ANNONSE

Bydel Alna får farmasøyt

Bydel Alna får farmasøyt

LEDERNE I HJEMMETJENESTEN: Fra venstre Atusa Salehi, Sumathy Selvakumar, Elin Merete Rydland-Strand, Connie Basmo, Sahra Jaber, Karianne Haugen Jørstad, Irena Gembala, Anne Katrine Fimreite Fortes.

I likhet med Bydel Stovner får nå også Alna bydel en farmasøyt. En stilling opprettes for å styrke den nye organiseringen av hjemmetjenesten i bydelen.

Tekst:

Publisert:

Avisen har tidligere skrevet om farmasøyt-stillingen på Stovner, som helsebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) skryter av. Nå skal beboerne i Alna bydel også få ta del i tilbudet. Den største endringen i hjemmetjenesten er utvidelse av hukommelsesteam og farmasøyt-stillingen.

Vi organiserer for å gi bedre tjenester til pasienter og deres pårørende, sier Sahra Jaber som er ny leder for helse- og sosialkomiteen i Bydel Alna.

Stillingen som farmasøyt er nå lyst ut. Alna bydel har over 500 pasienter med vedtak på hjemmesykepleie, som betyr at den nye farmasøyten skal ha oppsyn over rutiner, veilede sykepleierne, og ha en legemiddelgjennomgang.

-Medarbeiderne er veldig positive og ser at de får brukt faget sitt enda mer med den nye organiseringen, sier enhetsleder Connie Basmo.

Ny måte å jobbe på

Omstillingen er en del av bydelens arbeid med å omstille til en tillitsreform. Alle bydeler skal innføre denne måten å arbeide på. Basmo forteller at en styrking av hukommelsesteamet vil gi et bedre tilbud enn i dag.

- Pårørende til mennesker med nedsatt hukommelse er en ressurs. Med en ny organisering ønsker vi å ivareta de pårørende med faste kontaktpersoner og etablere gode tilbud til pårørende for å avlaste dem, sier hun.

For Basmo betyr den nye omstillingen at de ansatte kan ta fatt på nye oppgaver på en ny måte. En annen effekt er at pasientene vil få færre personer å forholde seg til.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

ANNONSE
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

 
Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

– Bygg heller i umoderne industriområder

Pia Farstad von Hall (H) reagerer på at det kun har vært en økning på fem prosent i antall nye boliger i Groruddalen fra 2000. Hun mener industriområdene som trenger moderne utvikling ligger brakk, og slår ring om småhusene i Groruddalen.

Trygg sykkelparkering på Grorud

For en stund siden utlyste FutureBuilt, Oslo og Bærum kommuner en konkurranse om nye sykkelhotell i Oslo - et av dem skal ligge på Grorud T-banestasjon. Nå er vinneren trukket ut.

 
ANNONSE