Delseier for Aker-vennene

Onsdagens bystyremøte var oppløftende for alle dem som kjemper for Aker sykehus' eksistens. Et samlet bystyre gikk inn for at «sykehuset ikke må nedle...

Tekst:

Publisert:

Onsdagens bystyremøte var oppløftende for alle dem som kjemper for Aker sykehus' eksistens. Et samlet bystyre gikk inn for at «sykehuset ikke må nedlegges», samt «stopp i overføringen av pasienter fra Aker til Ahus». Dette betyr ikke at sykehuset er reddet, men det er et veldig sterkt signal til styret i Helse Sør-Øst - som skal behandle saken på et møte 17. februar.

Aker sykehus-saken viser at det fortsatt er noe kraft igjen i en litt sliten groruddals-befolkning. At Aker er et godt sykehus kan sikkert mange enes om, men vi opplever at motstanden også har med identitet å gjøre. «Nå skal de sannelig ta sykehuset fra oss også. Skal det ikke være et eneste sykehus øst for elva. Skal alt ligge på vestkanten». Uttalelser som dette er ikke uvanlig, enten det gjelder sykehus eller andre ting, og illustrerer litt av den «tåke av forbannelse» som ligger over dalføret.

Vi er svært fornøyd med Aker sykehus-vedtaket på onsdag. Det er en delseier, men den hele og fulle seier for Groruddalens vedkommende oppfylles ikke med Aker sykehus' liv eller død. Det må mer til, som for eksempel at byrådet fullfører sitt gamle løp om at «Alnaelva skal bli Groruddalens Akerselv».

Dette må ses i sammenheng med det Kjartan Eide skriver i et leserinnlegg i dagens avis: «Helt fra jeg som leder av Groruddalen Historielag deltok på de første møtene med Plankontoret for Groruddalen i 2002, har alle vært enige om at en blågrønn dal med en åpen Alnaelv var det viktigste tiltaket i hele satsingen.»

Alt i øst?

Under overskriften «Alt ligger i øst» forteller avisa Aften på førstesiden at «Alle Oslos asylmottak, over 90 prosent av de kommunale boligene, samtlige voksenopplæringstilbud for innvandrere (...) ligger i østlige bydeler.» Men politikerne, de bor i vest. Gjør de ikke?

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser.

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.