Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

FIKK MØTE FOLKENE BAK: Jonas Gahr Støre (Ap) møtte ungdomsveileder Gunnhild Svare og Mohamed Basir Sheik- Mohamed fra Jobbsjansen for ungdom. Her sammen med Jan Bøhler (Ap).


I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

Skrevet av:

Avisen har tidligere skrevet at regjeringen kutter ut tiltakspenger for ungdom under 18 år. Bøhler raser mot kuttene som mener det vil gi problemer på lang sikt når ungdommer ned i 16-års alderen ikke får den lille hjelpen med 4000 kroner til å komme seg opp om morgenen og ut i praksis.

Arbeidminister Anniken Hauglie (H) mener det har vært uheldig at det var økonomisk lønnsomt for ungdommer å slutte på skolen. Gahr Støre fikk møte ungdommer som får hjelp av fagpersoner i Bydel Grorud etter at de har sluttet på skolen – av forskjellige grunner.

– Dette er historier som berører. Det å møte unge mennesker som har vært i en vanskelig situasjon og som får hjelp og tro på seg selv her vitner om et NAV vi ønsker å se. Og så har jeg fått vite om en del mangler vi må ta tak i politisk, forteller Gahr Støre til Akers Avis Groruddalen.

Kutter i Jobbsjansen for ungdom

Han fikk møte menneskene bak tiltakene, som ungdomsveiledere. Det er ikke bare kutt i tiltakspenger som berører ungdom i Bydel Grorud. Det er også bestemt at midlene til Jobbsjansen for ungdom skal bort. I fjor hadde Jobbsjansen for ungdom 31 inne, og 21 fikk jobb. I år var det 28 ungdommer med, og 21 har fått jobb. Fire av ungdommene har også begynt på høyere utdanning. Midlene er kuttet på et nasjonalt plan fordi regjeringen ønsker å fokusere på å få kvinner ut i arbeid. Dette får Gahr Støre til å reagere.

– Vi er imot at man kutter i tilskuddet som gjør at unge mennesker kan komme i aktivitet og få jobb. Det må vi rette opp. Mister vi ungdommene er det dårlig både for dem selv og samfunnet, mener Gahr Støre.

Må fokusere på de unge

Han er imponert over folka som jobber med problemstillingene hver dag, men er lei seg for at kuttene påvirker store deler av deres hverdag.

– Bydel Grorud som Bøhler har tatt meg med til er i front når det gjelder å gjøre viktige ting og inrette innsatsen der det trengs. Det er imponerende. Men da kan de ikke møte et storsamfunn som kutter i virkemidlene deres. De jobber med det viktigste vi har, som er unge mennesker. En dårlig ungdom kan vare hele livet ut, men det kan en god en også gjøre, påpeker han.

Både Gahr Støre og Bøhler fikk sette seg ned med tre ungdommer som følges tett opp av bydelens ungdomsveiledere. Der kom det fram historier fra fengselsopphold til nedbemanning i fast stilling.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!