ANNONSE

Brettet melkekartonger - vant 10.000 kroner

Brettet melkekartonger - vant 10.000 kroner

 

Elevene i fjerde klasse pa Svarttjern skole gikk til topps i en konkurranse om a brette og stappe flest mulig melkekartonger.

Med en diplom under den ene armen, og en sjekk pa 10.000 kroner under den andre, listet Dag Pettersen fra Skolestua pa Haraldrud gjenvinningsstasjon seg inn i klasserommet til fjerde trinn. Det tok ikke lange stunden før elevene oppdaget ham og jublet høyt.

- I dag mottar dere 10.000 kroner dere kan bruke pa hva dere vil fordi dere har vært sa flinke. Dere forstar hvor viktig det er med kildesortering og gjenvinning, forteller Pettersen.

Forslag

Gynina Quiring (10), Sebastian Aulie (9) og Sebastian Hørdum (10) kom alle med gode forslag til fordeling av pengene de har vunnet.

- Jeg mener vi kan bruke pengene pa en ny lekeplass. Den vi har na er ustabil og slitt, forteller Sebastian Aulie.

De har ogsa lært mye av konkurransen og vet hva som skjer dersom man ikke tenker pa miljøet.

- Vi har lært at vi ma passe pa miljøet slik at det ikke blir hull i ozonlaget. Det er mange dyr som er utryddingstruet fordi vi ikke passer godt nok pa jorda, forteller Gynina.

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE