ANNONSE

Brunt vann i springen

Brunt vann i springen

 

Vann- og avløpsetaten skal sjekke vannforsyningen mellom Årvoll og Skullerud. Det kan føre til brunt drikkevann for folk i Groruddalen.

Groruddøler får vanligvis sitt drikkevann fra Oset vannbehandlingsanlegg. Vann- og avløpsetaten har imidlertid bygget pumpestasjoner og ledningsanlegg som gjør det mulig å forsyne Groruddalen med vann fra Skullerud vannbehandlingsanlegg. Tirsdag kveld skal det nye anlegget testes, noe som kan føre til brunt vann.

Torsdag ettermiddag har Vann- og avløpsetaten kontaktet beboere i det aktuelle området for å informere om sikkerhetstesten.

Ikke farlig

- Vannet er helsemessig trygt å drikke, skriver Vann- og avløpsetaten i en tekstmelding.

Opptil 150.000 innbyggere i Groruddalen, Hellerud, Oppsal og Manglerud kan oppleve å få brunt vann i springen. Testens oppstart er tirsdag 9. april fra klokka 22.00, og varer fram til fredag 12. april.

Siste nytt i Nyheter

- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

ANNONSE
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

 
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
ANNONSE