Avskjed med Lilloseter

Avskjed med Lilloseter

 

Ekteparet Gudbjørg og Bjørn Rode tar avskjed med Lilloseter etter å ha drevet den populære sportsstua i hele 40 år. Over 100 glade mennesker fra Ammerudhjemmet hedret paret under årets Lilloseter-tur.

Skrevet av:

- Det er litt rart, men 40 år får være nok. Nå skal vi ta oss av hunden vår, og jeg skal begynne å spille golf, smiler Gudbjørg Rode.

Ekteparet har kjøpt hus på Kløfta, og er i full gang med flytteplanene. De har bodd på Lilloseter i alle de 40 årene de har drevet stedet.

- Det blir en livsstil. Man får lov til å bestemme når man skal legge seg, men ikke når man skal stå opp!

Takket med blomster

31. oktober er siste dag på Lilloseter for det engasjerte paret. Innen den tid skal det ryddes og vaskes. Markastua er åpen som normalt gjennom sommeren.

- Jeg må nok komme på besøk med mat til fuglene. De er så glade i hasselnøtter uten skall, sier Gudbjørg.

Ammerudhjemmet, som besøker Lilloseter hvert eneste år, hadde med seg blomster for å takke Rode-paret for den fantastiske innsatsen de har gjort i alle disse årene.

- Vi koser oss alltid når vi kommer på besøk hit, og det blir veldig rart at de ikke skal være her lenger, sier kulturleder Rolf Nicolaisen.

Populær dansedag

Sommerbesøket på Lilloseter var ekstra populært i år blant Ammerudhjemmets brukere og beboere. Til sammen var over 100 deltakere med, inkludert ansatte og frivillige som hjelper til. Hele 50 av deltakerne er bosatt på sykehjemmet.

- Det er fantastisk at så mange ville være med. Vi satte en påmeldingsdato, og da var det 97 eldre som hadde meldt seg på. Etterpå meldte flere sin interesse. Neste år må vi kanskje ta to turer, sier kulturleder Rolf Nicolaisen.

Han mener grunnen til den store interessen ligger i at markastua står sterkt i minnet til folk fra Grorud-området.

- Her får de mat, drikke og gaver, og etterpå koser vi oss med dans og sang, smiler han.

Danser ofte

Det var mange som kastet seg ut i dansen på tunet i sommersola. Helge og Inger Torgersen danser hver uke på Ammerudhjemmet, hvor han er bosatt. Hun jobber som frivillig.

- Det er alltid koselig å komme hit opp, og det er klart vi må danse litt, smiler hun.

Under bespisningen holdt Peder Hermstad foredrag om gamle Grorud,

- Jeg hadde jo noen morsomme historier som folk humra og lo av, forteller han, mens han ser seg rundt på de dansende beboerne.

Historiene handlet blant annet om steinhoggerne, Romsåsbyen og om den særegne og brede Grorud-dialekta.

På jakt etter nye

Friluftsetaten søker etter nye bestyrere for Lilloseter. Kanskje du kunne tenke deg å bosette deg midt i Lillomarka?

Etter 40 år med samme bestyrere er det klart for nye krefter på Lilloseter.

Selv om stua er et populært besøkssted for mange groruddøler, ligger den faktisk i Nittedal kommune.

- Vi søker etter et bestyrerpar med relevant utdanning innen kokkefag eller tilsvarende og med erfaring fra serviceyrket. Bestyrerparet må ha lyst og kapasitet til å overta en veldrevet sportsstue og videreutvikle den til det beste for brukerne, sier Anne Aakervik i friluftsetaten.

De nye bestyrerne må skaffe seg de nødvendige bevillinger, være serviceinnstilte og kunne ta seg av publikum.

Serveringsdelen har peisestue med 92 sitteplasser. Det følger med en boligdel på 75 kvadratmeter og uthus med garasje, hundestue, vedskjul og toaletter. Stillingen krever boplikt.

 

Siste nytt i Nyheter

Beundrer utålmodigheten

Byrådslederen lånte ut stolen til Maiuran (19) for en dag:

Beundrer utålmodigheten

 • politikk

Maiuran (19) fikk sitte i stolen til Raymond Johansen (Ap) og være byrådsleder for en dag. Johansen er mektig imponert over Linderud-gutten som står bak en plattform for unge entreprenører som praktisk talt vil redde verden – nå.

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

 
Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

 
– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

 
SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!