Avlyser sitt siste BU-møte

Avlyser sitt siste BU-møte

 

Torsdag 20. oktober skulle det nåværende bydelsutvalget på Grorud møtes for siste gang. Det blir det ikke noe av.

Tekst:

Publisert:

Både i 2009 og 2010 ble Grorud bydelsutvalgets oktobermøte avlyst. I år avlyses det igjen. Det spesielle i år er at oktobermøtet skulle vært det nåværende bydelsutvalgets siste møte. Grunnen til at møtet er avlyst er få saker på sakskartet, og at det derfor ikke var noen grunn til å gjennomføre det. Dessuten har de allerede gjennomført ett møte etter valget, og synes nå det var greit å la det neste bydelsutvalget ta over.

Blir ikke med videre

Dermed blir det en heller brå avslutning for de 15 medlemmene i bydelsutvalget. Av de nåværende medlemmene er det nemlig kun fire stykker som er valgt inn bydelsutvalget for de neste fire årene. Verken leder Anders Røberg-Larsen (Ap) eller nestleder Judith Kvernes (SV) blir med videre. Førstenevnte tar plass i bystyresalen i rådhuset, mens Kvernes er første vararepresentant for SV.

- Det blir rart å ikke skulle være leder av bydelsutvalget på Grorud lenger. Nå skal jeg gjøre en jobb for Groruddalen i bystyret, sier Røberg-Larsen.

Veteraner forsvinner

De to veteranene Wenche Hansgaard (Ap) og Brigitte Chauvin (H) blir heller ikke fast inventar de neste fire årene. Hansgaard valgte tidligere i år og ikke ta gjenvalg til bydelsutvalget - etter 29 år som aktiv bydelspolitiker.

Chauvins karriere er fire år kortere enn Hansgaards. Hun skulle gjerne fortsatt i fire år til, men velgerne stemte henne kun til en førstevara-plass i Høyres gruppe. Til avisen har hun gitt utrykk for at det er litt vemodig, men også greit.

- Det ble en litt raskere nedtrapping enn jeg hadde regnet med, sa Chauvin under bydelsutvalgets september-møte.

Det nye bydelsutvalget konstitueres allerede 27. oktober, og da er det altså 11 «nye» fjes å se rundt bordet.

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.