– Arbeidsledighet er
et samfunnsproblem

– Arbeidsledighet er <BR>et samfunnsproblem

SAMLET: Alna SV samlet seg til frokost i Lindeberglokalet 1. mai. Foto: Tore Syvert Haga.

SVs førstekandidat til høstens stortingsvalg, Kari Elisabeth Kaski, holdt appell i Lindeberglokalet for Alna SV mandag 1. mai.

Tekst:

Publisert:

Kaski er opptatt av å utjevne forskjeller og å snakke arbeidslivstematikk.

- Mange er arbeidsledige, og det er lett for dem å tenke «Det er min skyld, jeg skulle ha skrevet bedre jobbsøknader eller vært flinkere på jobbintervjuet». Men dagens høye arbeidsledighet er et samfunnsproblem, og krever politiske løsninger, mener Kaski.

- Arbeiderbevegelsens historie viser at når folk går sammen og stiller krav, så kan vi få til samfunnsfordringer. Det må vi gjøre også i dag, forteller hun.

Hun hadde først talt for Bjerke SV på Årvoll gård for så å skynde seg til Lindeberg. Nå manet hun fram til valgkamp som er i full gang.

Vil gjøre SV sterkere

Hun ønsker å være en talsperson for Groruddalen, og løfter fram saker som integrering, trafikk og ren luft.

- Jo større oppslutning SV får, jo sterkere kraft vil vi få for å kunne trekke en AP-ledet regjering til venstre, enten vi sitter i den eller ikke. Uten et sterkt SV, skal det mye til at det borgerlige flertallet forsvinner, mener hun.

Hun mener også at miljø og fordeling henger sammen.

- Det er ikke mulig å få til en miljøvennlig omstilling av samfunnet uten styring med markedskreftene og bedre fordeling av ressurser og makt. Derfor kan politikken ikke bare være grønn, den må også være rød.

Etter frokosten reiste de fleste deltakerne ned til sentrum, for å delta i torgmøtet på Youngstorget og gå i 1. mai-tog.

Les flere saker fra 1. mai i Groruddalen i vår avis og eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

Syv nye skoler får gratis kjernetid

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.