Avlyser sitt siste BU-møte

Avlyser sitt siste BU-møte

 

Torsdag 20. oktober skulle det nåværende bydelsutvalget på Grorud møtes for siste gang. Det blir det ikke noe av.

Skrevet av:

Både i 2009 og 2010 ble Grorud bydelsutvalgets oktobermøte avlyst. I år avlyses det igjen. Det spesielle i år er at oktobermøtet skulle vært det nåværende bydelsutvalgets siste møte. Grunnen til at møtet er avlyst er få saker på sakskartet, og at det derfor ikke var noen grunn til å gjennomføre det. Dessuten har de allerede gjennomført ett møte etter valget, og synes nå det var greit å la det neste bydelsutvalget ta over.

Blir ikke med videre

Dermed blir det en heller brå avslutning for de 15 medlemmene i bydelsutvalget. Av de nåværende medlemmene er det nemlig kun fire stykker som er valgt inn bydelsutvalget for de neste fire årene. Verken leder Anders Røberg-Larsen (Ap) eller nestleder Judith Kvernes (SV) blir med videre. Førstenevnte tar plass i bystyresalen i rådhuset, mens Kvernes er første vararepresentant for SV.

- Det blir rart å ikke skulle være leder av bydelsutvalget på Grorud lenger. Nå skal jeg gjøre en jobb for Groruddalen i bystyret, sier Røberg-Larsen.

Veteraner forsvinner

De to veteranene Wenche Hansgaard (Ap) og Brigitte Chauvin (H) blir heller ikke fast inventar de neste fire årene. Hansgaard valgte tidligere i år og ikke ta gjenvalg til bydelsutvalget - etter 29 år som aktiv bydelspolitiker.

Chauvins karriere er fire år kortere enn Hansgaards. Hun skulle gjerne fortsatt i fire år til, men velgerne stemte henne kun til en førstevara-plass i Høyres gruppe. Til avisen har hun gitt utrykk for at det er litt vemodig, men også greit.

- Det ble en litt raskere nedtrapping enn jeg hadde regnet med, sa Chauvin under bydelsutvalgets september-møte.

Det nye bydelsutvalget konstitueres allerede 27. oktober, og da er det altså 11 «nye» fjes å se rundt bordet.

Siste nytt i Nyheter

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

  • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

  • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

  • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

 
Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

  • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Inviterer til kafédialog

Starten på ny Groruddals-satsing:

Inviterer til kafédialog

I oppstarten av ny Groruddals-satsing for de neste ti åra, ønsker bydel Stovner å få innspill fra alle kriker og kroker i bydelen.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Har du sett denne mannen?

Politiet ber om tips etter McDonalds-ranet

Har du sett denne mannen?

  • Ran

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om et grovt ran av McDonalds på Furuset. En mann i 50-årene kom seg unna med et pengebeløp – nå ber politiet publikum om hjelp.

Mener byrådet misbruker makten

Mener byrådet misbruker makten

  • Barnehage

Både Høyre sentralt og lokalt i Bjerke bydel reagerer på beslutningen til byrådet om å ikke gi tilskudd til en privat Espira-barnehage planlagt i Nybyen på Økern. Høyre kaller det for maktmisbruk.

 
– Barnehagebaroner

– Barnehagebaroner

  • Barnehager

Rødts Bjørnar Moxnes tror ikke et sekund på at Espira planlegger å drifte barnehage for barnas beste.

– Vi vil selv ta ansvar

– Vi vil selv ta ansvar

  • Barnehage

Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forteller at Oslo kommune selv vil ta ansvar for å dekke behovene for barnehageplasser.

Privat Økern-<BR>barnehage på vent

Privat Økern-
barnehage på vent

  • Barnehage

En Espira-barnehage på to etasjer i Nybyen på Økern skulle etter planen åpne i september neste år. Nå ligger planene brakk fordi byrådet avslo søknad om tilskudd.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!