Helt nytt på Stovner:

Biblioteket flytter inn på sentret

Biblioteket flytter inn på sentret

BIBLO+SENTER=SANT: Stovner bibliotek, med Eli Follerås (t.v) i spissen, skal inn på Stovner senter i løpet av året. Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) er fornøyd og gleder seg til meråpent på Stovner.

Stovner bibliotek flytter inn på Stovner senter i løpet av året. Det betyr meråpent til klokka 23 hver dag - og mye større lokaler.

Tekst:

Publisert:

Stovner bibliotek ligger i dag rett over Stovner senter, i Stovner senter 24. Det var tidligere et garasjeanlegg og har lenge hatt behov for et skikkelig løft. Det kommer i år ved at de flytter inn i nye lokaler inne på Stovner senter. Biblioteket skal komme der blant annet KappAhl lå før den store oppussingen.

- Det er helt genialt med bibliotek på sentret, sier kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Sammen med avdelingsleder for Stovner, Rommen, Nordtvet og Romsås bibliotek, Eli Follerås, ser hun fram til åpningen av den nye møteplassen.

- Noen filialer ligger ved kjøpesentre, men det blir unikt med en integrert inngang som dette. Det gjør det tilgjengelig for enda fler, spesielt på grunn av meråpent, forteller hun.

Blir en stor møteplass

Meråpent gjør det mulig for alle med lånekort å bruke biblioteket fra klokka 7 til 23 hver dag - uavhengig om de ansatte er til stede eller ikke.

- En ting er at man kan bruke det som et vanlig bibliotek, men man kan også bruke møterommene, ha et sted å gjøre lekser, ha arrangementer i fellesrom og mye, mye mer, sier byråden.

Selv om det nåværende biblioteket ligger i en gammel garasje, har det fortsatt hatt stabile besøkstall.

- Det er mange som bruker stedet, spesielt barn og unge. Det at de nå flytter gjør at man får enda bedre rom- og bruksmuligheter. Vi vil at alle skal ta biblioteket i bruk, smiler hun.

Forventer besøksvekst

I Groruddalen har flere bibliotek blitt pusset opp den siste tiden. Furuset er en suksesshistorie med sitt aktivitetshus, Bjerke har fått nye møbler og meråpent, det samme skal skje på Nordtvet.

- Vi håper enda flere vil bruke biblioteket på Stovner, og det er beregnet stor besøksvekst fra Deichman sin side, forteller Hansen.

Follerås har gledet seg til å vise fram nyheten lenge. Hun har fortalt medlemmene i Stovner bydelsutvalg om prosessen, og nå skal hele Groruddalen få vite om planene.

Det blir en viktig møteplass for Stovner bydel, og forhåpentligvis folk fra andre steder. Jeg håper det blir noe befolkningen kan være stolte av, sier hun.

- Vi kommer til å få inn en scene med lydanlegg, og har allerede begynt å jobbe med ideer.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

Syv nye skoler får gratis kjernetid

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.

 
Kollektivtrafikken på 17. mai

Ruter anbefaler alle om å beregne god tid på nasjonaldagen.

Ammerud først ut av <BR>Groruddalens skoler

Nye Ammerud skole er 12 år i år, men selve skolen er halvveis til 100. Og med 50 år bak seg skal de gå opp Karl Johan som nummer fire i toget på 17. mai.

Løfter nabolaget med millioner

Bydel Stovner og Grorud har fått penger fra byrådet til boligsosialt arbeid og bomiljø i kommunale boliger.