Avskjed med Lilloseter

Avskjed med Lilloseter

 

Ekteparet Gudbjørg og Bjørn Rode tar avskjed med Lilloseter etter å ha drevet den populære sportsstua i hele 40 år. Over 100 glade mennesker fra Ammerudhjemmet hedret paret under årets Lilloseter-tur.

Skrevet av:


- Det er litt rart, men 40 år får være nok. Nå skal vi ta oss av hunden vår, og jeg skal begynne å spille golf, smiler Gudbjørg Rode.

Ekteparet har kjøpt hus på Kløfta, og er i full gang med flytteplanene. De har bodd på Lilloseter i alle de 40 årene de har drevet stedet.

- Det blir en livsstil. Man får lov til å bestemme når man skal legge seg, men ikke når man skal stå opp!

Takket med blomster

31. oktober er siste dag på Lilloseter for det engasjerte paret. Innen den tid skal det ryddes og vaskes. Markastua er åpen som normalt gjennom sommeren.

- Jeg må nok komme på besøk med mat til fuglene. De er så glade i hasselnøtter uten skall, sier Gudbjørg.

Ammerudhjemmet, som besøker Lilloseter hvert eneste år, hadde med seg blomster for å takke Rode-paret for den fantastiske innsatsen de har gjort i alle disse årene.

- Vi koser oss alltid når vi kommer på besøk hit, og det blir veldig rart at de ikke skal være her lenger, sier kulturleder Rolf Nicolaisen.

Populær dansedag

Sommerbesøket på Lilloseter var ekstra populært i år blant Ammerudhjemmets brukere og beboere. Til sammen var over 100 deltakere med, inkludert ansatte og frivillige som hjelper til. Hele 50 av deltakerne er bosatt på sykehjemmet.

- Det er fantastisk at så mange ville være med. Vi satte en påmeldingsdato, og da var det 97 eldre som hadde meldt seg på. Etterpå meldte flere sin interesse. Neste år må vi kanskje ta to turer, sier kulturleder Rolf Nicolaisen.

Han mener grunnen til den store interessen ligger i at markastua står sterkt i minnet til folk fra Grorud-området.

- Her får de mat, drikke og gaver, og etterpå koser vi oss med dans og sang, smiler han.

Danser ofte

Det var mange som kastet seg ut i dansen på tunet i sommersola. Helge og Inger Torgersen danser hver uke på Ammerudhjemmet, hvor han er bosatt. Hun jobber som frivillig.

- Det er alltid koselig å komme hit opp, og det er klart vi må danse litt, smiler hun.

Under bespisningen holdt Peder Hermstad foredrag om gamle Grorud,

- Jeg hadde jo noen morsomme historier som folk humra og lo av, forteller han, mens han ser seg rundt på de dansende beboerne.

Historiene handlet blant annet om steinhoggerne, Romsåsbyen og om den særegne og brede Grorud-dialekta.

På jakt etter nye

Friluftsetaten søker etter nye bestyrere for Lilloseter. Kanskje du kunne tenke deg å bosette deg midt i Lillomarka?

Etter 40 år med samme bestyrere er det klart for nye krefter på Lilloseter.

Selv om stua er et populært besøkssted for mange groruddøler, ligger den faktisk i Nittedal kommune.

- Vi søker etter et bestyrerpar med relevant utdanning innen kokkefag eller tilsvarende og med erfaring fra serviceyrket. Bestyrerparet må ha lyst og kapasitet til å overta en veldrevet sportsstue og videreutvikle den til det beste for brukerne, sier Anne Aakervik i friluftsetaten.

De nye bestyrerne må skaffe seg de nødvendige bevillinger, være serviceinnstilte og kunne ta seg av publikum.

Serveringsdelen har peisestue med 92 sitteplasser. Det følger med en boligdel på 75 kvadratmeter og uthus med garasje, hundestue, vedskjul og toaletter. Stillingen krever boplikt.


 

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!