ANNONSE

«Barnehagebonaza» i Bjerke bydel:

- Bydelsdirektøren er redd
for å bruke penger

- Bydelsdirektøren er redd<BR> for å bruke penger

IKKE VIDERE IMPONERT: Rødts Jon Sandven er ikke imponert over bydelsdirektørens sparebluss og mener barnehagene må få gjenopprettet en stilling til språkopplæring. Dette ble enstemmig vedtatt.

Jon Sandven (R) reagerer på bydelsdirektørens uvilje mot å bruke penger på tjenester bydelen allerede bør ha på plass. Under bydelsutvalgsmøte sist uke ble det enstemmig vedtatt å gjenopprette en språkstilling i barnehagene - som ikke var fulgt opp av bydelsadministrasjonen siden desember.

Tekst:

Publisert:

Under bydelsutvalgsmøtet torsdag 8. juni fremmet Rødt et forslag om å ta tilbake en stilling til språkopplæring i barnehagene. Jon Sandven forteller at denne stillingen ble kuttet under budsjettforhandlingene i desember, og at Ap kom med forslag om at stillingen skulle gjeninnføres dersom det ikke kom penger fra Groruddals-satsingen. Det har ikke kommet midler fra satsingen, og Sandven er oppgitt over at bydelsadministrasjonen ikke har fulgt opp saken.

-Vi fikk enstemmig gjennomslag for vårt forslag om å ta tilbake en stilling til språkopplæring i barnehagene - mot bydelsdirektørens innstilling. Administrasjonen hadde ikke fulgt opp et vedtak fra desember om at denne stillingen skulle komme tilbake i budsjettrevisjon. Vi har fortsatt ikke sett noe til penger fra Groruddals-satsingen. Og uansett, satsingen skal være et tillegg til det som allerede blir gjort, midlene skal ikke brukes til finansiering av tiltak som er i gang allerede, mener han.

Mer opptatt av å spare enn å bruke

Det har vært uroligheter når det gjelder barnehager i Bydel Bjerke den siste tiden. En av de større sakene har vært byrådets nekt til Espira som har bygget en barnehage i Nybyen på Økern, men får ikke lov å drifte den. Den saken står bom fast etter at Fylkesmannen holdt i med byrådet. I tillegg legges Kilden barnehage ned, og bydelen mangler rundt 80 barnehageplasser til neste år. Sandven mener bydelsdirektør Øyvind Henriksen er så opptatt av å spare en «buffer» i bydelen at han ikke vil bruke penger på tjenester.

-Vi trenger å satse, men det virker som bydelsdirektøren er redd for å bruke penger, mener han.

-Vi mener det bydelen får skal brukes til velferd i bydelen, ikke at man skal bygge seg opp en pott.

Høyres Kenneth Eriksen er for språkopplæring, det samme er Frps Jørn Kveseth.

-Språkopplæring i barnehagen er noe av det aller viktigste for at barna ikke skal bli tapere i skolen, mener Kveseth.

Misfornøyde med ledelsesplaner

Bydelsdirektøren forteller at de har søkt om et prosjekt i barnehagene, og at det ligger penger til språkopplæring i barnehagene der.

-Jeg synes det er merkelig da at bydelsadministrasjonen kan bruke 3,6 millioner kroner på uforutsette utgifter i forbindelse med flytting, selv om jeg skjønner at det kan bli utgifter i en slik prosess. De burde ikke holde så hardt igjen, og det er ikke intensjonen til bystyret at pengene til bydelene ikke skal brukes, mener Sandven.

I åpen halvtime møtte Elena Tkachenko, fra Foreldreutvalget for barnehagene, opp sammen med representanter. De er misfornøyde med omorganisering av ledelsesstrukturen som vil medføre en reduksjon av styrere i barnehagen. I tillegg til dette undret de over hvorfor saken ikke kom opp til politisk behandling nå. MDGs Kristoffer Haug ville ha saken til votering før den ble satt i verk.

-Det var andre økonomiske utsikter da vi vedtok å forsøke å spare inn to stillinger i barnehagene og jeg ønsker at vi får mulighet til å bevare dagens ordning.

Les hele saken fra BU i vår eAvis og papirutgave.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE