– Barnehagebaroner

– Barnehagebaroner

IKKE FORNØYD: Bjørnar Moxnes (R) kaller Espira for barnehagebaroner og mener de kun etablerer barnehager for å ta profitt.


Rødts Bjørnar Moxnes tror ikke et sekund på at Espira planlegger å drifte barnehage for barnas beste.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.01.2017 kl 10:06

– Vi mener at hver krone bevilget til barnehager skal gå til barnas beste, ikke til å berike selskaper. Vi har sett flere eksempler på eiere som tjener mye på drift av barnehager og mener det er helt feil bruk av folks skattepenger. Vi vil heller ha flere kommunale og ideelle barnehager, sier Moxnes.

Han kaller Espira for velferdsprofitører.

– Espira kaller seg ikke for kommersielle aktører. Hva mener du?

– Jeg vet ikke om man skal gråte eller le når et aksjeselskap eid av et oppkjøpsfond later som de ikke er kommersielle. Folk har fått med seg at det finnes barnehagebaroner i Norge som tar ut profitt istedet for at hver krone går til barnas beste.

Vanskelig å fullføre

– Espira har uttalt at de ønsker å fullføre planene om barnehage. Hva synes du om det?

– De står fritt til å bygge ny barnehage uten kommunal støtte, men jeg tviler på at de kommer til å gjennomføre, sier han.

– Hele formålet deres er å ta profitt, og det er vanskelig uten kommunal støtte. Espira kommer nok på bedre tanker.

Moxnes forteller at kommunen ikke har plikt til å gi penger til en hver kommunal aktør som ber om det.

– Vi sier nei når vi klarer å bygge nye barnehager selv eller i samarbeid med ideelle aktører istedet for å fore opp en industri av kommersielle barnehager, mener han.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.