Bydelene oppretter krisetelefoner

Bydelene oppretter krisetelefoner

 

Samtlige 15 bydeler i hovedstaden har fått i oppgave å etablere en krisetelefon. Telefonene skal være operative fra mandag morgen.

 

Det var under et møte i rådhuset søndag formiddag at bydelsdirektørene fikk beskjed om dette, etter først å ha blitt informert om situasjonen i etterkant av terroranslagene i Oslo sentrum og på Utøya.

- Det skal være én krisetelefon pr. bydel, og den skal være bemannet fra klokka 09 til 16 hver dag, forteller bydelsdirektør Erik Kjeldstadli i Alna bydel.

Det er opp til hver enkelt bydel å organisere tjenesten, og Kjeldstadli sier at de som føler behov for noen å snakke med må gå inn på bydelenes (Oslo kommune) nettsider fra mandag morgen for å få de aktuelle numrene.

Nå er det opprettet ulike sentre med kriseteam for de som er direkte berørt av tragedien, men det kan også være andre mennesker som kan ha behov for noen å snakke med. Derfor går man bredt ut med krisetelefoner.

- Vi kommer også til å etablere et eget kriseteam i vår bydel, som vil kunne gå inn og hjelpe der det er et spesielt behov, sier Erik Kjeldstadli.

Bydelsdirektøren i Stovner bydel, Maria Brattebakke, legger til at bydelene ikke vet hvilke behov som er der, men at man vil legge forholdene til rette for å hjelpe dem som har behov for det.

- Vi vil ikke få etablert krisetelefoner før på mandag, så de som trenger hjelp før det må henvende seg på Legevakten, sier hun.

 

Linker til bydelenes nettsider:

Bydel Alna

Bydel Stovner

Bydel Grorud

Bydel Bjerke

Oslo kommune

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.