Uenige om p-plassene ved nye Vestli skole:

Bil eller sykkel?

Bil eller sykkel?

SKAL RIVES: Vestli skole skal bli ny og en flerbrukshall skal komme på plass.

Mens Ap ønsker å oppmuntre til mer sykling, ønsker resten av bydelsutvalget i Bydel Stovner flere parkeringsplasser.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

FOR SYKKEL: Arbeiderpartiet ønsker å ha nok sykkelparkeringsplasser ved nye Vestli skole.

Se bildet større

FOR BIL: SV, Frp og Høyre er opptatt av at det er tilstrekkelig med parkeringsplasser.

Nye Vestli skole preget sist BU-møte i Bydel Stovner. Siden skolebygget skal rives og ny skole og flerbrukshall skal bygges, er det mye som skjer i området.

Selv om alle kan si seg enige i at dette er en stor sak for Vestli, er det noen punkter hvor bydelspolitikerne ikke er helt samstemte. Det skal være 220 sykkelparkeringsplasser og kun åtte parkeringsplasser.

Det er press på parkeringsplassene i dag. Vestli torg skal redusere sine parkeringsplasser med 50 prosent og skolen skal øke i omfang. Med flere ansatte, foresatte og besøkende blir det mer bruk for parkering, sier Ingelin Kristin Nord (H).

– Flerbrukshallen som skal komme ønsker vi at skal bli brukt på kveldstid, og da melder også behovet seg for parkeringsplasser, sier hun.

Nord mener at det ikke er enkelt å komme seg fra innad i bydelen til Vestli på kveldstid - kun via t-banelinje 5.

Går utover syklistene

Skolen skal utvides med 850 elever, noe som er 300 mer enn i dag. Med et slikt gigantisk løft som skal skje på Vestli, mener Bjørn Hallme (Ap) at man må gi og ta.

– Vi har allerede tatt en del av sykkelparkeringen for å få plass til el-parkering. Skal man gå lenger og ta bort mer som Høyre vil, går det tre sykkelparkeringer for én bil. Det blir mindre for de som ønsker å sykle, sier han.

– I forslaget til det nye byrådet ligger det at man skal sykle mer. Det forholder vi oss til.

En trafikkanalyse som er utført viser at det vil bli økt trafikk når skolen utvides og flerbrukshallen kommer på plass.

For å ivareta trafikksikkerheten for barna foreslår vi at det blir fortau på hele strekningen mellom skolen til torget, sier Hallme.

Barnas sikkerhet først

Både SV og Frp er enige med Høyre om parkeringsplasser, men med trafikksikkerhet i fokus, fikk Ap full støtte av alle i BU.

– Vi kan ikke forvente at alle skal bo ved t-banelinjen. At alle skal sykle, gå eller ta t-banen tror jeg er urealistisk, sier Tore Ludt (SV).

– Som miljøforkjemper burde jeg tale for sykkelplasser, men jeg ønsker ikke mange sykkelparkeringer som står tomme. Slik det er i dag er vi nødt til å ha nok parkeringsplasser, sier han.

Frps Ombir Upadhyay skjønner ikke hvorfor Ap vil ha mange sykkelparkeringer.

– Dere ønsker å øke antall lærere, men hva med parkeringsplasser, spør han.

– Jeg anbefaler å øke antall parkeringsplasser, men ønsker ikke at det skal gå utover arealet eller bygget, legger Jan-Arild Linja (Frp) til.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

Syv nye skoler får gratis kjernetid

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.