Avlyser sitt siste BU-møte

Avlyser sitt siste BU-møte

 

Torsdag 20. oktober skulle det nåværende bydelsutvalget på Grorud møtes for siste gang. Det blir det ikke noe av.

Skrevet av:

Både i 2009 og 2010 ble Grorud bydelsutvalgets oktobermøte avlyst. I år avlyses det igjen. Det spesielle i år er at oktobermøtet skulle vært det nåværende bydelsutvalgets siste møte. Grunnen til at møtet er avlyst er få saker på sakskartet, og at det derfor ikke var noen grunn til å gjennomføre det. Dessuten har de allerede gjennomført ett møte etter valget, og synes nå det var greit å la det neste bydelsutvalget ta over.

Blir ikke med videre

Dermed blir det en heller brå avslutning for de 15 medlemmene i bydelsutvalget. Av de nåværende medlemmene er det nemlig kun fire stykker som er valgt inn bydelsutvalget for de neste fire årene. Verken leder Anders Røberg-Larsen (Ap) eller nestleder Judith Kvernes (SV) blir med videre. Førstenevnte tar plass i bystyresalen i rådhuset, mens Kvernes er første vararepresentant for SV.

- Det blir rart å ikke skulle være leder av bydelsutvalget på Grorud lenger. Nå skal jeg gjøre en jobb for Groruddalen i bystyret, sier Røberg-Larsen.

Veteraner forsvinner

De to veteranene Wenche Hansgaard (Ap) og Brigitte Chauvin (H) blir heller ikke fast inventar de neste fire årene. Hansgaard valgte tidligere i år og ikke ta gjenvalg til bydelsutvalget - etter 29 år som aktiv bydelspolitiker.

Chauvins karriere er fire år kortere enn Hansgaards. Hun skulle gjerne fortsatt i fire år til, men velgerne stemte henne kun til en førstevara-plass i Høyres gruppe. Til avisen har hun gitt utrykk for at det er litt vemodig, men også greit.

- Det ble en litt raskere nedtrapping enn jeg hadde regnet med, sa Chauvin under bydelsutvalgets september-møte.

Det nye bydelsutvalget konstitueres allerede 27. oktober, og da er det altså 11 «nye» fjes å se rundt bordet.

Siste nytt i Nyheter

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

 
– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

 
Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

 
Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Gir ikke opp private barnehager

Høyre i Bydel Bjerke:

Gir ikke opp private barnehager

 • Barnehage

Under bydelsutvalgsmøtet sist torsdag ble det debatt rundt reguleringsplan for barnehage og bolig i Haugmannsveien 16. Det store temaet var manglende støtte til private barnehager og byrådets tilskudds-stopp.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!