ANNONSE

Ellingsrudhjemmet har åpnet

Blir et pilotsykehjem

Blir et pilotsykehjem

KLIPPET SNORA: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) klippet snora for nye Ellingsrudhjemmet.

Flytteprosessen fra Lindeberg sykehjem er over.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.04.2017 kl 15:19

Se bildet større

Ellingsrudhjemmet

Se bildet større

Ellingsrudhjemmet

Beboere og ansatte er på plass i Ellingsrudhjemmet - som etter flere år og kamper har blitt et heldigitalt sykehjem med store rom for beboerne.

Siden 2012 har Ellingsrudhjemmet vært en «snakkis» i Oslo kommune. Det var en stund det ikke var sikkert om sykehjemmet i det hele tatt ville komme på plass. Så satte kommunen i gang et offentlig-privat samarbeid med Backe, og nå er hjemmet bygget og beboere har flyttet inn.

Avisen har skrevet om sykehjemmet mange ganger tidligere, også da beboerne i Ellingsrudåsen borettslag protesterte mot at et så stort sykehjem skulle komme opp rett ved skogholtet deres. Nå skal sykehjemmet bli et pilotsykehjem og teste ut digitale løsninger før alle andre. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forteller at dette bare er begynnelsen på flere slike moderne sykehjem i Oslo.

- Her tar Oslo kommune for første gang i bruk moderne elektroniske verktøy. Papirer er byttet ut med nettbrett. Det gjør det enklere å få tilgang til viktig journaldata, sier han.

Ligger i et skogholt

Sammen med byråd for eldre, helse og sosiale tjenester, Inga Marte Thorkildsen (SV), fikk han æren av å klippe snoren inn til det nye sykehjemmet.

- Det har blitt et fint sykehjem, med trykk på «hjem». Det ligger fint til mellom blokker og skog, og er et flott sted å være, mener han.

- Vi vet vi må satse tungt hvis vi skal opprettholde et godt tilbud til folk i byen i åra som kommer. Derfor er det gledelig å kunne åpne en ny og moderne institusjon her i dag.

Samtidig er det slik at Oslo har mange sykehjemsplasser, og lavt omfang av hjemmetjenester til eldre innbyggere, sammenligna med andre store kommuner i Norge, forteller byrådslederen, som også bor et steinkast unna.

Eldrebyråden fikk gleden av å skjære opp kaka sammen med den ivrige beboeren Inger Smith.

Flyttet fra Lindeberg

Hun fikk gleden av å være beboeren som snakket direkte til politikerne. Selv om det hun lurte mest på var hvor Fabian Stang hadde blitt av, så ble hun et bilde på at beboerne nå trives i nye lokaler.

- Det er veldig fint her, og her skal jeg bli så lenge jeg kan. Jeg stortrives, smiler hun.

De fleste av beboerne har flyttet til Ellingsrud fra Lindeberg, en lang og nokså krevende prosess.

- De har dratt fra 12 kvadratmeter uten egne bad til 32 kvadratmeter med egen dusj og toalett, forklarer fungerende institusjonssjef Cecilie Torp.

- Vi trives veldig godt her, det er et bedre hjem for folk.

Mange uegnede bygg

Thorkildsen legger vekt på at en fornying av sykehjem i Oslo er helt nødvendig. 17 av sykehjemmene i Oslo står på liste over uegnet bygg.

- Jeg er litt bekymret for at regjeringen går inn for å endre tilskuddregimet, det vil gjøre det vanskeligere å ruste opp. Jeg er glad Ellingsrudhjemmet åpner, så det kan erstatte noe som ikke har vært så bra. Det er også viktig å ivareta de ansatte slik at de trives her. Da kan også beboerne føle seg trygge, smiler hun.

Det har ikke bare vært en dans på roser for sykehjemmet. Som nevnt har det vært noen konflikter i nabolaget og avisen har skrevet saker med overskrifter som «Håper på å stoppe sykehjemsplaner». Styrelder for Ellingsrudåsen borettslag, Einar Lonstad, tapte kampen og innså nederlaget, og fikk si noen ord på tampen.

- Det har vært mye støv, støy og trafikk her i byggeperioden. Men vi har hatt et bra samarbeid med Backe og det har blitt fint, sier han.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE