Best i bygda

Best i bygda

 

Dueller, sjansesløseri og høy temperatur på tribunen da Grei/Målløs slo Sveiva 7-6. Det ble et meget spennende lokalderby i nye Apalløkkahallen.

Tekst:

Publisert:

- Det smaker godt med seier, sier MG10s trener David Garcia.

Laget hans lykkes med å kjempe Sveiva ut av stilen og det er ikke tilfeldig. De har brukt mye tid på den defensive organiseringen den siste tiden.

- Det var en tempofylt match, vi jobber knallhardt i egen boks og tillater ikke Sveiva å spille på sine premisser. De ønsker å spille oppspill langs vantet og med diagonale pasninger inn i slottet vårt, det greier de ikke. Vi gjør at de kommer i ubalanse og det blir disharmoni i rekkene deres. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi står fram defensivt. Vårt sonespill slår deres mann mot mann spill. Det avgjør kampen, i tillegg til at vi har ekstrem spisskompetanse i form av gode avsluttere, det mangler de, sier han.

Dueller og høy intensitet

I første periode bølger det mye fram og tilbake. MG10 tar tidlig ledelsen, men Sveiva kommer tilbake og snur til 2-1. Det er lite finspill og kampen er preget av to lag som vil vinne hver duell, det fører til mange langsskudd. Dommerne har lagt lista der den bør ligge i et lokaloppgjør, de tillater at spillerne trår til.

- Dette er landets desidert beste dommere, uten tvil og uten konkurranse, sier David Garcia. Det er trykk på tribunen og spesielt vertenes supportere bidrar med høy desibel. Det skyldes nok mest ekstrautstyret i form av trommer og ropert. MG10 kommer tilbake igjen og etter første periode leder de 3-2.

Andre periode fortsetter der første slapp, og Sveiva utlikner til 3-3 med en heldig scoring. Et skudd som er på vei utenfor går via MG10s keeper og inn i kassa. Vertene bestemmer seg for å ta tak i kampen og er det førende laget i flere minutter, de går opp i tomålsledelse, 5-3.

MG10 virker passive etter å ha tatt en tilsynelatende trygg ledelse. Men to mål er som kjent ingen trygg ledelse. MG10 slipper seg ubevisst ned et par hakk og gir Sveiva initiativet igjen. Slik det ofte er i innebandy. Sveiva legger press på hjemmelaget, men greier ikke score. Ved periodeslutt står det 5-3 på lystavla.

Actionfylt avslutning

Tredje periode begynner med et overtall som ikke fører noen vei for Sveivas del. Kampen står og vipper, det er sjanser begge veier. Sveiva reduserer på et frislag hvor MG10 sover i timen, og det er kamp igjen, 5-4. Etter mål kommer mål og MG10 får en kjempesjanse alene med keeper, men brenner, Sveiva kontrer og utlikner til 5-5.

Bobby med glid

Vertene får straffe da de blir fratatt en klar målsjanse. MG10s Erik Jirving makter ikke å overliste Michael Johansson i Sveiva-buret. MG10 greier heller ikke å gjøre noe ut av det påfølgende overtallet, i stedet kontrer Daniel Giske inn 6-5-ledelse til Sveiva i undertall.

Kampen er snudd, igjen. MG10 spillerne virker slitne og henger litt med hodet etter å ha sluppet inn i overtall. De reiser seg likevel mesterlig og utlikner til 6-6 med sju minutter igjen på klokka. I et forsøk på å sikre seg ledelsen nok en gang, står Sveiva høyt i banen. Det ender med en MG10-kontring som blir stoppet på ulovlig vis og bortelaget må i utvisningsboksen.

Kampens store spiller, Bobby Bergdahl, scorer totalt seks av MG10s sju mål. Han scorer 7-6 i det påfølgende overtallet og blir matchvinner.

- Jeg hadde en magisk følelse. Nesten alle mine skudd gikk i mål. Det er det man kaller flyt, helt skjønt, sier Bergdahl.

Han er takknemlig for at han blir frispilt så ofte og understreker at Sveiva mistet markeringen på han hver gang det ble vending av spillet.

- De mistet markeringen på meg og det er bare å takke og bukke, de gjorde grove markeringsfeil, sier han. 

Og legger til.

- Deilig å slå Sveiva, godt å utnytte deres svakheter. Sletten så ikke så happy ut etter matchen.

David Garcia mener at grunnen til at Bobby fikk herje var at Sveiva tok for mye hensyn til eliteseriens poengkonge.

- Sveiva blir for opptatt av å ta ut Erik Jirving og det åpner for Bobby som er en vel så god skytter, sier David Garcia.

Det gjenstår tre meget tøffe kamper for MG10 i grunnserien, men de er langt på vei klare for sluttspillet. Laget ligger for øyeblikket på fjerdeplass.

- Nå møter vi Greåker, Tunet og Fjerdingby. Vi skal bli enda bedre defensivt og få i gang flest mulig spillere. Så teller vi opp når vi er ferdig, sier han. 

Sveiva sløser

Sveivas Anders Strømsborg var involvert på godt og vondt. Han scoret den viktige 4-5-reduseringen, men var også mannen som havnet i utvisningsboksen i sluttminuttene.

- Hva har du å si om kampen?

- Det er kort vei mellom himmel og helvete. Selvfølgelig ekstra surt å tape mot naboen, det blir en krigematch og i dag bikker det mot oss, sier han.

Daniel Gidske gjør en bra kamp for Sveiva og står fram når det gjelder som mest. Det hjelper dog lite til slutt. 

- Du scorer to mål, kunne du hatt flere poeng?

- Jeg burde hatt flere assist i dag. Vi skaper nok, men er ikke effektive og sløser med sjansene, sier Giske.

Han er egentlig back, men har spilt center i de to siste kampene. Det gir laget en ny dimensjon i angrep. Det sure tapet til tross, Giske garanterer langt på vei at Sveiva blir å se i sluttspillet.

- Jeg er back, men det er jo ikke feil å være anvendelig. Vi får se hvor jeg spiller i neste kamp. Sluttspillet spiller vi, det er jeg sikker på. Nå møter vi antatt lettere motstand fremover, sier han.

Innebandy, eliteserien, herrer:

Grei/Målløs - Sveiva 7-6

(3-2,2-1,2-3)

Nye Apalløkkahallen

Tilskuere: 152

Dommere: Ingebrigtsli og Henriksen

Mål for Grei/Målløs: Bobby Bergdahl 6 og Erik Jirving.

Mål for Sveiva: Thomas Isaksen, Daniel Giske 2, Marcus Gustafsson, Christoffer Øystad og Anders Strømsborg.

Utvisninger:

Grei/Målløs 1x2min

Sveiva 2x2min

Skudd: 22-26

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.