Brannbombe mot Ellingsrud-sigøynere

En brannbombe ble kastet mot en leilighet på Ellingsrud i morges. Inne i leiligheten sov en sigøyner-familie.

Tekst:

Publisert:

Brannbomben, en molotovcocktail, ble kastet mot et vindu i familieleiligheten i Dragonstien på Ellingsrud like etter klokka fire i morges.

Politiet opplyser at det var en flaske med brennende væske som ble kastet mot leiligheten, og bare flaks forhindret at det ikke tok skikkelig fyr. Molotovcocktailen som ble brukt på Ellingsrud slukket nesten umiddelbart etter å ha truffet og knust ei rute og falt ned på verandagulvet.

- Selve hendelsen og å oppleve dette er skremmende. Dette kunne blitt omfattende, sier vaktleder Merete Sveinungsen ved Kriminalvakten i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Mye tyder på at brannbomben har sammenheng med de siste dagers konfrontasjoner mellom de to sigøynerfamiliene Karoli og Jansen.

 

Siste nytt i Nyheter

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

 
Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.