Danset seg gjennom toget

Danset seg gjennom toget

 

Tonsenhagen skolekorps fikk stor respons da de danset seg gjennom barnetoget til afrikanske rytmer.

Tekst:

Publisert:

- De har øvd veldig mye, forteller Audun Sanderud, som er korpsleder i hovedkorpset i Tonsenhagen skolekorps.

Dansingen er er et resultat av Norges Musikkorps Forbunds prosjekt «Bands crossing borders». Skolekorpsets dirigent har blant annet vært i Sør-Afrika, og det siste året har de lært opp instruktører fra Sør-Afrika. Disse deltok i barnetoget, og derfor ble det også afrikanske rytmer.

Sanderud forteller om en hektisk dag for korpset.

- De startet klokka sju og var gjennomvåte før flaggheisingen klokka åtte. Vi var veldig glade da sola kom, sier Sanderud.

Korpset har forøvrig 57 medlemmer til sammen i korpset og drilltroppen, og er stadig på utkikk etter nye medlemmer.

Entusiasmen fra korpset smittet også over på resten av skolen - blidere og mer entusiastiske elever i et 17.mai-tog skal du lete lenge etter.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.