Dalens perler stilles ut for kulturministeren

Dalens perler stilles ut for kulturministeren

 

Som en reaksjon på all negativ omtale Groruddalen får, har Fotoklubben Steinbruddet fanget motiver av dalens perler. Utstillingen skal avdukes under «Kulturbølgen» på Veitvet senter og kulturministeren kommer for å kikke.

- Utstillingen begynte først som en idé til et prosjekt, fra en av våre medlemmer. Kanskje bilder til en kalender eller lignende, forteller Frank Sundborg fra Fotoklubben.

- Alle medlemmene er jo fra Groruddalen og også glad i dalen, så vi ville gjøre noe for å vise fram perlene herfra. Som en reaksjon på all negativ omtale.

Etter hvert ballet det på seg, og det viste seg at «Perler i Groruddalen» var en veldig god tanke, og midt i blinken også for Groruddals-satsingen.

- Det er jo gøy når noen vil gjøre noe med omdømme til dalen, og da må vi slå skikkelig til. Problemet til Fotoklubben var at de ikke hadde nok økonomiske midler til å finansiere en utstilling, forteller Roy Tjomsland, informasjonsansvarlig for satsingen.

 

Kulturministeren får se

Fotoklubben kom etter hvert i kontakt med Stikk innom-kontoret på Veitvet og Groruddals-satsingen.

- Plankontoret for Groruddalen applauderer initiativet, og vi har støttet «Perler i Groruddalen» med 100.000 kroner. Og vi har funnet en perfekt anledning til å presentere utstillingen.

- Anniken Huitfeldt besøker Veitvet senter neste uke, forteller Tjomsland.

Utstillingen blir en del av arrangementet «Kulturbølgen» - et kickoff-arrangement som markerer starten på transformasjonen av Veivet senter til kultursenter. «Perler i Groruddalen» blir stående i gallerikafeen på sentret fra 17. til 23. mars.

- Groruddals-satsingen skal lik­som ruste opp alt, men vi er også opp­tatt av å forbedre det som alle­rede er. Og det er ofte ikke så mye som skal til, forteller Tjomsland.

 

Kryr av mangfold i dalen

- Vi ville også få fram mangfoldet her i Groruddalen, og i løpet av

prosjektet fant vi ut at mangfoldet her er helt vanvittig! forteller Sundborg videre.

Fotografene delte seg inn i tre grupper: Arkitektur, natur og mennesker/aktiviteter.

- Alle disse tre gruppene har med kulturen og gjøre, sier Sundborg.

Tjomsland og kollega Synnøve Riise Bøgeberg fra Plankontoret gleder seg til å se utstillingen ferdig på Veitvet, og håper også på ringvirkninger.

- Vi håper at initiativet fra fotoklubben kan inspirere andre lag og organisasjoner til å reise seg fra grasrota og slå tilbake mot kritikken som rammer Groruddalen. forteller Tjomsland som legger til at de er interesserte i å hære fra alle som har gode ideer til å bedre dalens omdømme.

- Det er viktig for oss å komme i kontakt med initiativrike folk som fotoklubben, sier Bøgeberg.

Siste nytt i Nyheter

«Doing good in the world» i 100 år

«Doing good in the world» i 100 år

 • FN-dagen

The Rotary Foundation markerte sitt 100-årsjubileum på Linne Hotel på FN-dagen og verdens poliodag.

3,4 kilometer for to hjul

3,4 kilometer for to hjul

 • Gang- og sykkelvei

Bymiljøetaten og byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet den 3,4 kilometer lange gang- og sykkelveien fra Trosterudkrysset til Ole Deviks vei. Arbeidet har pågått i to år - og byråden håper dette vil få flere ut på to hjul i Groruddalen.

For få praksisplasser

For få praksisplasser

- Høyre er bekymret

 • Ap

Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er bekymret for tilgang til praksisplasser for elever med yrkesfaglig fordypning og mener skolebyrådens varslede yrkesfagsmelding vil komme for sent.

 
Google Maps

Togulykke på Bryn:

Én person omkom

 • politi

Politiet fikk tirsdag formiddag melding om at en mann ble påkjørt av toget i nærheten av Bryn stasjon. Han er nå bekreftet omkommet.

- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

 
Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

 
Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!