Avlyser sitt siste BU-møte

Avlyser sitt siste BU-møte

 

Torsdag 20. oktober skulle det nåværende bydelsutvalget på Grorud møtes for siste gang. Det blir det ikke noe av.

Skrevet av:

Både i 2009 og 2010 ble Grorud bydelsutvalgets oktobermøte avlyst. I år avlyses det igjen. Det spesielle i år er at oktobermøtet skulle vært det nåværende bydelsutvalgets siste møte. Grunnen til at møtet er avlyst er få saker på sakskartet, og at det derfor ikke var noen grunn til å gjennomføre det. Dessuten har de allerede gjennomført ett møte etter valget, og synes nå det var greit å la det neste bydelsutvalget ta over.

Blir ikke med videre

Dermed blir det en heller brå avslutning for de 15 medlemmene i bydelsutvalget. Av de nåværende medlemmene er det nemlig kun fire stykker som er valgt inn bydelsutvalget for de neste fire årene. Verken leder Anders Røberg-Larsen (Ap) eller nestleder Judith Kvernes (SV) blir med videre. Førstenevnte tar plass i bystyresalen i rådhuset, mens Kvernes er første vararepresentant for SV.

- Det blir rart å ikke skulle være leder av bydelsutvalget på Grorud lenger. Nå skal jeg gjøre en jobb for Groruddalen i bystyret, sier Røberg-Larsen.

Veteraner forsvinner

De to veteranene Wenche Hansgaard (Ap) og Brigitte Chauvin (H) blir heller ikke fast inventar de neste fire årene. Hansgaard valgte tidligere i år og ikke ta gjenvalg til bydelsutvalget - etter 29 år som aktiv bydelspolitiker.

Chauvins karriere er fire år kortere enn Hansgaards. Hun skulle gjerne fortsatt i fire år til, men velgerne stemte henne kun til en førstevara-plass i Høyres gruppe. Til avisen har hun gitt utrykk for at det er litt vemodig, men også greit.

- Det ble en litt raskere nedtrapping enn jeg hadde regnet med, sa Chauvin under bydelsutvalgets september-møte.

Det nye bydelsutvalget konstitueres allerede 27. oktober, og da er det altså 11 «nye» fjes å se rundt bordet.

Siste nytt i Nyheter

Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

  • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

  • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

  • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

 
– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

  • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

  • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

 
Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

 
Grønn politikk i stort og lite

Grønn politikk i stort og lite

Årsmøtet i Miljøpartiet De Grønnes (MDG) lokallag på Grorud adresserte både de store nasjonale og globale utfordringene den klimaødeleggende økonomien bidrar til. Samt lokale saker, i spedd kulturelle innslag.

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

  • Eierseksjonsloven

Vestli Vel vil ha folk med på Stortinget tirsdag i neste uke. Da skal nemlig eierseksjonsloven opp til høring.

Planlegger innholdet etter befolkningen

Nye Vollebekk skole tar form

Planlegger innholdet etter befolkningen

  • Vollebekk skole

Vollebekk skole står klar til høsten. Kathrine Larsen er klar til å ta over etter å ha jobbet som rektor på Kringsjå skole. Trafikken blir et av de første områdene hun tar tak i - og elever fra Ruseløkka skole skal busses opp.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!