BU-lederen tar beskyldningene med ro

BU-lederen tar beskyldningene med ro

 

Bydelsutvalgets leder, Torstein Winger (Ap), forteller at han er opptatt av å opptre så korrekt som mulig. Han kan ikke se at det er begått brudd på lovverket og tar beskyldningene fra partikollegaen sin med stor ro.

Skrevet av:

- I arbeidsutvalget foreslo SVs representant å utsette fordelingen av frivillighetsmidler. Dette fikk raskt tilslutning av de andre medlemmene i arbeidsutvalget, sier bydelsutvalgets leder Torstein Winger (Ap) om hvorfor arbeidsutvalget valgte å fjerne saken fra kultur- og oppvekstkomiteens sakskart, og legger til:

- Arbeidsutvalget har mandat til å ta stilling til hvilke saker som skal opp på bydelsutvalgets møte.

- Arnesen mener arbeidsutvalget ikke har fullmakt til å trekke saken...

- Jeg er helt enig i at arbeidsutvalget ikke kan trekke saken. Det gjorde arbeidsutvalget heller ikke, men vi valgte å utsette den. Det er en viktig nyanseforskjell. Arbeidsutvalget har ikke rett til å overprøve vedtak gjort av bydelsutvalget, sier Winger.

- Hva tenker du om at kultur- og oppvekstkomiteen likevel fordelte midlene?

- Det er i og for seg greit nok.

Etter avtale

At protokollen med fordelingen ikke er offentliggjort, sier han skjedde etter avtale med komiteleder Arnesen.

- Jeg har hatt en oppfatning av at Arnesen, BU-nestleder Geirmund Jor og jeg har vært på linje, sier han.

- Er det i strid med loven å holde tilbake protokollen?

- Har vi gjort noe ulovlig, så retter vi det opp. Jeg er opptatt av å opptre så korrekt som mulig.

Winger understreker dessuten at det ikke er foreslått at frivillighetsmidlene ikke skal fordeles.

Viktig frivillighet

Under morgendagens møte i bydelsutvalget skal frivillighetsmidlene opp som egen sak. Bydelsdirektøren foreslår å inndra fullmakten til behandling av frivillighetsmidlene fra Kultur- og oppvekstkomiteen, samt at saken fremmes på nytt til bydelsutvalget sammen med budsjettjustering i juni.

- Personlig stiller jeg meg uforstående til å inndra fullmakt. Dessuten mener jeg at behandlingen av frivillighetsmidlene bør gjøres så raskt som mulig. Vi må slanke inn store summer i år, men med den økonomiske situasjonen vi har, så tror jeg frivilligheten vil være viktigere enn noen gang, sier han.

- Arnesen blander kortene

Heller ikke bydelsdirektør i Bjerke, Kari-Anne Mathisen, mener hun eller arbeidsutvalget har handlet utover de fullmaktene de har i denne saken.

- Arbeidsutvalget fordeler sakene til behandling i underliggende komiteer og råd, og de besluttet enstemmig å utsette saken til etter bydelsutvalgets møte 2. april, sier bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen.

Til tross for arbeidsutvalgets utsettelse valgte kultur- og oppvekstkomiteen altså å behandle frivillighetsmidlene.

- Denne saken var trukket fra sakskartet og skulle ikke vært behandlet i komiteens møte. Vi mener at vedtaket av den grunn er ugyldig.

- Steinar Arnesen mener han har fullmakt til å sette den på sakskartet?

- Jeg mener at komiteen ikke har fullmakt til å behandle en sak som AU har valgt å utsette, sier Mathisen.

Dersom bydelsutvalget i morgen kommer fram til at frivillighetsmidlene likevel skal fordeles denne våren, mener Mathisen at komiteen må behandle saken på nytt.

- Komiteen kan si at de har drøftet saken, men gjør et nytt vedtak. Dette må gjøres i riktig rekkefølge.

- Hvorfor foreslår du å inndra fullmakten til behandling av frivillighetsmidler fra Kultur- og oppvekstkomiteen?

- Det gjør jeg fordi bydelen er i en dårlig økonomisk situasjon. Vi må gå igjennom alle budsjettposter på ny, og da er det en fordel at alt er samlet i BU.

 

Siste nytt i Nyheter

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

 
Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

 
Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!