Avskjed med Lilloseter

Avskjed med Lilloseter

 

Ekteparet Gudbjørg og Bjørn Rode tar avskjed med Lilloseter etter å ha drevet den populære sportsstua i hele 40 år. Over 100 glade mennesker fra Ammerudhjemmet hedret paret under årets Lilloseter-tur.

- Det er litt rart, men 40 år får være nok. Nå skal vi ta oss av hunden vår, og jeg skal begynne å spille golf, smiler Gudbjørg Rode.

Ekteparet har kjøpt hus på Kløfta, og er i full gang med flytteplanene. De har bodd på Lilloseter i alle de 40 årene de har drevet stedet.

- Det blir en livsstil. Man får lov til å bestemme når man skal legge seg, men ikke når man skal stå opp!

Takket med blomster

31. oktober er siste dag på Lilloseter for det engasjerte paret. Innen den tid skal det ryddes og vaskes. Markastua er åpen som normalt gjennom sommeren.

- Jeg må nok komme på besøk med mat til fuglene. De er så glade i hasselnøtter uten skall, sier Gudbjørg.

Ammerudhjemmet, som besøker Lilloseter hvert eneste år, hadde med seg blomster for å takke Rode-paret for den fantastiske innsatsen de har gjort i alle disse årene.

- Vi koser oss alltid når vi kommer på besøk hit, og det blir veldig rart at de ikke skal være her lenger, sier kulturleder Rolf Nicolaisen.

Populær dansedag

Sommerbesøket på Lilloseter var ekstra populært i år blant Ammerudhjemmets brukere og beboere. Til sammen var over 100 deltakere med, inkludert ansatte og frivillige som hjelper til. Hele 50 av deltakerne er bosatt på sykehjemmet.

- Det er fantastisk at så mange ville være med. Vi satte en påmeldingsdato, og da var det 97 eldre som hadde meldt seg på. Etterpå meldte flere sin interesse. Neste år må vi kanskje ta to turer, sier kulturleder Rolf Nicolaisen.

Han mener grunnen til den store interessen ligger i at markastua står sterkt i minnet til folk fra Grorud-området.

- Her får de mat, drikke og gaver, og etterpå koser vi oss med dans og sang, smiler han.

Danser ofte

Det var mange som kastet seg ut i dansen på tunet i sommersola. Helge og Inger Torgersen danser hver uke på Ammerudhjemmet, hvor han er bosatt. Hun jobber som frivillig.

- Det er alltid koselig å komme hit opp, og det er klart vi må danse litt, smiler hun.

Under bespisningen holdt Peder Hermstad foredrag om gamle Grorud,

- Jeg hadde jo noen morsomme historier som folk humra og lo av, forteller han, mens han ser seg rundt på de dansende beboerne.

Historiene handlet blant annet om steinhoggerne, Romsåsbyen og om den særegne og brede Grorud-dialekta.

På jakt etter nye

Friluftsetaten søker etter nye bestyrere for Lilloseter. Kanskje du kunne tenke deg å bosette deg midt i Lillomarka?

Etter 40 år med samme bestyrere er det klart for nye krefter på Lilloseter.

Selv om stua er et populært besøkssted for mange groruddøler, ligger den faktisk i Nittedal kommune.

- Vi søker etter et bestyrerpar med relevant utdanning innen kokkefag eller tilsvarende og med erfaring fra serviceyrket. Bestyrerparet må ha lyst og kapasitet til å overta en veldrevet sportsstue og videreutvikle den til det beste for brukerne, sier Anne Aakervik i friluftsetaten.

De nye bestyrerne må skaffe seg de nødvendige bevillinger, være serviceinnstilte og kunne ta seg av publikum.

Serveringsdelen har peisestue med 92 sitteplasser. Det følger med en boligdel på 75 kvadratmeter og uthus med garasje, hundestue, vedskjul og toaletter. Stillingen krever boplikt.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

 
Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

 
Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

 
- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Bjerke mister millioner

Byrådet - etter ett år:

Bjerke mister millioner

med nytt kriteriesystem

 • Byrådet – etter ett år:

Bydelene får nytt kriteriesystem til fordeling av penger. Bjarne Kristoffersen (SV) kritiserer eget byråd og mener Bydel Bjerke vil tape så mye som 30 millioner kroner.

– Dårligere <BR>tilbud enn før

Et tilbakeskritt for t-banen:

– Dårligere
tilbud enn før

 • kollektivtrafikk

Etter åpningen av Lørenbanen har Åge Pettersen erfart å stå som sild i tønne på t-banen hver dag på vei til og fra jobb. I tillegg har t-banetilbudet i praksis blitt halvert.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!