Barn av regnbuen - på Haugen

Barn av regnbuen - på Haugen

 

Elevene på Haugen skole har hatt internasjonal uke, og avsluttet med en festfylt forestilling for elever og foresatte. Mina (8) sang «barn av regnbuen» av full hals.

Sammen med resten av 3. trinn, sto Mina på scenen for å synge Lillebjørn Nilsens kjente sang.

- Vi har øvd lenge på sangen. Det er en kjempefin sang, forteller hun.

 

Hun har pyntet seg for den spesielle anledningen.

- Jeg har valgt klærne mine selv, smiler hun. 

Alle elevene på Haugen skole har hele uka fått en innføring i hva SOS barnebyer arbeider med. De har laget ting som skal selges, samt mat og kaker, der inntektene går til - nettopp - SOS barnebyer.

- De hjelper andre barn som ikke har det så godt, forteller Mina.

God avslutning

Lærer for 1. trinn, Linn Heidi Andersen, tror foreldre vil sette pris på avslutningen.

- Det blir en god avslutning på en spennende og lærerrik uke, sier hun.

Konferansierene er Hadjia og Divine fra 3C. De synes SOS barnebyer gjør en god jobb.

- De arbeider med å gi foreldreløse barn et trygt hjem. I dag feirer vi alle nasjonene på Haugen skole, forteller de.

På grendeskolen nede i veien har lærere satt sammen en internasjonal opplevelse, med både mat og elevarbeid. Maten er flere inntrykk fra mange forskjellige nasjoner.

Siste nytt i Nyheter

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg. Grete Horntvedt i Alna Høyre er lei av at hennes lokale ridesenter sliter år etter år.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

 
Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.