Avlyser sitt siste BU-møte

Avlyser sitt siste BU-møte

 

Torsdag 20. oktober skulle det nåværende bydelsutvalget på Grorud møtes for siste gang. Det blir det ikke noe av.

Både i 2009 og 2010 ble Grorud bydelsutvalgets oktobermøte avlyst. I år avlyses det igjen. Det spesielle i år er at oktobermøtet skulle vært det nåværende bydelsutvalgets siste møte. Grunnen til at møtet er avlyst er få saker på sakskartet, og at det derfor ikke var noen grunn til å gjennomføre det. Dessuten har de allerede gjennomført ett møte etter valget, og synes nå det var greit å la det neste bydelsutvalget ta over.

Blir ikke med videre

Dermed blir det en heller brå avslutning for de 15 medlemmene i bydelsutvalget. Av de nåværende medlemmene er det nemlig kun fire stykker som er valgt inn bydelsutvalget for de neste fire årene. Verken leder Anders Røberg-Larsen (Ap) eller nestleder Judith Kvernes (SV) blir med videre. Førstenevnte tar plass i bystyresalen i rådhuset, mens Kvernes er første vararepresentant for SV.

- Det blir rart å ikke skulle være leder av bydelsutvalget på Grorud lenger. Nå skal jeg gjøre en jobb for Groruddalen i bystyret, sier Røberg-Larsen.

Veteraner forsvinner

De to veteranene Wenche Hansgaard (Ap) og Brigitte Chauvin (H) blir heller ikke fast inventar de neste fire årene. Hansgaard valgte tidligere i år og ikke ta gjenvalg til bydelsutvalget - etter 29 år som aktiv bydelspolitiker.

Chauvins karriere er fire år kortere enn Hansgaards. Hun skulle gjerne fortsatt i fire år til, men velgerne stemte henne kun til en førstevara-plass i Høyres gruppe. Til avisen har hun gitt utrykk for at det er litt vemodig, men også greit.

- Det ble en litt raskere nedtrapping enn jeg hadde regnet med, sa Chauvin under bydelsutvalgets september-møte.

Det nye bydelsutvalget konstitueres allerede 27. oktober, og da er det altså 11 «nye» fjes å se rundt bordet.

Siste nytt i Nyheter

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

 
Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

 
Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!