingsted for alle beboerne. Lokalene skal særskilt brukes av Boligbrua, som er et tiltak i blokka for personer med rus og psykiske utfordringer.

Ved å pusse opp ønsker vi tydelig å vise og si til beboerne her at vi satser på dem. Det er mangfold i blokka og alle skal være en del av en normal hverdag. Bydelen legger grunnlaget, mens beboerne og beboerrådsstyrene står for utviklingen, sier Polle.

Viktig med nærvær

Ifølge seksjonssjefen handler det om å skape normale hverdager gjennom å gi trygghet og tillit. Flere målgrupper bruker huset, ansatte på dagtid og beboerråd og andre fra huset på ettermiddagen og i helgene. Bydelen har tro på at utfordringer på huset dempes når det er tilstedeværelse.

– Alle som jobber her har mange år med erfaring innen tett individuell oppfølging. Vi er opptatt av det er de samme ansatte som er her hele tiden. Det gir forutsigbarhet sier hun.

– I 2009 ble blokka rehabilitert og vi så at det var behov for et sted hvor man tok imot bekymringer og kunne servere vafler og kaffe. Nå har det blitt til det flotte vi har åpnet i dag, sier seksjonssjefen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.