Bomsniking fortsetter

Bomsniking fortsetter

 

Flere bilister setter andres liv i fare når de kjører på gangfeltet for å slippe bomringen på Alfaset. Nå er en av de frekke bilistene blitt fotografert i gjerningsøyeblikket.

Akers Avis Groruddalen omtalte først saken tidlig i mai. Nå har en av naboene stått klar med fotoapparatet og klart å knipse et bilde av den frekke sjåføren i en svart Toyota Avensis. Bilisten setter fotgjengeres liv i fare for å slippe å betale for passering gjennom bomringen på Alfaset.

- Vi har også sett en hvit Renault som ofte kjører her. Jeg så den lørdag morgen, og på mandag så moren min den to ganger. Den er så sleip at selv om det er kø, så sniker denne jævelen på fortauet og bryr seg ikke om livet og helsa til fotgjengere, sier en av naboene.

Steinblokker

Alfaset-beboeren, som ønsker å være anonym, har rukket å notere registreringsnummeret til Renaulten som ved flere anledninger har grisekjørt på Alfaset. Nå har beboeren videreformidlet nummeret til politiet.

Da avisen skrev om grisekjøringen i mai, opplyste kommunikasjonsavdelingen ved Statens vegvesen region øst, at steinblokker var bestilt. Gangveien skulle med andre ord sperres av i løpet av de nærmeste nettene.

- Han fra Statens vegvesen burde snart purre på disse steinblokkene sine, for der har det ikke skjedd noenting, sier beboeren.

Forsinkelser

Kommunikasjonsrådgiver Håvard Vikheim hos Statens vegvesen region øst opplyser at steinblokk-prosjektet er blitt forsinket grunnet noen overraskelser under befaringsrunden.

- Det viser seg at det dreier seg om flere steder ved Alfaset. Det er ikke bare gangveien som er utsatt for bilkjøring, men også en sykkelvei. Her blir det litt mer trøblete å sette opp blokker, da man må ta hensyn til syklister, forklarer han.

- Men dette er noe vi ser på nå, og vi skal finne fram til en god løsning, fortsetter Vikheim.

Siste nytt i Nyheter

- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

 
Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

 
Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!