Bryter pumping med Groruddals- satsingen?

Bryter pumping med Groruddals- satsingen?

 

Det mener SV og Venstre, men Arbeiderpartiet er uenig.

Tekst:

Publisert:

- Jeg kan ikke se hvilken setning i byrådets forslag som bryter med Groruddals-satsingen. Det står ingen steder hvordan elva skal åpnes. Det står heller ikke noe om at Alnaelva skal renne med selvfall hele veien, sier Tone Tellevik Dahl, Aps fraksjonsleder i byutviklingskomiteen.

Pumpeløsningen forsvarer hun med at også mange andre bekker i Oslo er åpnet ved hjelp av pumpeløsning.

Men jeg skjønner frustrasjonen rundt pumping, sier hun.

Hovedmålet i programområde 2 i Groruddals-satsingen er å styrke Groruddalens blågrønne struktur og naturmangfold, gi bedre forhold for friluftsliv, fysisk aktivitet og idrett, og bedre luftkvalitet. Ola Elvestuen klarer ikke å se hvordan Aps standpunkt i saken er forenlig med dette.

- Ap kjørte gjennom Nyland Syd, og de vil ikke si noe om Huken. Nå går de inn for å stenge elva i ytterligere. Jeg klarer rett og slett ikke å se at byrådet forslag er Groruddals-satsing, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.