Bydel Alna får farmasøyt

Bydel Alna får farmasøyt

LEDERNE I HJEMMETJENESTEN: Fra venstre Atusa Salehi, Sumathy Selvakumar, Elin Merete Rydland-Strand, Connie Basmo, Sahra Jaber, Karianne Haugen Jørstad, Irena Gembala, Anne Katrine Fimreite Fortes.

I likhet med Bydel Stovner får nå også Alna bydel en farmasøyt. En stilling opprettes for å styrke den nye organiseringen av hjemmetjenesten i bydelen.

Tekst:

Publisert:

Avisen har tidligere skrevet om farmasøyt-stillingen på Stovner, som helsebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) skryter av. Nå skal beboerne i Alna bydel også få ta del i tilbudet. Den største endringen i hjemmetjenesten er utvidelse av hukommelsesteam og farmasøyt-stillingen.

Vi organiserer for å gi bedre tjenester til pasienter og deres pårørende, sier Sahra Jaber som er ny leder for helse- og sosialkomiteen i Bydel Alna.

Stillingen som farmasøyt er nå lyst ut. Alna bydel har over 500 pasienter med vedtak på hjemmesykepleie, som betyr at den nye farmasøyten skal ha oppsyn over rutiner, veilede sykepleierne, og ha en legemiddelgjennomgang.

-Medarbeiderne er veldig positive og ser at de får brukt faget sitt enda mer med den nye organiseringen, sier enhetsleder Connie Basmo.

Ny måte å jobbe på

Omstillingen er en del av bydelens arbeid med å omstille til en tillitsreform. Alle bydeler skal innføre denne måten å arbeide på. Basmo forteller at en styrking av hukommelsesteamet vil gi et bedre tilbud enn i dag.

- Pårørende til mennesker med nedsatt hukommelse er en ressurs. Med en ny organisering ønsker vi å ivareta de pårørende med faste kontaktpersoner og etablere gode tilbud til pårørende for å avlaste dem, sier hun.

For Basmo betyr den nye omstillingen at de ansatte kan ta fatt på nye oppgaver på en ny måte. En annen effekt er at pasientene vil få færre personer å forholde seg til.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.