ANNONSE

– Arbeidsledighet er
et samfunnsproblem

– Arbeidsledighet er <BR>et samfunnsproblem

SAMLET: Alna SV samlet seg til frokost i Lindeberglokalet 1. mai. Foto: Tore Syvert Haga.

SVs førstekandidat til høstens stortingsvalg, Kari Elisabeth Kaski, holdt appell i Lindeberglokalet for Alna SV mandag 1. mai.

Tekst:

Publisert:

Kaski er opptatt av å utjevne forskjeller og å snakke arbeidslivstematikk.

- Mange er arbeidsledige, og det er lett for dem å tenke «Det er min skyld, jeg skulle ha skrevet bedre jobbsøknader eller vært flinkere på jobbintervjuet». Men dagens høye arbeidsledighet er et samfunnsproblem, og krever politiske løsninger, mener Kaski.

- Arbeiderbevegelsens historie viser at når folk går sammen og stiller krav, så kan vi få til samfunnsfordringer. Det må vi gjøre også i dag, forteller hun.

Hun hadde først talt for Bjerke SV på Årvoll gård for så å skynde seg til Lindeberg. Nå manet hun fram til valgkamp som er i full gang.

Vil gjøre SV sterkere

Hun ønsker å være en talsperson for Groruddalen, og løfter fram saker som integrering, trafikk og ren luft.

- Jo større oppslutning SV får, jo sterkere kraft vil vi få for å kunne trekke en AP-ledet regjering til venstre, enten vi sitter i den eller ikke. Uten et sterkt SV, skal det mye til at det borgerlige flertallet forsvinner, mener hun.

Hun mener også at miljø og fordeling henger sammen.

- Det er ikke mulig å få til en miljøvennlig omstilling av samfunnet uten styring med markedskreftene og bedre fordeling av ressurser og makt. Derfor kan politikken ikke bare være grønn, den må også være rød.

Etter frokosten reiste de fleste deltakerne ned til sentrum, for å delta i torgmøtet på Youngstorget og gå i 1. mai-tog.

Les flere saker fra 1. mai i Groruddalen i vår avis og eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE