Dalens perler stilles ut for kulturministeren

Dalens perler stilles ut for kulturministeren

 

Som en reaksjon på all negativ omtale Groruddalen får, har Fotoklubben Steinbruddet fanget motiver av dalens perler. Utstillingen skal avdukes under «Kulturbølgen» på Veitvet senter og kulturministeren kommer for å kikke.

Tekst:

Publisert:

- Utstillingen begynte først som en idé til et prosjekt, fra en av våre medlemmer. Kanskje bilder til en kalender eller lignende, forteller Frank Sundborg fra Fotoklubben.
- Alle medlemmene er jo fra Groruddalen og også glad i dalen, så vi ville gjøre noe for å vise fram perlene herfra. Som en reaksjon på all negativ omtale.

Etter hvert ballet det på seg, og det viste seg at «Perler i Groruddalen» var en veldig god tanke, og midt i blinken også for Groruddals-satsingen.

- Det er jo gøy når noen vil gjøre noe med omdømme til dalen, og da må vi slå skikkelig til. Problemet til Fotoklubben var at de ikke hadde nok økonomiske midler til å finansiere en utstilling, forteller Roy Tjomsland, informasjonsansvarlig for satsingen.

 

Kulturministeren får se

Fotoklubben kom etter hvert i kontakt med Stikk innom-kontoret på Veitvet og Groruddals-satsingen.

- Plankontoret for Groruddalen applauderer initiativet, og vi har støttet «Perler i Groruddalen» med 100.000 kroner. Og vi har funnet en perfekt anledning til å presentere utstillingen.

- Anniken Huitfeldt besøker Veitvet senter neste uke, forteller Tjomsland.

Utstillingen blir en del av arrangementet «Kulturbølgen» - et kickoff-arrangement som markerer starten på transformasjonen av Veivet senter til kultursenter. «Perler i Groruddalen» blir stående i gallerikafeen på sentret fra 17. til 23. mars.

- Groruddals-satsingen skal lik­som ruste opp alt, men vi er også opp­tatt av å forbedre det som alle­rede er. Og det er ofte ikke så mye som skal til, forteller Tjomsland.

 

Kryr av mangfold i dalen

- Vi ville også få fram mangfoldet her i Groruddalen, og i løpet av

prosjektet fant vi ut at mangfoldet her er helt vanvittig! forteller Sundborg videre.

Fotografene delte seg inn i tre grupper: Arkitektur, natur og mennesker/aktiviteter.

- Alle disse tre gruppene har med kulturen og gjøre, sier Sundborg.

Tjomsland og kollega Synnøve Riise Bøgeberg fra Plankontoret gleder seg til å se utstillingen ferdig på Veitvet, og håper også på ringvirkninger.

- Vi håper at initiativet fra fotoklubben kan inspirere andre lag og organisasjoner til å reise seg fra grasrota og slå tilbake mot kritikken som rammer Groruddalen. forteller Tjomsland som legger til at de er interesserte i å hære fra alle som har gode ideer til å bedre dalens omdømme.

- Det er viktig for oss å komme i kontakt med initiativrike folk som fotoklubben, sier Bøgeberg.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.