Badeglede på Stovner

Badeglede på Stovner

PLASKENDE GLEDE: Samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo bystyre gir grønt lys til å lokalisere det ene områdebadet på Stovner.

Flertallet i bystyrets samferdsels- og miljøkomité gikk onsdag inn for å etablere et områdebad på Stovner.

Faktaboks

Dette er saken:

  • Badedrømmen i Stovner bydel boblet opp allerede i 1874. Målet har hele tiden vært å få et lokalt folkebad for sine innbyggere. Men på denne tiden fantes det ingen penger.
  • I september 2009 fattet Oslo Bystyre et flertallsvedtak om prosjektering av bad på Stovner.
  • I mars 2011 ble effektuering av saken etterlyst av tidligere leder May-Britt Christensen i Stovner Arbeiderparti – som i flere år har hatt badesaken som en hovedsak i sitt partiprogram.
  • I 2013 etterlyste Oslo bystyre nok en gang utredningen av et bad på Stovner måtte komme i gang så raskt som mulig.
  • I oktober 2013 satte byrådet av to millioner kroner til å konseptutrede Stovner bad-prosjektet. Samtidig ble det understreket at et nytt hovedbad på Tøyen måtte prioriteres først.
  • Kort tid etter kom det fram at byrådet hadde valgt å stoppe prosjekteringen av anlegget på Stovner fordi de heller ville se det i sammenheng med hele bademeldingen.
  • På starten av 2014 la byrådet fram bademeldingen for Oslo by hvor Stovner altså ikke ble nevnt med et kvekk. Stedet ble byttet ut med det mye bredere begrepet «østkanten». Dette skapte sterke reaksjoner.
  • Etter mye refs fra opposisjonen i bystyret, la badebyråd Guri Melby (V) seg flat og lovet å følge opp bystyre-vedtaket som sikrer at Stovner bad blir prosjektert. Samtidig ble det etablert en egen arbeidsgruppe i bystyrets samferdsels- og miljøkomité som skulle se nærmere på bademeldingen.
  • På onsdag ble saken behandlet i samferdsels- og miljøkomiteen. Etter mye diskusjon ble det til slutt et enstemmig vedtak om å etablere et hovedbad på Tøyen og tre områdebad: ett i vest, ett i sør og ett på Stovner.

Etter en rekke forslag gikk til slutt en enstemmig komité inn for landing: Nå skal det bygges et hovedbad på Tøyen og tre områdebad. Mens det ene områdebadet vil plasseres i vest, og det andre i sør, har det tredje badet fått en mer konkret plassering; nemlig på Stovner.

– Forslaget om et eget områdebad også i Stovner bydel ble fremmet av Arbeiderpartiet og fikk til slutt enstemmig støtte, sier Abdullah Alsabeehg (Ap) som har ledet arbeidsgruppa i bystyrets samferdsels- og miljøkomité som har jobbet med bademeldingen.

– Et områdebad er et større bad med seks svømmebasseng og varmtvannsbasseng. Dette er kjempepositivt for Stovner og Groruddalen som har ventet alt for lenge.

Mye kluss

Stovner bydel har hatt en badedrøm i over 30 år. Grunnet et tidligere bystyrevedtak var bydelen i utgangspunktet innstilt på å endelig få sitt etterlengtede bad da bademeldingen nådde overflaten på nyåret. Men den gang ei; byrådet hadde nemlig tatt seg friheten til å finpusse litt på bademeldingen ved å fjerne «Stovner» og erstatte den spesifikke lokaliseringen med det mye bredere begrepet «østkanten».

Det hele skapte sterke reaksjoner. Akers Avis Groruddalen har skrevet om saken ved en rekke anledninger – også da samferdselsbyråd Guri Melby (V) i mai la seg flat og samtidig lovet å følge opp bystyrevedtaket som sikrer prosjektering av bad på Stovner.

Stovners tur

Alsabeehg er svært glad på vegne av Groruddalen og Stovner. Han er også optimistisk med tanke på det endelige vedtaket som skal fattes i Oslo bystyre.

– Jeg håper i alle fall på et flertall der. Prosessesen har ikke vært så veldig god. Byrådet har fått kritikk for å ha nedprioritert Stovner bad og ikke nevnt Stovner i det hele tatt i bademeldingen, sier Ap-politikeren.

– Men vi har vært pådrivere for å få til et områdebad på Stovner. Behovet der oppe er veldig stort, og vi tror hele Groruddalen kan få glede av et nytt bad i den størrelsen.

Det er allerede satt av to millioner kroner til prosjektering av badet på Stovner.

Bydelsglede

Brit Axelsen (Ap), som leder Bydel Stovners oppvekst- og kulturkomité, er en av de som har fulgt saken nøye. Hun er svært fornøyd med onsdagens behandling i samferdsels- og miljøkomiteen:

– Jeg er veldig glad for dette vedtaket på vegne av hele Stovner bydel, sier Axelsen og fortsetter:

– I og med at det var et enstemmig vedtak i komiteen, tror jeg sjansene er gode for at det følger med penger slik at dette faktisk kan bli en realitet, fortsetter hun.

– Dette har vi kjempet for i over 30 år, avslutter Axelsen.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.