De eldre må vike

Det er trist at det ikke er mulig å opprettholde tradisjonelle eldresentre i Bjerke bydel. Når kroken settes på døra på Årvoll, er Samson på Linderu...

Det er trist at det ikke er mulig å opprettholde tradisjonelle eldresentre i Bjerke bydel. Når kroken settes på døra på Årvoll, er Samson på Linderud senter neste stopp. Vi skriver når, for historien tilsier ikke hvis.

Det var en gang tre solide eldresentre i Bjerke bydel: Hasle/Økern i fjerde etasje i høyblokka på Økern senter, Veitvet og Linderud på Veitvet senter og Årvoll i det praktfulle bygget mellom Årvoll gård og Årvoll senter, i sin tid åpnet av ordfører Albert Nordengen. Han plantet et tre, husker vi. Mon tro om det lever fortsatt?

Hasle/Økern var det første som røyk. Det ble flyttet til mindre og rimeligere lokaler på Brobekk. Et par runder senere er stedet omprofilert til Bjerke Nærmiljøsenter, et tilbud for flere - ikke spesielt for de eldre, som jo - forstår vi - like gjerne tar kaffen på Samson. De som fortsatt er i live, da. En til- svarende historie skjedde på Veitvet, og nå står altså Årvoll for tur.

Det finnes eldresentre som styres av kommunen, men som oftest drives eldresentre av ideelle organisasjoner med økonomisk støtte fra kommunen (bydelen). Det er tilfellet på Årvoll, men problemet for driverne er at støtten gradvis er redusert. Nå går det ikke rundt lenger.

Vi snakker ikke om millioner, men om - tross alt - beskjedne 300.000 kroner. Dersom Bjerke bydel går tilbake til den gamle støtten er det fullt mulig for gjengen med frivillige å holde «butikken i gang». Tilsvarende summer deles jo ut av Groruddals-satsingen (bydelen) til all verdens mer eller mindre gode formål. Ikke én gang i året, men mange, mange ganger. Burde ikke noen av disse pengene heller gått til å opprettholde allerede eksisterende møteplasser?

Takk og pris for Samson.

Siste nytt i Nyheter

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

 
Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

 
Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

 
Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!