De eldre må vike

Det er trist at det ikke er mulig å opprettholde tradisjonelle eldresentre i Bjerke bydel. Når kroken settes på døra på Årvoll, er Samson på Linderu...

Tekst:

Publisert:

Det er trist at det ikke er mulig å opprettholde tradisjonelle eldresentre i Bjerke bydel. Når kroken settes på døra på Årvoll, er Samson på Linderud senter neste stopp. Vi skriver når, for historien tilsier ikke hvis.

Det var en gang tre solide eldresentre i Bjerke bydel: Hasle/Økern i fjerde etasje i høyblokka på Økern senter, Veitvet og Linderud på Veitvet senter og Årvoll i det praktfulle bygget mellom Årvoll gård og Årvoll senter, i sin tid åpnet av ordfører Albert Nordengen. Han plantet et tre, husker vi. Mon tro om det lever fortsatt?

Hasle/Økern var det første som røyk. Det ble flyttet til mindre og rimeligere lokaler på Brobekk. Et par runder senere er stedet omprofilert til Bjerke Nærmiljøsenter, et tilbud for flere - ikke spesielt for de eldre, som jo - forstår vi - like gjerne tar kaffen på Samson. De som fortsatt er i live, da. En til- svarende historie skjedde på Veitvet, og nå står altså Årvoll for tur.

Det finnes eldresentre som styres av kommunen, men som oftest drives eldresentre av ideelle organisasjoner med økonomisk støtte fra kommunen (bydelen). Det er tilfellet på Årvoll, men problemet for driverne er at støtten gradvis er redusert. Nå går det ikke rundt lenger.

Vi snakker ikke om millioner, men om - tross alt - beskjedne 300.000 kroner. Dersom Bjerke bydel går tilbake til den gamle støtten er det fullt mulig for gjengen med frivillige å holde «butikken i gang». Tilsvarende summer deles jo ut av Groruddals-satsingen (bydelen) til all verdens mer eller mindre gode formål. Ikke én gang i året, men mange, mange ganger. Burde ikke noen av disse pengene heller gått til å opprettholde allerede eksisterende møteplasser?

Takk og pris for Samson.

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.