Avskjed med Lilloseter

Avskjed med Lilloseter

 

Ekteparet Gudbjørg og Bjørn Rode tar avskjed med Lilloseter etter å ha drevet den populære sportsstua i hele 40 år. Over 100 glade mennesker fra Ammerudhjemmet hedret paret under årets Lilloseter-tur.

Tekst:

Publisert:

- Det er litt rart, men 40 år får være nok. Nå skal vi ta oss av hunden vår, og jeg skal begynne å spille golf, smiler Gudbjørg Rode.

Ekteparet har kjøpt hus på Kløfta, og er i full gang med flytteplanene. De har bodd på Lilloseter i alle de 40 årene de har drevet stedet.

- Det blir en livsstil. Man får lov til å bestemme når man skal legge seg, men ikke når man skal stå opp!

Takket med blomster

31. oktober er siste dag på Lilloseter for det engasjerte paret. Innen den tid skal det ryddes og vaskes. Markastua er åpen som normalt gjennom sommeren.

- Jeg må nok komme på besøk med mat til fuglene. De er så glade i hasselnøtter uten skall, sier Gudbjørg.

Ammerudhjemmet, som besøker Lilloseter hvert eneste år, hadde med seg blomster for å takke Rode-paret for den fantastiske innsatsen de har gjort i alle disse årene.

- Vi koser oss alltid når vi kommer på besøk hit, og det blir veldig rart at de ikke skal være her lenger, sier kulturleder Rolf Nicolaisen.

Populær dansedag

Sommerbesøket på Lilloseter var ekstra populært i år blant Ammerudhjemmets brukere og beboere. Til sammen var over 100 deltakere med, inkludert ansatte og frivillige som hjelper til. Hele 50 av deltakerne er bosatt på sykehjemmet.

- Det er fantastisk at så mange ville være med. Vi satte en påmeldingsdato, og da var det 97 eldre som hadde meldt seg på. Etterpå meldte flere sin interesse. Neste år må vi kanskje ta to turer, sier kulturleder Rolf Nicolaisen.

Han mener grunnen til den store interessen ligger i at markastua står sterkt i minnet til folk fra Grorud-området.

- Her får de mat, drikke og gaver, og etterpå koser vi oss med dans og sang, smiler han.

Danser ofte

Det var mange som kastet seg ut i dansen på tunet i sommersola. Helge og Inger Torgersen danser hver uke på Ammerudhjemmet, hvor han er bosatt. Hun jobber som frivillig.

- Det er alltid koselig å komme hit opp, og det er klart vi må danse litt, smiler hun.

Under bespisningen holdt Peder Hermstad foredrag om gamle Grorud,

- Jeg hadde jo noen morsomme historier som folk humra og lo av, forteller han, mens han ser seg rundt på de dansende beboerne.

Historiene handlet blant annet om steinhoggerne, Romsåsbyen og om den særegne og brede Grorud-dialekta.

På jakt etter nye

Friluftsetaten søker etter nye bestyrere for Lilloseter. Kanskje du kunne tenke deg å bosette deg midt i Lillomarka?

Etter 40 år med samme bestyrere er det klart for nye krefter på Lilloseter.

Selv om stua er et populært besøkssted for mange groruddøler, ligger den faktisk i Nittedal kommune.

- Vi søker etter et bestyrerpar med relevant utdanning innen kokkefag eller tilsvarende og med erfaring fra serviceyrket. Bestyrerparet må ha lyst og kapasitet til å overta en veldrevet sportsstue og videreutvikle den til det beste for brukerne, sier Anne Aakervik i friluftsetaten.

De nye bestyrerne må skaffe seg de nødvendige bevillinger, være serviceinnstilte og kunne ta seg av publikum.

Serveringsdelen har peisestue med 92 sitteplasser. Det følger med en boligdel på 75 kvadratmeter og uthus med garasje, hundestue, vedskjul og toaletter. Stillingen krever boplikt.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.