Avviser naboene i asyldebatten

Naboene har sendt et brev til justisminister Knut Storberget (Ullern) der de ber han - som øverste sjef for UDI - stoppe det planlagte ankomstmottaket...

Tekst:

Publisert:

Naboene har sendt et brev til justisminister Knut Storberget (Ullern) der de ber han - som øverste sjef for UDI - stoppe det planlagte ankomstmottaket for flyktninger på Refstad. Det kommer Storberget ikke til å gjøre. I stedet for å komme naboene i møte, avviser han alle bekymringer som grunnløse.

På Stortinget tidligere denne uka sa Storberget, referert via NRK: - Løren transittmottak har vært i drift i elleve år, jeg kan ikke se at endringen av et eksisterende transittmottak til et ankomsttransittmottak vil innebære store belastninger for naboene på Refstad. Storberget sa også: - Kapasiteten ved mottaket vil bli lavere enn i dag, og beboernes oppholdstid blir også redusert.

Disse linjene har vi hørt før. Det er velkjent UDI-musikk (taktikk), men det blir ingen Grand Prix-vinner av den grunn... Egentlig er vi litt overrasket over at Storberget gidder å si dette, for det høres litt dumt ut. Storberget har argumenter når han viser til at det er viktig med en sentral plassering og så videre, men å gi uttrykk for at naboene nærmest ikke vil merke forskjell - det blir feil.

Det kommer de nemlig garantert til å gjøre, og dette har også ansatte ved dagens mottak - Løren transittmottak - gitt uttrykk for blant annet gjennom denne avis. Det blir mer folk, det blir mer trafikk og det er større sjanse for at «episoder» kan oppstå. Det siste vet vi ikke, men det er ikke «på viddene» å anta det.

Ansatte er også blitt pålagt munnkurv i oppkjøringsfasen, og da kan man jo spørre seg: Hvorfor blir folk bedt om å holde kjeft når ingen vil merke forskjell på dagens og morgendagens virksomhet?

Vi er enig i at asylsøkere og flyktninger skal behandles med verdighet og respekt, men det samme burde også gjelde folk på Refstad, i Groruddalen på Oslos østkant.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.