Brukerne raser over nedleggelse

Brukerne raser over nedleggelse

 

Pensjonister og brukere av flerbrukssentret på Romsås sinte og frustrerte over forslaget om å legge ned stedet.

Tekst:

Publisert:

 - Nå er vi forbanna, sier Reidun Schmidt.

- Dette er en skandale, sier Aud Bakkeng.

Onsdag inviterte bydelen til informasjonsmøte for brukerne av Romsås flerbrukssenter. Hver eneste stolt var fylt - og det var ingen smil å se.

- Mange deler av bydelen blir berørt, men det kanskje største kuttet kommer her, sier Jan Erik Løkkeberg fra Bydel Grorud.

- Bydelen kan ikke kutte i de lovpålagte tjenestene. Da blir det forebyggende arbeidet rammet, forklarer han.

Bydel Grorud må kutte nesten 30 millioner kroner neste år. Bakgrunnen for dette er et rammekutt fra rådhuset på 19 millioner, og at bydelen har brukt for mye penger i år. 

At det skal gå utover de eldre på Romsås skaper engasjement. Allerede fra nyttår risikerer de å møte en stengt dør.

- Dette er et sted vi kan være. Jeg synes de behandler oss dårlig, sier Ragnhild Trosterud.  

Les mer om denne saken i Akers Avis Groruddalen på fredag.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.