Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

FIKK MØTE FOLKENE BAK: Jonas Gahr Støre (Ap) møtte ungdomsveileder Gunnhild Svare og Mohamed Basir Sheik- Mohamed fra Jobbsjansen for ungdom. Her sammen med Jan Bøhler (Ap).


I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

Skrevet av:

Avisen har tidligere skrevet at regjeringen kutter ut tiltakspenger for ungdom under 18 år. Bøhler raser mot kuttene som mener det vil gi problemer på lang sikt når ungdommer ned i 16-års alderen ikke får den lille hjelpen med 4000 kroner til å komme seg opp om morgenen og ut i praksis.

Arbeidminister Anniken Hauglie (H) mener det har vært uheldig at det var økonomisk lønnsomt for ungdommer å slutte på skolen. Gahr Støre fikk møte ungdommer som får hjelp av fagpersoner i Bydel Grorud etter at de har sluttet på skolen – av forskjellige grunner.

– Dette er historier som berører. Det å møte unge mennesker som har vært i en vanskelig situasjon og som får hjelp og tro på seg selv her vitner om et NAV vi ønsker å se. Og så har jeg fått vite om en del mangler vi må ta tak i politisk, forteller Gahr Støre til Akers Avis Groruddalen.

Kutter i Jobbsjansen for ungdom

Han fikk møte menneskene bak tiltakene, som ungdomsveiledere. Det er ikke bare kutt i tiltakspenger som berører ungdom i Bydel Grorud. Det er også bestemt at midlene til Jobbsjansen for ungdom skal bort. I fjor hadde Jobbsjansen for ungdom 31 inne, og 21 fikk jobb. I år var det 28 ungdommer med, og 21 har fått jobb. Fire av ungdommene har også begynt på høyere utdanning. Midlene er kuttet på et nasjonalt plan fordi regjeringen ønsker å fokusere på å få kvinner ut i arbeid. Dette får Gahr Støre til å reagere.

– Vi er imot at man kutter i tilskuddet som gjør at unge mennesker kan komme i aktivitet og få jobb. Det må vi rette opp. Mister vi ungdommene er det dårlig både for dem selv og samfunnet, mener Gahr Støre.

Må fokusere på de unge

Han er imponert over folka som jobber med problemstillingene hver dag, men er lei seg for at kuttene påvirker store deler av deres hverdag.

– Bydel Grorud som Bøhler har tatt meg med til er i front når det gjelder å gjøre viktige ting og inrette innsatsen der det trengs. Det er imponerende. Men da kan de ikke møte et storsamfunn som kutter i virkemidlene deres. De jobber med det viktigste vi har, som er unge mennesker. En dårlig ungdom kan vare hele livet ut, men det kan en god en også gjøre, påpeker han.

Både Gahr Støre og Bøhler fikk sette seg ned med tre ungdommer som følges tett opp av bydelens ungdomsveiledere. Der kom det fram historier fra fengselsopphold til nedbemanning i fast stilling.

Siste nytt i Nyheter

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

– Useriøst!

  • Eiendomsskatt

Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

  • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

  • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

 
Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

  • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

  • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

 
Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

 
Grønn politikk i stort og lite

Grønn politikk i stort og lite

Årsmøtet i Miljøpartiet De Grønnes (MDG) lokallag på Grorud adresserte både de store nasjonale og globale utfordringene den klimaødeleggende økonomien bidrar til. Samt lokale saker, i spedd kulturelle innslag.

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

  • Eierseksjonsloven

Vestli Vel vil ha folk med på Stortinget tirsdag i neste uke. Da skal nemlig eierseksjonsloven opp til høring.

Planlegger innholdet etter befolkningen

Nye Vollebekk skole tar form

Planlegger innholdet etter befolkningen

  • Vollebekk skole

Vollebekk skole står klar til høsten. Kathrine Larsen er klar til å ta over etter å ha jobbet som rektor på Kringsjå skole. Trafikken blir et av de første områdene hun tar tak i - og elever fra Ruseløkka skole skal busses opp.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!