Avskjed med Lilloseter

Avskjed med Lilloseter

 

Ekteparet Gudbjørg og Bjørn Rode tar avskjed med Lilloseter etter å ha drevet den populære sportsstua i hele 40 år. Over 100 glade mennesker fra Ammerudhjemmet hedret paret under årets Lilloseter-tur.

Skrevet av:

- Det er litt rart, men 40 år får være nok. Nå skal vi ta oss av hunden vår, og jeg skal begynne å spille golf, smiler Gudbjørg Rode.

Ekteparet har kjøpt hus på Kløfta, og er i full gang med flytteplanene. De har bodd på Lilloseter i alle de 40 årene de har drevet stedet.

- Det blir en livsstil. Man får lov til å bestemme når man skal legge seg, men ikke når man skal stå opp!

Takket med blomster

31. oktober er siste dag på Lilloseter for det engasjerte paret. Innen den tid skal det ryddes og vaskes. Markastua er åpen som normalt gjennom sommeren.

- Jeg må nok komme på besøk med mat til fuglene. De er så glade i hasselnøtter uten skall, sier Gudbjørg.

Ammerudhjemmet, som besøker Lilloseter hvert eneste år, hadde med seg blomster for å takke Rode-paret for den fantastiske innsatsen de har gjort i alle disse årene.

- Vi koser oss alltid når vi kommer på besøk hit, og det blir veldig rart at de ikke skal være her lenger, sier kulturleder Rolf Nicolaisen.

Populær dansedag

Sommerbesøket på Lilloseter var ekstra populært i år blant Ammerudhjemmets brukere og beboere. Til sammen var over 100 deltakere med, inkludert ansatte og frivillige som hjelper til. Hele 50 av deltakerne er bosatt på sykehjemmet.

- Det er fantastisk at så mange ville være med. Vi satte en påmeldingsdato, og da var det 97 eldre som hadde meldt seg på. Etterpå meldte flere sin interesse. Neste år må vi kanskje ta to turer, sier kulturleder Rolf Nicolaisen.

Han mener grunnen til den store interessen ligger i at markastua står sterkt i minnet til folk fra Grorud-området.

- Her får de mat, drikke og gaver, og etterpå koser vi oss med dans og sang, smiler han.

Danser ofte

Det var mange som kastet seg ut i dansen på tunet i sommersola. Helge og Inger Torgersen danser hver uke på Ammerudhjemmet, hvor han er bosatt. Hun jobber som frivillig.

- Det er alltid koselig å komme hit opp, og det er klart vi må danse litt, smiler hun.

Under bespisningen holdt Peder Hermstad foredrag om gamle Grorud,

- Jeg hadde jo noen morsomme historier som folk humra og lo av, forteller han, mens han ser seg rundt på de dansende beboerne.

Historiene handlet blant annet om steinhoggerne, Romsåsbyen og om den særegne og brede Grorud-dialekta.

På jakt etter nye

Friluftsetaten søker etter nye bestyrere for Lilloseter. Kanskje du kunne tenke deg å bosette deg midt i Lillomarka?

Etter 40 år med samme bestyrere er det klart for nye krefter på Lilloseter.

Selv om stua er et populært besøkssted for mange groruddøler, ligger den faktisk i Nittedal kommune.

- Vi søker etter et bestyrerpar med relevant utdanning innen kokkefag eller tilsvarende og med erfaring fra serviceyrket. Bestyrerparet må ha lyst og kapasitet til å overta en veldrevet sportsstue og videreutvikle den til det beste for brukerne, sier Anne Aakervik i friluftsetaten.

De nye bestyrerne må skaffe seg de nødvendige bevillinger, være serviceinnstilte og kunne ta seg av publikum.

Serveringsdelen har peisestue med 92 sitteplasser. Det følger med en boligdel på 75 kvadratmeter og uthus med garasje, hundestue, vedskjul og toaletter. Stillingen krever boplikt.

 

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!