Best i bygda

Best i bygda

 

Dueller, sjansesløseri og høy temperatur på tribunen da Grei/Målløs slo Sveiva 7-6. Det ble et meget spennende lokalderby i nye Apalløkkahallen.

- Det smaker godt med seier, sier MG10s trener David Garcia.

Laget hans lykkes med å kjempe Sveiva ut av stilen og det er ikke tilfeldig. De har brukt mye tid på den defensive organiseringen den siste tiden.

- Det var en tempofylt match, vi jobber knallhardt i egen boks og tillater ikke Sveiva å spille på sine premisser. De ønsker å spille oppspill langs vantet og med diagonale pasninger inn i slottet vårt, det greier de ikke. Vi gjør at de kommer i ubalanse og det blir disharmoni i rekkene deres. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi står fram defensivt. Vårt sonespill slår deres mann mot mann spill. Det avgjør kampen, i tillegg til at vi har ekstrem spisskompetanse i form av gode avsluttere, det mangler de, sier han.

Dueller og høy intensitet

I første periode bølger det mye fram og tilbake. MG10 tar tidlig ledelsen, men Sveiva kommer tilbake og snur til 2-1. Det er lite finspill og kampen er preget av to lag som vil vinne hver duell, det fører til mange langsskudd. Dommerne har lagt lista der den bør ligge i et lokaloppgjør, de tillater at spillerne trår til.

- Dette er landets desidert beste dommere, uten tvil og uten konkurranse, sier David Garcia. Det er trykk på tribunen og spesielt vertenes supportere bidrar med høy desibel. Det skyldes nok mest ekstrautstyret i form av trommer og ropert. MG10 kommer tilbake igjen og etter første periode leder de 3-2.

Andre periode fortsetter der første slapp, og Sveiva utlikner til 3-3 med en heldig scoring. Et skudd som er på vei utenfor går via MG10s keeper og inn i kassa. Vertene bestemmer seg for å ta tak i kampen og er det førende laget i flere minutter, de går opp i tomålsledelse, 5-3.

MG10 virker passive etter å ha tatt en tilsynelatende trygg ledelse. Men to mål er som kjent ingen trygg ledelse. MG10 slipper seg ubevisst ned et par hakk og gir Sveiva initiativet igjen. Slik det ofte er i innebandy. Sveiva legger press på hjemmelaget, men greier ikke score. Ved periodeslutt står det 5-3 på lystavla.

Actionfylt avslutning

Tredje periode begynner med et overtall som ikke fører noen vei for Sveivas del. Kampen står og vipper, det er sjanser begge veier. Sveiva reduserer på et frislag hvor MG10 sover i timen, og det er kamp igjen, 5-4. Etter mål kommer mål og MG10 får en kjempesjanse alene med keeper, men brenner, Sveiva kontrer og utlikner til 5-5.

Bobby med glid

Vertene får straffe da de blir fratatt en klar målsjanse. MG10s Erik Jirving makter ikke å overliste Michael Johansson i Sveiva-buret. MG10 greier heller ikke å gjøre noe ut av det påfølgende overtallet, i stedet kontrer Daniel Giske inn 6-5-ledelse til Sveiva i undertall.

Kampen er snudd, igjen. MG10 spillerne virker slitne og henger litt med hodet etter å ha sluppet inn i overtall. De reiser seg likevel mesterlig og utlikner til 6-6 med sju minutter igjen på klokka. I et forsøk på å sikre seg ledelsen nok en gang, står Sveiva høyt i banen. Det ender med en MG10-kontring som blir stoppet på ulovlig vis og bortelaget må i utvisningsboksen.

Kampens store spiller, Bobby Bergdahl, scorer totalt seks av MG10s sju mål. Han scorer 7-6 i det påfølgende overtallet og blir matchvinner.

- Jeg hadde en magisk følelse. Nesten alle mine skudd gikk i mål. Det er det man kaller flyt, helt skjønt, sier Bergdahl.

Han er takknemlig for at han blir frispilt så ofte og understreker at Sveiva mistet markeringen på han hver gang det ble vending av spillet.

- De mistet markeringen på meg og det er bare å takke og bukke, de gjorde grove markeringsfeil, sier han. 

Og legger til.

- Deilig å slå Sveiva, godt å utnytte deres svakheter. Sletten så ikke så happy ut etter matchen.

David Garcia mener at grunnen til at Bobby fikk herje var at Sveiva tok for mye hensyn til eliteseriens poengkonge.

- Sveiva blir for opptatt av å ta ut Erik Jirving og det åpner for Bobby som er en vel så god skytter, sier David Garcia.

Det gjenstår tre meget tøffe kamper for MG10 i grunnserien, men de er langt på vei klare for sluttspillet. Laget ligger for øyeblikket på fjerdeplass.

- Nå møter vi Greåker, Tunet og Fjerdingby. Vi skal bli enda bedre defensivt og få i gang flest mulig spillere. Så teller vi opp når vi er ferdig, sier han. 

Sveiva sløser

Sveivas Anders Strømsborg var involvert på godt og vondt. Han scoret den viktige 4-5-reduseringen, men var også mannen som havnet i utvisningsboksen i sluttminuttene.

- Hva har du å si om kampen?

- Det er kort vei mellom himmel og helvete. Selvfølgelig ekstra surt å tape mot naboen, det blir en krigematch og i dag bikker det mot oss, sier han.

Daniel Gidske gjør en bra kamp for Sveiva og står fram når det gjelder som mest. Det hjelper dog lite til slutt. 

- Du scorer to mål, kunne du hatt flere poeng?

- Jeg burde hatt flere assist i dag. Vi skaper nok, men er ikke effektive og sløser med sjansene, sier Giske.

Han er egentlig back, men har spilt center i de to siste kampene. Det gir laget en ny dimensjon i angrep. Det sure tapet til tross, Giske garanterer langt på vei at Sveiva blir å se i sluttspillet.

- Jeg er back, men det er jo ikke feil å være anvendelig. Vi får se hvor jeg spiller i neste kamp. Sluttspillet spiller vi, det er jeg sikker på. Nå møter vi antatt lettere motstand fremover, sier han.

Innebandy, eliteserien, herrer:

Grei/Målløs - Sveiva 7-6

(3-2,2-1,2-3)

Nye Apalløkkahallen

Tilskuere: 152

Dommere: Ingebrigtsli og Henriksen

Mål for Grei/Målløs: Bobby Bergdahl 6 og Erik Jirving.

Mål for Sveiva: Thomas Isaksen, Daniel Giske 2, Marcus Gustafsson, Christoffer Øystad og Anders Strømsborg.

Utvisninger:

Grei/Målløs 1x2min

Sveiva 2x2min

Skudd: 22-26

Siste nytt i Nyheter

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

 
Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

 
Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

 
- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Bjerke mister millioner

Byrådet - etter ett år:

Bjerke mister millioner

med nytt kriteriesystem

 • Byrådet – etter ett år:

Bydelene får nytt kriteriesystem til fordeling av penger. Bjarne Kristoffersen (SV) kritiserer eget byråd og mener Bydel Bjerke vil tape så mye som 30 millioner kroner.

– Dårligere <BR>tilbud enn før

Et tilbakeskritt for t-banen:

– Dårligere
tilbud enn før

 • kollektivtrafikk

Etter åpningen av Lørenbanen har Åge Pettersen erfart å stå som sild i tønne på t-banen hver dag på vei til og fra jobb. I tillegg har t-banetilbudet i praksis blitt halvert.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!