Bydelene oppretter krisetelefoner

Bydelene oppretter krisetelefoner

 

Samtlige 15 bydeler i hovedstaden har fått i oppgave å etablere en krisetelefon. Telefonene skal være operative fra mandag morgen.

 

Det var under et møte i rådhuset søndag formiddag at bydelsdirektørene fikk beskjed om dette, etter først å ha blitt informert om situasjonen i etterkant av terroranslagene i Oslo sentrum og på Utøya.

- Det skal være én krisetelefon pr. bydel, og den skal være bemannet fra klokka 09 til 16 hver dag, forteller bydelsdirektør Erik Kjeldstadli i Alna bydel.

Det er opp til hver enkelt bydel å organisere tjenesten, og Kjeldstadli sier at de som føler behov for noen å snakke med må gå inn på bydelenes (Oslo kommune) nettsider fra mandag morgen for å få de aktuelle numrene.

Nå er det opprettet ulike sentre med kriseteam for de som er direkte berørt av tragedien, men det kan også være andre mennesker som kan ha behov for noen å snakke med. Derfor går man bredt ut med krisetelefoner.

- Vi kommer også til å etablere et eget kriseteam i vår bydel, som vil kunne gå inn og hjelpe der det er et spesielt behov, sier Erik Kjeldstadli.

Bydelsdirektøren i Stovner bydel, Maria Brattebakke, legger til at bydelene ikke vet hvilke behov som er der, men at man vil legge forholdene til rette for å hjelpe dem som har behov for det.

- Vi vil ikke få etablert krisetelefoner før på mandag, så de som trenger hjelp før det må henvende seg på Legevakten, sier hun.

 

Linker til bydelenes nettsider:

Bydel Alna

Bydel Stovner

Bydel Grorud

Bydel Bjerke

Oslo kommune

Siste nytt i Nyheter

Ber politiet være til stede

Fortviler over hærverk:

Ber politiet være til stede

 • Kriminalitet

Uvedkommende tar seg inn på uteområdet til Karlstua barnehage i helgene for å vandalisere, drikke øl og røyke hasj. Nå ber SU-leder politiet om å løse problemet.

Dalen ga 1,9 millioner

TV-aksjonen 2016:

Dalen ga 1,9 millioner

 • TV-aksjonen

Søndag samlet TV-aksjonen inn 220 millioner kroner til Røde Kors sitt arbeid for sivile ofre. Det er nesten dobbelt så mye som i fjor - også bidraget fra Groruddalen.

Ordføreren kjøpte tre kasser

Lovlig epleslang ble til eplesaft

Ordføreren kjøpte tre kasser

 • DUGG

Eplesaften DUGG ble lansert på selveste FN-dagen med brask og bram. Ordfører Marianne Borgen kjøpte like så godt tre kasser til sitt kontor i rådhuset.

 
Vil ikke miste lærerstillinger

Vil ikke miste lærerstillinger

Stovner bydelsutvalg synes det er trist at regjeringen legger opp til å fjerne ekstralærerne (fireårsordningen) uten å i det hele tatt ha evaluert prosjektet.

For få praksisplasser

For få praksisplasser

- Høyre er bekymret

 • Ap

Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er bekymret for tilgang til praksisplasser for elever med yrkesfaglig fordypning og mener skolebyrådens varslede yrkesfagsmelding vil komme for sent.

Google Maps

Togulykke på Bryn:

Én person omkom

 • politi

Politiet fikk tirsdag formiddag melding om at en mann ble påkjørt av toget i nærheten av Bryn stasjon. Han er nå bekreftet omkommet.

 
- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

 
Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!