Den store boligjakten

Har du noen gang tenkt på at boligen din stiger i verdi - at et lite prosenttall hver måned kan bety tusenvis av kroner for deg. Det siste året har prisene på boliger pekt oppover. Ekspertene forteller oss at det er fordi det er få boliger til salgs - samtidig som det er stor etterspørsel. Stadig flere vil også bo i Oslo - og det inkluderer Groruddalen.

Skrevet av:

Det er vanskelig å være for eller mot høyere boligpriser. For de som allerede eier bolig, spiller det trolig liten rolle - siden de kjøper og selger i det samme markedet. For førstegangskjøpere blir det  derimot vanskeligere og vanskeligere å få kjøpt seg sin nye bolig. Mange ser derfor til Groruddalen for å kjøpe seg sin første bolig. Etter det avisen forstår er det stor etterspørsel etter ett- og to-romsleiligheter i Groruddalen. Dette har presset prisene oppover - men fortsatt gir et boligkjøp i Groruddalen mye leilighet for pengene. Statstikk fra OBOS viser at i OBOS-tilknyttede borettslag er det fortsatt i Groruddalen eller Søndre Nordstrand du får mest for pengene i Oslo.

Kanskje gjør også det at folk som normalt ikke har noe forhold til Groruddalen flytter hit - og oppdager at det er så mye mer enn plasskrevende industri og motor-veier. Det er heller ingen tvil om at det er et ønske fra politikerne å bygge flere boliger i Oslo. Mange skal, etter planen, bygges i Groruddalen og på nedre Romerike. Vi har hørt utallige ganger de siste årene at etter Ensjøbyen og Fjordbyen er det Groruddalen som er det neste store byutviklingsprosjektet.

Områder som er mindre estetiske i dag skal gjøres om og bli små perler i fremtiden. Breivoll, Økern, Ulven, Grorud stasjon og Haugerud er områder hvor det snakkes om boligfortetting. Det vil gjøre at enda flere flytter hit, og så kan en jo stille seg spørsmålet: Er egentlig Groruddalen så ille som mange skal ha det til? Nei, selvfølgelig er den ikke det. Du behøver ikke å bevege deg lenger enn til Nes på Romerike før de snakker om Oslo på akkurat samme måte som folk vestfra i byen snakker om Groruddalen. Og ikke minst, til tross for prisstigning, så har vi boliger som mange kan ha råd til å kjøpe.

 

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!