– Barnehagebaroner

– Barnehagebaroner

IKKE FORNØYD: Bjørnar Moxnes (R) kaller Espira for barnehagebaroner og mener de kun etablerer barnehager for å ta profitt.


Rødts Bjørnar Moxnes tror ikke et sekund på at Espira planlegger å drifte barnehage for barnas beste.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.01.2017 kl 10:06

– Vi mener at hver krone bevilget til barnehager skal gå til barnas beste, ikke til å berike selskaper. Vi har sett flere eksempler på eiere som tjener mye på drift av barnehager og mener det er helt feil bruk av folks skattepenger. Vi vil heller ha flere kommunale og ideelle barnehager, sier Moxnes.

Han kaller Espira for velferdsprofitører.

– Espira kaller seg ikke for kommersielle aktører. Hva mener du?

– Jeg vet ikke om man skal gråte eller le når et aksjeselskap eid av et oppkjøpsfond later som de ikke er kommersielle. Folk har fått med seg at det finnes barnehagebaroner i Norge som tar ut profitt istedet for at hver krone går til barnas beste.

Vanskelig å fullføre

– Espira har uttalt at de ønsker å fullføre planene om barnehage. Hva synes du om det?

– De står fritt til å bygge ny barnehage uten kommunal støtte, men jeg tviler på at de kommer til å gjennomføre, sier han.

– Hele formålet deres er å ta profitt, og det er vanskelig uten kommunal støtte. Espira kommer nok på bedre tanker.

Moxnes forteller at kommunen ikke har plikt til å gi penger til en hver kommunal aktør som ber om det.

– Vi sier nei når vi klarer å bygge nye barnehager selv eller i samarbeid med ideelle aktører istedet for å fore opp en industri av kommersielle barnehager, mener han.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.