- Barnehus til Groruddalen

- Barnehus til Groruddalen

 

I statsbudsjettet for 2009 lover regjeringen å opprette et barnehus i Oslo. SVs stortingsrepresentant Akthar Chaudhry (Furuset) ønsker at dette lokaliseres i Groruddalen.

Tekst:

Publisert:

Nå skal barn som utsettes for overgrep få et tilbud i Oslo også. Hittil har det nærmeste barnehuset ligget på Hamar, men statsbudsjettet legger opp til at det nå opprettes ett i Oslo også.

- Dette har vært et krav fra meg lenge. I dag må barn reise helt til Hamar. Det er en ekstrabelastning for dem. Det er viktig at dette tilbudet også finnes i Oslo, mener Chaudhry.

Barnehus er et tiltak for å gi et mer helhetlig og samordnet tilbud til barn som har vært utsatt for overgrep.

- Jeg er veldig fornøyd med at regjeringen foreslår opprettelsen av et Barnehus i Oslo i statsbudsjettet, sier han.

I dalen

Lokaliseringen mener han bør være i Groruddalen.

- Jeg kommer til å jobbe for at barnehuset blir lagt til Groruddalen, siden jeg mener det vil være en berikelse for dalen vår.

Han trekker blant annet fram at dette være et bygg som vil generere lite trafikk, men også være positivt i kampen for å få lagt for eksempel politihøgskolen hit.

- Får vi dette, kan vi bruke det som argument for at andre skal etablere seg her.

- Hvor i dalen ønsker du at det skal ligge?

- Det spiller ikke noen stor rolle, men det må ligge nær kollektivtrafikk. Hvor i dalen det skal ligge er min minste bekymring, sier han.

 

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.