Den store boligjakten

Har du noen gang tenkt på at boligen din stiger i verdi - at et lite prosenttall hver måned kan bety tusenvis av kroner for deg. Det siste året har prisene på boliger pekt oppover. Ekspertene forteller oss at det er fordi det er få boliger til salgs - samtidig som det er stor etterspørsel. Stadig flere vil også bo i Oslo - og det inkluderer Groruddalen.

Det er vanskelig å være for eller mot høyere boligpriser. For de som allerede eier bolig, spiller det trolig liten rolle - siden de kjøper og selger i det samme markedet. For førstegangskjøpere blir det  derimot vanskeligere og vanskeligere å få kjøpt seg sin nye bolig. Mange ser derfor til Groruddalen for å kjøpe seg sin første bolig. Etter det avisen forstår er det stor etterspørsel etter ett- og to-romsleiligheter i Groruddalen. Dette har presset prisene oppover - men fortsatt gir et boligkjøp i Groruddalen mye leilighet for pengene. Statstikk fra OBOS viser at i OBOS-tilknyttede borettslag er det fortsatt i Groruddalen eller Søndre Nordstrand du får mest for pengene i Oslo.

Kanskje gjør også det at folk som normalt ikke har noe forhold til Groruddalen flytter hit - og oppdager at det er så mye mer enn plasskrevende industri og motor-veier. Det er heller ingen tvil om at det er et ønske fra politikerne å bygge flere boliger i Oslo. Mange skal, etter planen, bygges i Groruddalen og på nedre Romerike. Vi har hørt utallige ganger de siste årene at etter Ensjøbyen og Fjordbyen er det Groruddalen som er det neste store byutviklingsprosjektet.

Områder som er mindre estetiske i dag skal gjøres om og bli små perler i fremtiden. Breivoll, Økern, Ulven, Grorud stasjon og Haugerud er områder hvor det snakkes om boligfortetting. Det vil gjøre at enda flere flytter hit, og så kan en jo stille seg spørsmålet: Er egentlig Groruddalen så ille som mange skal ha det til? Nei, selvfølgelig er den ikke det. Du behøver ikke å bevege deg lenger enn til Nes på Romerike før de snakker om Oslo på akkurat samme måte som folk vestfra i byen snakker om Groruddalen. Og ikke minst, til tross for prisstigning, så har vi boliger som mange kan ha råd til å kjøpe.

 

Siste nytt i Nyheter

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

 
Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.