Dalens perler stilles ut for kulturministeren

Dalens perler stilles ut for kulturministeren

 

Som en reaksjon på all negativ omtale Groruddalen får, har Fotoklubben Steinbruddet fanget motiver av dalens perler. Utstillingen skal avdukes under «Kulturbølgen» på Veitvet senter og kulturministeren kommer for å kikke.

Tekst:

Publisert:

- Utstillingen begynte først som en idé til et prosjekt, fra en av våre medlemmer. Kanskje bilder til en kalender eller lignende, forteller Frank Sundborg fra Fotoklubben.

- Alle medlemmene er jo fra Groruddalen og også glad i dalen, så vi ville gjøre noe for å vise fram perlene herfra. Som en reaksjon på all negativ omtale.

Etter hvert ballet det på seg, og det viste seg at «Perler i Groruddalen» var en veldig god tanke, og midt i blinken også for Groruddals-satsingen.

- Det er jo gøy når noen vil gjøre noe med omdømme til dalen, og da må vi slå skikkelig til. Problemet til Fotoklubben var at de ikke hadde nok økonomiske midler til å finansiere en utstilling, forteller Roy Tjomsland, informasjonsansvarlig for satsingen.

 

Kulturministeren får se

Fotoklubben kom etter hvert i kontakt med Stikk innom-kontoret på Veitvet og Groruddals-satsingen.

- Plankontoret for Groruddalen applauderer initiativet, og vi har støttet «Perler i Groruddalen» med 100.000 kroner. Og vi har funnet en perfekt anledning til å presentere utstillingen.

- Anniken Huitfeldt besøker Veitvet senter neste uke, forteller Tjomsland.

Utstillingen blir en del av arrangementet «Kulturbølgen» - et kickoff-arrangement som markerer starten på transformasjonen av Veivet senter til kultursenter. «Perler i Groruddalen» blir stående i gallerikafeen på sentret fra 17. til 23. mars.

- Groruddals-satsingen skal lik­som ruste opp alt, men vi er også opp­tatt av å forbedre det som alle­rede er. Og det er ofte ikke så mye som skal til, forteller Tjomsland.

 

Kryr av mangfold i dalen

- Vi ville også få fram mangfoldet her i Groruddalen, og i løpet av

prosjektet fant vi ut at mangfoldet her er helt vanvittig! forteller Sundborg videre.

Fotografene delte seg inn i tre grupper: Arkitektur, natur og mennesker/aktiviteter.

- Alle disse tre gruppene har med kulturen og gjøre, sier Sundborg.

Tjomsland og kollega Synnøve Riise Bøgeberg fra Plankontoret gleder seg til å se utstillingen ferdig på Veitvet, og håper også på ringvirkninger.

- Vi håper at initiativet fra fotoklubben kan inspirere andre lag og organisasjoner til å reise seg fra grasrota og slå tilbake mot kritikken som rammer Groruddalen. forteller Tjomsland som legger til at de er interesserte i å hære fra alle som har gode ideer til å bedre dalens omdømme.

- Det er viktig for oss å komme i kontakt med initiativrike folk som fotoklubben, sier Bøgeberg.

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser.

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.