Bomsniking fortsetter

Bomsniking fortsetter

 

Flere bilister setter andres liv i fare når de kjører på gangfeltet for å slippe bomringen på Alfaset. Nå er en av de frekke bilistene blitt fotografert i gjerningsøyeblikket.

Akers Avis Groruddalen omtalte først saken tidlig i mai. Nå har en av naboene stått klar med fotoapparatet og klart å knipse et bilde av den frekke sjåføren i en svart Toyota Avensis. Bilisten setter fotgjengeres liv i fare for å slippe å betale for passering gjennom bomringen på Alfaset.

- Vi har også sett en hvit Renault som ofte kjører her. Jeg så den lørdag morgen, og på mandag så moren min den to ganger. Den er så sleip at selv om det er kø, så sniker denne jævelen på fortauet og bryr seg ikke om livet og helsa til fotgjengere, sier en av naboene.

Steinblokker

Alfaset-beboeren, som ønsker å være anonym, har rukket å notere registreringsnummeret til Renaulten som ved flere anledninger har grisekjørt på Alfaset. Nå har beboeren videreformidlet nummeret til politiet.

Da avisen skrev om grisekjøringen i mai, opplyste kommunikasjonsavdelingen ved Statens vegvesen region øst, at steinblokker var bestilt. Gangveien skulle med andre ord sperres av i løpet av de nærmeste nettene.

- Han fra Statens vegvesen burde snart purre på disse steinblokkene sine, for der har det ikke skjedd noenting, sier beboeren.

Forsinkelser

Kommunikasjonsrådgiver Håvard Vikheim hos Statens vegvesen region øst opplyser at steinblokk-prosjektet er blitt forsinket grunnet noen overraskelser under befaringsrunden.

- Det viser seg at det dreier seg om flere steder ved Alfaset. Det er ikke bare gangveien som er utsatt for bilkjøring, men også en sykkelvei. Her blir det litt mer trøblete å sette opp blokker, da man må ta hensyn til syklister, forklarer han.

- Men dette er noe vi ser på nå, og vi skal finne fram til en god løsning, fortsetter Vikheim.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.