BU-lederen tar beskyldningene med ro

BU-lederen tar beskyldningene med ro

 

Bydelsutvalgets leder, Torstein Winger (Ap), forteller at han er opptatt av å opptre så korrekt som mulig. Han kan ikke se at det er begått brudd på lovverket og tar beskyldningene fra partikollegaen sin med stor ro.

Skrevet av:

- I arbeidsutvalget foreslo SVs representant å utsette fordelingen av frivillighetsmidler. Dette fikk raskt tilslutning av de andre medlemmene i arbeidsutvalget, sier bydelsutvalgets leder Torstein Winger (Ap) om hvorfor arbeidsutvalget valgte å fjerne saken fra kultur- og oppvekstkomiteens sakskart, og legger til:

- Arbeidsutvalget har mandat til å ta stilling til hvilke saker som skal opp på bydelsutvalgets møte.

- Arnesen mener arbeidsutvalget ikke har fullmakt til å trekke saken...

- Jeg er helt enig i at arbeidsutvalget ikke kan trekke saken. Det gjorde arbeidsutvalget heller ikke, men vi valgte å utsette den. Det er en viktig nyanseforskjell. Arbeidsutvalget har ikke rett til å overprøve vedtak gjort av bydelsutvalget, sier Winger.

- Hva tenker du om at kultur- og oppvekstkomiteen likevel fordelte midlene?

- Det er i og for seg greit nok.

Etter avtale

At protokollen med fordelingen ikke er offentliggjort, sier han skjedde etter avtale med komiteleder Arnesen.

- Jeg har hatt en oppfatning av at Arnesen, BU-nestleder Geirmund Jor og jeg har vært på linje, sier han.

- Er det i strid med loven å holde tilbake protokollen?

- Har vi gjort noe ulovlig, så retter vi det opp. Jeg er opptatt av å opptre så korrekt som mulig.

Winger understreker dessuten at det ikke er foreslått at frivillighetsmidlene ikke skal fordeles.

Viktig frivillighet

Under morgendagens møte i bydelsutvalget skal frivillighetsmidlene opp som egen sak. Bydelsdirektøren foreslår å inndra fullmakten til behandling av frivillighetsmidlene fra Kultur- og oppvekstkomiteen, samt at saken fremmes på nytt til bydelsutvalget sammen med budsjettjustering i juni.

- Personlig stiller jeg meg uforstående til å inndra fullmakt. Dessuten mener jeg at behandlingen av frivillighetsmidlene bør gjøres så raskt som mulig. Vi må slanke inn store summer i år, men med den økonomiske situasjonen vi har, så tror jeg frivilligheten vil være viktigere enn noen gang, sier han.

- Arnesen blander kortene

Heller ikke bydelsdirektør i Bjerke, Kari-Anne Mathisen, mener hun eller arbeidsutvalget har handlet utover de fullmaktene de har i denne saken.

- Arbeidsutvalget fordeler sakene til behandling i underliggende komiteer og råd, og de besluttet enstemmig å utsette saken til etter bydelsutvalgets møte 2. april, sier bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen.

Til tross for arbeidsutvalgets utsettelse valgte kultur- og oppvekstkomiteen altså å behandle frivillighetsmidlene.

- Denne saken var trukket fra sakskartet og skulle ikke vært behandlet i komiteens møte. Vi mener at vedtaket av den grunn er ugyldig.

- Steinar Arnesen mener han har fullmakt til å sette den på sakskartet?

- Jeg mener at komiteen ikke har fullmakt til å behandle en sak som AU har valgt å utsette, sier Mathisen.

Dersom bydelsutvalget i morgen kommer fram til at frivillighetsmidlene likevel skal fordeles denne våren, mener Mathisen at komiteen må behandle saken på nytt.

- Komiteen kan si at de har drøftet saken, men gjør et nytt vedtak. Dette må gjøres i riktig rekkefølge.

- Hvorfor foreslår du å inndra fullmakten til behandling av frivillighetsmidler fra Kultur- og oppvekstkomiteen?

- Det gjør jeg fordi bydelen er i en dårlig økonomisk situasjon. Vi må gå igjennom alle budsjettposter på ny, og da er det en fordel at alt er samlet i BU.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens freddsenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

 
Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

 
Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

 
Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!