Bydel Alna får farmasøyt

Bydel Alna får farmasøyt

LEDERNE I HJEMMETJENESTEN: Fra venstre Atusa Salehi, Sumathy Selvakumar, Elin Merete Rydland-Strand, Connie Basmo, Sahra Jaber, Karianne Haugen Jørstad, Irena Gembala, Anne Katrine Fimreite Fortes.

I likhet med Bydel Stovner får nå også Alna bydel en farmasøyt. En stilling opprettes for å styrke den nye organiseringen av hjemmetjenesten i bydelen.

Tekst:

Publisert:

Avisen har tidligere skrevet om farmasøyt-stillingen på Stovner, som helsebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) skryter av. Nå skal beboerne i Alna bydel også få ta del i tilbudet. Den største endringen i hjemmetjenesten er utvidelse av hukommelsesteam og farmasøyt-stillingen.

Vi organiserer for å gi bedre tjenester til pasienter og deres pårørende, sier Sahra Jaber som er ny leder for helse- og sosialkomiteen i Bydel Alna.

Stillingen som farmasøyt er nå lyst ut. Alna bydel har over 500 pasienter med vedtak på hjemmesykepleie, som betyr at den nye farmasøyten skal ha oppsyn over rutiner, veilede sykepleierne, og ha en legemiddelgjennomgang.

-Medarbeiderne er veldig positive og ser at de får brukt faget sitt enda mer med den nye organiseringen, sier enhetsleder Connie Basmo.

Ny måte å jobbe på

Omstillingen er en del av bydelens arbeid med å omstille til en tillitsreform. Alle bydeler skal innføre denne måten å arbeide på. Basmo forteller at en styrking av hukommelsesteamet vil gi et bedre tilbud enn i dag.

- Pårørende til mennesker med nedsatt hukommelse er en ressurs. Med en ny organisering ønsker vi å ivareta de pårørende med faste kontaktpersoner og etablere gode tilbud til pårørende for å avlaste dem, sier hun.

For Basmo betyr den nye omstillingen at de ansatte kan ta fatt på nye oppgaver på en ny måte. En annen effekt er at pasientene vil få færre personer å forholde seg til.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.