Åpnet nytt værested
på Stovner

Åpnet nytt værested <BR>på Stovner

PUSSET OPP: Hele lokalet var pyntet for anledningen, og fagkonsulent Ola Nytrøen Høye i Boligbrua, prosjektkonsulent Inger Karin Erlandsen i Boligbrua, prosjektleder Monika Libak Aaser i Mulighetens hus, seksjonssjef Marit Polle i bolig- og rustiltak, teamleder Ulf Jørgensen i seksjon bolig- og rustiltak, spesialkonsulent Christina Lerfald i Boligbrua og prosjektleder og driver av Værestedet Randi Lilleholter, sto for pølser og brus til alle.

Stovner senter 16 er nå pusset opp og skal være et møtested for mange ulike mennesker med forskjellige utfordringer.

Tekst:

Publisert:

Torsdag 1. desember var det offisiell åpning av det nye værestedet i Stovner Senter 16, som Bydel Stovner satser sterkt på og som Boligbygg har pusset opp i tett samarbeid med bydelen. Målet er å skape gode hverdagsopplevelser og et godt fellesskap.

– Jeg blir så glad hver gang jeg kommer hit. Det har blitt et utrolig fint sted, sier seksjonssjef Marit Polle i bolig- og rustiltak.

Stovner senter 16 er en stor kommunal boligblokk som huser mange mennesker og værestedet skal være et samlingsted for alle beboerne. Lokalene skal særskilt brukes av Boligbrua, som er et tiltak i blokka for personer med rus og psykiske utfordringer.

Ved å pusse opp ønsker vi tydelig å vise og si til beboerne her at vi satser på dem. Det er mangfold i blokka og alle skal være en del av en normal hverdag. Bydelen legger grunnlaget, mens beboerne og beboerrådsstyrene står for utviklingen, sier Polle.

Viktig med nærvær

Ifølge seksjonssjefen handler det om å skape normale hverdager gjennom å gi trygghet og tillit. Flere målgrupper bruker huset, ansatte på dagtid og beboerråd og andre fra huset på ettermiddagen og i helgene. Bydelen har tro på at utfordringer på huset dempes når det er tilstedeværelse.

– Alle som jobber her har mange år med erfaring innen tett individuell oppfølging. Vi er opptatt av det er de samme ansatte som er her hele tiden. Det gir forutsigbarhet sier hun.

– I 2009 ble blokka rehabilitert og vi så at det var behov for et sted hvor man tok imot bekymringer og kunne servere vafler og kaffe. Nå har det blitt til det flotte vi har åpnet i dag, sier seksjonssjefen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.