Dalens perler stilles ut for kulturministeren

Dalens perler stilles ut for kulturministeren

 

Som en reaksjon på all negativ omtale Groruddalen får, har Fotoklubben Steinbruddet fanget motiver av dalens perler. Utstillingen skal avdukes under «Kulturbølgen» på Veitvet senter og kulturministeren kommer for å kikke.

Skrevet av:

- Utstillingen begynte først som en idé til et prosjekt, fra en av våre medlemmer. Kanskje bilder til en kalender eller lignende, forteller Frank Sundborg fra Fotoklubben.
- Alle medlemmene er jo fra Groruddalen og også glad i dalen, så vi ville gjøre noe for å vise fram perlene herfra. Som en reaksjon på all negativ omtale.

Etter hvert ballet det på seg, og det viste seg at «Perler i Groruddalen» var en veldig god tanke, og midt i blinken også for Groruddals-satsingen.

- Det er jo gøy når noen vil gjøre noe med omdømme til dalen, og da må vi slå skikkelig til. Problemet til Fotoklubben var at de ikke hadde nok økonomiske midler til å finansiere en utstilling, forteller Roy Tjomsland, informasjonsansvarlig for satsingen.

 

Kulturministeren får se

Fotoklubben kom etter hvert i kontakt med Stikk innom-kontoret på Veitvet og Groruddals-satsingen.

- Plankontoret for Groruddalen applauderer initiativet, og vi har støttet «Perler i Groruddalen» med 100.000 kroner. Og vi har funnet en perfekt anledning til å presentere utstillingen.

- Anniken Huitfeldt besøker Veitvet senter neste uke, forteller Tjomsland.

Utstillingen blir en del av arrangementet «Kulturbølgen» - et kickoff-arrangement som markerer starten på transformasjonen av Veivet senter til kultursenter. «Perler i Groruddalen» blir stående i gallerikafeen på sentret fra 17. til 23. mars.

- Groruddals-satsingen skal lik­som ruste opp alt, men vi er også opp­tatt av å forbedre det som alle­rede er. Og det er ofte ikke så mye som skal til, forteller Tjomsland.

 

Kryr av mangfold i dalen

- Vi ville også få fram mangfoldet her i Groruddalen, og i løpet av

prosjektet fant vi ut at mangfoldet her er helt vanvittig! forteller Sundborg videre.

Fotografene delte seg inn i tre grupper: Arkitektur, natur og mennesker/aktiviteter.

- Alle disse tre gruppene har med kulturen og gjøre, sier Sundborg.

Tjomsland og kollega Synnøve Riise Bøgeberg fra Plankontoret gleder seg til å se utstillingen ferdig på Veitvet, og håper også på ringvirkninger.

- Vi håper at initiativet fra fotoklubben kan inspirere andre lag og organisasjoner til å reise seg fra grasrota og slå tilbake mot kritikken som rammer Groruddalen. forteller Tjomsland som legger til at de er interesserte i å hære fra alle som har gode ideer til å bedre dalens omdømme.

- Det er viktig for oss å komme i kontakt med initiativrike folk som fotoklubben, sier Bøgeberg.

Siste nytt i Nyheter

...vent med applausen

Ja til storbylegevakta på Aker

...vent med applausen

 • Aker sykehus

Styret i Oslo Universitetssykehus er helt enige med Oslo kommune; storbylegevakta skal etableres på Aker sykehus. Det skal oppføres som et nytt bygg innen 2021. Men skepsisen om prislapp og tidsaspekt har ennå ikke lagt seg.

– Det dummeste jeg har hørt

– Det dummeste jeg har hørt

 • politihøgskolen

Raymond Johansen (Ap) er mildt sagt opprørt etter Venstre-toppens argumenter om politihøgskolen. Han holder Venstre og Elvestuen som ansvarlig dersom skolen flyttes ut av Oslo.

Tar igjen opp kampen for politihøgskolen til Groruddalen

Kampen om politihøgskolen

 • politihøgskolen

Regjeringen skapte debatt da det kom fram at de ønsker å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo og politihøgskolen står høyt på lista. Ola Elvestuen (V) gjentar likevel ordene han selv brukte i valgkampen i 2011; få politihøgskolen til Groruddalen. Selv om utflyttings-lista er et kompromiss mello...

 
Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

– Useriøst!

 • Eiendomsskatt

Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

 • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

 • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

 
Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

 • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

 • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

 
Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

 • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!