Dalens perler stilles ut for kulturministeren

Dalens perler stilles ut for kulturministeren

 

Som en reaksjon på all negativ omtale Groruddalen får, har Fotoklubben Steinbruddet fanget motiver av dalens perler. Utstillingen skal avdukes under «Kulturbølgen» på Veitvet senter og kulturministeren kommer for å kikke.

Skrevet av:

- Utstillingen begynte først som en idé til et prosjekt, fra en av våre medlemmer. Kanskje bilder til en kalender eller lignende, forteller Frank Sundborg fra Fotoklubben.

- Alle medlemmene er jo fra Groruddalen og også glad i dalen, så vi ville gjøre noe for å vise fram perlene herfra. Som en reaksjon på all negativ omtale.

Etter hvert ballet det på seg, og det viste seg at «Perler i Groruddalen» var en veldig god tanke, og midt i blinken også for Groruddals-satsingen.

- Det er jo gøy når noen vil gjøre noe med omdømme til dalen, og da må vi slå skikkelig til. Problemet til Fotoklubben var at de ikke hadde nok økonomiske midler til å finansiere en utstilling, forteller Roy Tjomsland, informasjonsansvarlig for satsingen.

 

Kulturministeren får se

Fotoklubben kom etter hvert i kontakt med Stikk innom-kontoret på Veitvet og Groruddals-satsingen.

- Plankontoret for Groruddalen applauderer initiativet, og vi har støttet «Perler i Groruddalen» med 100.000 kroner. Og vi har funnet en perfekt anledning til å presentere utstillingen.

- Anniken Huitfeldt besøker Veitvet senter neste uke, forteller Tjomsland.

Utstillingen blir en del av arrangementet «Kulturbølgen» - et kickoff-arrangement som markerer starten på transformasjonen av Veivet senter til kultursenter. «Perler i Groruddalen» blir stående i gallerikafeen på sentret fra 17. til 23. mars.

- Groruddals-satsingen skal lik­som ruste opp alt, men vi er også opp­tatt av å forbedre det som alle­rede er. Og det er ofte ikke så mye som skal til, forteller Tjomsland.

 

Kryr av mangfold i dalen

- Vi ville også få fram mangfoldet her i Groruddalen, og i løpet av

prosjektet fant vi ut at mangfoldet her er helt vanvittig! forteller Sundborg videre.

Fotografene delte seg inn i tre grupper: Arkitektur, natur og mennesker/aktiviteter.

- Alle disse tre gruppene har med kulturen og gjøre, sier Sundborg.

Tjomsland og kollega Synnøve Riise Bøgeberg fra Plankontoret gleder seg til å se utstillingen ferdig på Veitvet, og håper også på ringvirkninger.

- Vi håper at initiativet fra fotoklubben kan inspirere andre lag og organisasjoner til å reise seg fra grasrota og slå tilbake mot kritikken som rammer Groruddalen. forteller Tjomsland som legger til at de er interesserte i å hære fra alle som har gode ideer til å bedre dalens omdømme.

- Det er viktig for oss å komme i kontakt med initiativrike folk som fotoklubben, sier Bøgeberg.

Siste nytt i Nyheter

– Skapte en smitteeffekt

– Skapte en smitteeffekt

 • Groruddals-satsingen

Umar Munir er styreleder for Nordre Gran borettslag på Furuset. Han ble invitert til paneldebatt med fagfolk og politikere for å snakke om bydelen som samfunnsutvikler. Et av de største forandringene med Groruddals-satsingen er at bydelene ble snudd på hodet.

Løfter skolen sammen

Løfter skolen sammen

 • Stovner vgs

De siste årene har Stovner videregående skole hatt synkende søkertall. I fjor valgte 15 av 120 elever VG1 studiespesialisering på Stovner vgs. som førstevalg. Da bestemte skolen seg for å snu utviklingen.

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

 • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

 
Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

 • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

 • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

 • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

 
Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

 • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

 • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

 • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

 
Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

 • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

 • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!