Byrådslederen lånte ut stolen til Maiuran (19) for en dag:

Beundrer utålmodigheten

Beundrer utålmodigheten

PÅ TOPPEN: 19-åringen Maiuran Loganathan fra Linderud fikk sitte i byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sin stol og være byrådsleder for én dag. Han brenner for bærekraft og utdanning, og Johansen fikk merke hans utålmodighet med å redde verden – nå med en gang.


Maiuran (19) fikk sitte i stolen til Raymond Johansen (Ap) og være byrådsleder for en dag. Johansen er mektig imponert over Linderud-gutten som står bak en plattform for unge entreprenører som praktisk talt vil redde verden – nå.

Skrevet av:

Oppdatert:
24.01.2017 kl 16:08

Maiuran Loganathan (19) fra Linderud har gjort mye i løpet av sitt liv. I fjor var han med å etablere YSI - Young Sunstainable Impact, som er et svar på Paris-konfernansen om miljø. Målet er å samle unge gründere fra hele verden i et nettverk som kan presentere konkrete løsninger på klimautfordringene.

Byrådsleder Raymond Johansen låner ikke ut kontorstolen sin til hvem som helst, men er glad for at nettopp Maiuran, eller Majoren som han kaller han, fikk sitte i den for én dag.

– For meg handler det om å bringe inn interessante Osloborgere med ulik bakgrunn som brenner for noe og har gode ideer som gjør Oslo enda bedre. Disse møtene gir meg veldig mye som byrådsleder. Jeg trenger slike impulser utenfra, forteller Johansen.

En annerledes tankegang

Han er blåst over ende over hvor forskjellig tankegang 19-åringen har fra det han selv tenkte som 19-åring.

– Det er berikende å møte en som Maiuran. Han har konkrete forslag til hva vi kan ta tak i. Han er særlig opptatt av god utdanning for alle og å løse klimaproblemene. Maiuran har gode ideer til hvordan vi kan løse samfunnsutfordringer på en ny og kreativ måte. Han er en fantastisk representant for mange unge som ønsker å skape sin egen arbeidsplass og å gjøre en forskjell i verden. Det er en spennende spennende idealisme som Oslo har stor nytte av. Det er nemlig slik at når det går bra i Oslo så går det bra for Norge, mener byrådslederen.

Maiuran har gått på Elvebakken videregående skole der han startet utdanningsappen Ediphy sammen med medstudenter. Nå har han gått videre til YSI. I fjor arrangerte de konferansen «20 under 20», med 20 gründere samlet i en uke, og i august følger de opp med «25 under 25».

Haster å redde verden

Temaene som har kommet opp mens Maiuran har sittet i stolen i rådhuset har vært innovasjon, entreprenørskap og utdanning.

– Maiuran er veldig opptatt av klima, og vil være med å redde verden. Han har skjønt at han kan være med å gjøre en forskjell gjennom å skape noe selv, og det perspektivet er veldig viktig for å få til forandring, sier Johansen.

Han har en beundringsverdig utålmodighet. Vi har et klimaforlik på Stortinget, en klimaavtale i Paris og et klimamål i Oslo som er svært ambisiøst, og som vi må levere på. Jeg er helt enig med Maiuran om at det haster, og er veldig glad for det engasjementet hans viser. Det har vært en veldig inspirerende time vi har hatt sammen, sier Johansen.

Maiuran går nå på skolekonseptet Minerva. Han er på skolen interaktivt fire dager i uka og så skal han bruke det han lærer i næringslivet på fredagen. Og det handler ikke om undervisning lenger, men om diskusjon med læreren.

– Man merker at det man lærer faktisk har en relevans, sier Maiuran.

Hele saken kan man lese i papiravisen og eAvisen. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!