Brettet melkekartonger - vant 10.000 kroner

Brettet melkekartonger - vant 10.000 kroner

 

Elevene i fjerde klasse pa Svarttjern skole gikk til topps i en konkurranse om a brette og stappe flest mulig melkekartonger.

Med en diplom under den ene armen, og en sjekk pa 10.000 kroner under den andre, listet Dag Pettersen fra Skolestua pa Haraldrud gjenvinningsstasjon seg inn i klasserommet til fjerde trinn. Det tok ikke lange stunden før elevene oppdaget ham og jublet høyt.

- I dag mottar dere 10.000 kroner dere kan bruke pa hva dere vil fordi dere har vært sa flinke. Dere forstar hvor viktig det er med kildesortering og gjenvinning, forteller Pettersen.

Forslag

Gynina Quiring (10), Sebastian Aulie (9) og Sebastian Hørdum (10) kom alle med gode forslag til fordeling av pengene de har vunnet.

- Jeg mener vi kan bruke pengene pa en ny lekeplass. Den vi har na er ustabil og slitt, forteller Sebastian Aulie.

De har ogsa lært mye av konkurransen og vet hva som skjer dersom man ikke tenker pa miljøet.

- Vi har lært at vi ma passe pa miljøet slik at det ikke blir hull i ozonlaget. Det er mange dyr som er utryddingstruet fordi vi ikke passer godt nok pa jorda, forteller Gynina.

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.