Brunt vann i springen

Brunt vann i springen

 

Vann- og avløpsetaten skal sjekke vannforsyningen mellom Årvoll og Skullerud. Det kan føre til brunt drikkevann for folk i Groruddalen.

Groruddøler får vanligvis sitt drikkevann fra Oset vannbehandlingsanlegg. Vann- og avløpsetaten har imidlertid bygget pumpestasjoner og ledningsanlegg som gjør det mulig å forsyne Groruddalen med vann fra Skullerud vannbehandlingsanlegg. Tirsdag kveld skal det nye anlegget testes, noe som kan føre til brunt vann.

Torsdag ettermiddag har Vann- og avløpsetaten kontaktet beboere i det aktuelle området for å informere om sikkerhetstesten.

Ikke farlig

- Vannet er helsemessig trygt å drikke, skriver Vann- og avløpsetaten i en tekstmelding.

Opptil 150.000 innbyggere i Groruddalen, Hellerud, Oppsal og Manglerud kan oppleve å få brunt vann i springen. Testens oppstart er tirsdag 9. april fra klokka 22.00, og varer fram til fredag 12. april.

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.