Best i bygda

Best i bygda

 

Dueller, sjansesløseri og høy temperatur på tribunen da Grei/Målløs slo Sveiva 7-6. Det ble et meget spennende lokalderby i nye Apalløkkahallen.

Skrevet av:

- Det smaker godt med seier, sier MG10s trener David Garcia.

Laget hans lykkes med å kjempe Sveiva ut av stilen og det er ikke tilfeldig. De har brukt mye tid på den defensive organiseringen den siste tiden.

- Det var en tempofylt match, vi jobber knallhardt i egen boks og tillater ikke Sveiva å spille på sine premisser. De ønsker å spille oppspill langs vantet og med diagonale pasninger inn i slottet vårt, det greier de ikke. Vi gjør at de kommer i ubalanse og det blir disharmoni i rekkene deres. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi står fram defensivt. Vårt sonespill slår deres mann mot mann spill. Det avgjør kampen, i tillegg til at vi har ekstrem spisskompetanse i form av gode avsluttere, det mangler de, sier han.

Dueller og høy intensitet

I første periode bølger det mye fram og tilbake. MG10 tar tidlig ledelsen, men Sveiva kommer tilbake og snur til 2-1. Det er lite finspill og kampen er preget av to lag som vil vinne hver duell, det fører til mange langsskudd. Dommerne har lagt lista der den bør ligge i et lokaloppgjør, de tillater at spillerne trår til.

- Dette er landets desidert beste dommere, uten tvil og uten konkurranse, sier David Garcia. Det er trykk på tribunen og spesielt vertenes supportere bidrar med høy desibel. Det skyldes nok mest ekstrautstyret i form av trommer og ropert. MG10 kommer tilbake igjen og etter første periode leder de 3-2.

Andre periode fortsetter der første slapp, og Sveiva utlikner til 3-3 med en heldig scoring. Et skudd som er på vei utenfor går via MG10s keeper og inn i kassa. Vertene bestemmer seg for å ta tak i kampen og er det førende laget i flere minutter, de går opp i tomålsledelse, 5-3.

MG10 virker passive etter å ha tatt en tilsynelatende trygg ledelse. Men to mål er som kjent ingen trygg ledelse. MG10 slipper seg ubevisst ned et par hakk og gir Sveiva initiativet igjen. Slik det ofte er i innebandy. Sveiva legger press på hjemmelaget, men greier ikke score. Ved periodeslutt står det 5-3 på lystavla.

Actionfylt avslutning

Tredje periode begynner med et overtall som ikke fører noen vei for Sveivas del. Kampen står og vipper, det er sjanser begge veier. Sveiva reduserer på et frislag hvor MG10 sover i timen, og det er kamp igjen, 5-4. Etter mål kommer mål og MG10 får en kjempesjanse alene med keeper, men brenner, Sveiva kontrer og utlikner til 5-5.

Bobby med glid

Vertene får straffe da de blir fratatt en klar målsjanse. MG10s Erik Jirving makter ikke å overliste Michael Johansson i Sveiva-buret. MG10 greier heller ikke å gjøre noe ut av det påfølgende overtallet, i stedet kontrer Daniel Giske inn 6-5-ledelse til Sveiva i undertall.

Kampen er snudd, igjen. MG10 spillerne virker slitne og henger litt med hodet etter å ha sluppet inn i overtall. De reiser seg likevel mesterlig og utlikner til 6-6 med sju minutter igjen på klokka. I et forsøk på å sikre seg ledelsen nok en gang, står Sveiva høyt i banen. Det ender med en MG10-kontring som blir stoppet på ulovlig vis og bortelaget må i utvisningsboksen.

Kampens store spiller, Bobby Bergdahl, scorer totalt seks av MG10s sju mål. Han scorer 7-6 i det påfølgende overtallet og blir matchvinner.

- Jeg hadde en magisk følelse. Nesten alle mine skudd gikk i mål. Det er det man kaller flyt, helt skjønt, sier Bergdahl.

Han er takknemlig for at han blir frispilt så ofte og understreker at Sveiva mistet markeringen på han hver gang det ble vending av spillet.

- De mistet markeringen på meg og det er bare å takke og bukke, de gjorde grove markeringsfeil, sier han. 

Og legger til.

- Deilig å slå Sveiva, godt å utnytte deres svakheter. Sletten så ikke så happy ut etter matchen.

David Garcia mener at grunnen til at Bobby fikk herje var at Sveiva tok for mye hensyn til eliteseriens poengkonge.

- Sveiva blir for opptatt av å ta ut Erik Jirving og det åpner for Bobby som er en vel så god skytter, sier David Garcia.

Det gjenstår tre meget tøffe kamper for MG10 i grunnserien, men de er langt på vei klare for sluttspillet. Laget ligger for øyeblikket på fjerdeplass.

- Nå møter vi Greåker, Tunet og Fjerdingby. Vi skal bli enda bedre defensivt og få i gang flest mulig spillere. Så teller vi opp når vi er ferdig, sier han. 

Sveiva sløser

Sveivas Anders Strømsborg var involvert på godt og vondt. Han scoret den viktige 4-5-reduseringen, men var også mannen som havnet i utvisningsboksen i sluttminuttene.

- Hva har du å si om kampen?

- Det er kort vei mellom himmel og helvete. Selvfølgelig ekstra surt å tape mot naboen, det blir en krigematch og i dag bikker det mot oss, sier han.

Daniel Gidske gjør en bra kamp for Sveiva og står fram når det gjelder som mest. Det hjelper dog lite til slutt. 

- Du scorer to mål, kunne du hatt flere poeng?

- Jeg burde hatt flere assist i dag. Vi skaper nok, men er ikke effektive og sløser med sjansene, sier Giske.

Han er egentlig back, men har spilt center i de to siste kampene. Det gir laget en ny dimensjon i angrep. Det sure tapet til tross, Giske garanterer langt på vei at Sveiva blir å se i sluttspillet.

- Jeg er back, men det er jo ikke feil å være anvendelig. Vi får se hvor jeg spiller i neste kamp. Sluttspillet spiller vi, det er jeg sikker på. Nå møter vi antatt lettere motstand fremover, sier han.

Innebandy, eliteserien, herrer:

Grei/Målløs - Sveiva 7-6

(3-2,2-1,2-3)

Nye Apalløkkahallen

Tilskuere: 152

Dommere: Ingebrigtsli og Henriksen

Mål for Grei/Målløs: Bobby Bergdahl 6 og Erik Jirving.

Mål for Sveiva: Thomas Isaksen, Daniel Giske 2, Marcus Gustafsson, Christoffer Øystad og Anders Strømsborg.

Utvisninger:

Grei/Målløs 1x2min

Sveiva 2x2min

Skudd: 22-26

Siste nytt i Nyheter

Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

  • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

  • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

  • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

  • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

  • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

  • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

 
Inviterer til kafédialog

Starten på ny Groruddals-satsing:

Inviterer til kafédialog

I oppstarten av ny Groruddals-satsing for de neste ti åra, ønsker bydel Stovner å få innspill fra alle kriker og kroker i bydelen.

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Har du sett denne mannen?

Politiet ber om tips etter McDonalds-ranet

Har du sett denne mannen?

  • Ran

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om et grovt ran av McDonalds på Furuset. En mann i 50-årene kom seg unna med et pengebeløp – nå ber politiet publikum om hjelp.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!