ANNONSE

Dalen stemte på Folkvord

Dalen stemte på Folkvord

 

Stortingsplassen glapp for Rødt. Erling Folkvord og Victoria Rweikiza smiler likevel over resultatet ved flere valgkretser i Groruddalen. På Ammerud fikk partiet hele 7,4 prosent av stemmene.

Tekst:

Publisert:

- Det var nære på, men det holdt ikke helt inn, sier Victoria Rweikiza, som var Rødts 4. kandidat i Oslo.

Heller ikke ved dette valget klarte Rødt å sikre seg noen mandater på Stortinget. Likevel gleder Rweikiza seg over resultatene i Groruddalen.

- Vi er veldig fornøyd med oppslutningen ved blant annet Ammerud. Vi har vært veldig aktive på Ammerud, Grorud og Veitvet. Vi har møtt mange mennesker og blant annet stått på stand på Grorud senter, forteller hun.

På Ammerud har partiets oppslutning økt med 4,7 prosent siden forrige stortingsvalg - mens oppslutningen har økt med 5,1 prosent på Veitvet.

Spenning

Stemningen på Rødts valgvake på Dattera til Hagen er god. Det var lenge spenning knyttet til om Erling Folkvord skulle få nok stemmer til å komme inn på tinget.

- Det har vært veldig spennende. Selv om det ikke gikk veien, har stemninga her vært topp, sier Rweikiza.

Uansett kan partiet glede seg over en stor framgang i Groruddalen. I 2005 var oppslutningen på 2,3 prosent i Groruddalen - nå er den på 4,3 prosent.

- Folk har gjort det de lovet meg. De har stemt på oss, smiler Rweikiza.

 

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE