Bydelene oppretter krisetelefoner

Bydelene oppretter krisetelefoner

 

Samtlige 15 bydeler i hovedstaden har fått i oppgave å etablere en krisetelefon. Telefonene skal være operative fra mandag morgen.

Skrevet av:

 

Det var under et møte i rådhuset søndag formiddag at bydelsdirektørene fikk beskjed om dette, etter først å ha blitt informert om situasjonen i etterkant av terroranslagene i Oslo sentrum og på Utøya.

- Det skal være én krisetelefon pr. bydel, og den skal være bemannet fra klokka 09 til 16 hver dag, forteller bydelsdirektør Erik Kjeldstadli i Alna bydel.

Det er opp til hver enkelt bydel å organisere tjenesten, og Kjeldstadli sier at de som føler behov for noen å snakke med må gå inn på bydelenes (Oslo kommune) nettsider fra mandag morgen for å få de aktuelle numrene.

Nå er det opprettet ulike sentre med kriseteam for de som er direkte berørt av tragedien, men det kan også være andre mennesker som kan ha behov for noen å snakke med. Derfor går man bredt ut med krisetelefoner.

- Vi kommer også til å etablere et eget kriseteam i vår bydel, som vil kunne gå inn og hjelpe der det er et spesielt behov, sier Erik Kjeldstadli.

Bydelsdirektøren i Stovner bydel, Maria Brattebakke, legger til at bydelene ikke vet hvilke behov som er der, men at man vil legge forholdene til rette for å hjelpe dem som har behov for det.

- Vi vil ikke få etablert krisetelefoner før på mandag, så de som trenger hjelp før det må henvende seg på Legevakten, sier hun.

 

Linker til bydelenes nettsider:

Bydel Alna

Bydel Stovner

Bydel Grorud

Bydel Bjerke

Oslo kommune

Siste nytt i Nyheter

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

 
Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

 
Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

 
Halvparten går til <BR>helse og omsorg

Halvparten går til
helse og omsorg

  • Bydel Stovner

Bydelsdirektør Alv H. Sørland i Bydel Stovner forbereder seg på en vri av tjenestene i fremtiden. Store deler av budsjettet går til helse og omsorg, og bydelen vil opprette et demensteam.

Inviterte ordføreren <BR>til fredsprisfest

Inviterte ordføreren
til fredsprisfest

Elever fra Lindeberg og Ruseløkka skoler inviterte ordfører Marianne Borgen (SV) til fredsprisfesten lørdag 10. desember. De fikk også sneket inn noen egne spørsmål.

Lippestad på besøk <BR>hos Fossheim

Geir Lippestad på besøk hos Fossheim

Som byråd for næring og eierskap besøker Geir Lippestad Oslo kommunes arbeidsmarkedsbedrifter. Sist fredag gikk turen innom Fossheim på Hasle.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!