Den store boligjakten

Har du noen gang tenkt på at boligen din stiger i verdi - at et lite prosenttall hver måned kan bety tusenvis av kroner for deg. Det siste året har prisene på boliger pekt oppover. Ekspertene forteller oss at det er fordi det er få boliger til salgs - samtidig som det er stor etterspørsel. Stadig flere vil også bo i Oslo - og det inkluderer Groruddalen.

Det er vanskelig å være for eller mot høyere boligpriser. For de som allerede eier bolig, spiller det trolig liten rolle - siden de kjøper og selger i det samme markedet. For førstegangskjøpere blir det  derimot vanskeligere og vanskeligere å få kjøpt seg sin nye bolig. Mange ser derfor til Groruddalen for å kjøpe seg sin første bolig. Etter det avisen forstår er det stor etterspørsel etter ett- og to-romsleiligheter i Groruddalen. Dette har presset prisene oppover - men fortsatt gir et boligkjøp i Groruddalen mye leilighet for pengene. Statstikk fra OBOS viser at i OBOS-tilknyttede borettslag er det fortsatt i Groruddalen eller Søndre Nordstrand du får mest for pengene i Oslo.

Kanskje gjør også det at folk som normalt ikke har noe forhold til Groruddalen flytter hit - og oppdager at det er så mye mer enn plasskrevende industri og motor-veier. Det er heller ingen tvil om at det er et ønske fra politikerne å bygge flere boliger i Oslo. Mange skal, etter planen, bygges i Groruddalen og på nedre Romerike. Vi har hørt utallige ganger de siste årene at etter Ensjøbyen og Fjordbyen er det Groruddalen som er det neste store byutviklingsprosjektet.

Områder som er mindre estetiske i dag skal gjøres om og bli små perler i fremtiden. Breivoll, Økern, Ulven, Grorud stasjon og Haugerud er områder hvor det snakkes om boligfortetting. Det vil gjøre at enda flere flytter hit, og så kan en jo stille seg spørsmålet: Er egentlig Groruddalen så ille som mange skal ha det til? Nei, selvfølgelig er den ikke det. Du behøver ikke å bevege deg lenger enn til Nes på Romerike før de snakker om Oslo på akkurat samme måte som folk vestfra i byen snakker om Groruddalen. Og ikke minst, til tross for prisstigning, så har vi boliger som mange kan ha råd til å kjøpe.

 

Siste nytt i Nyheter

3,4 kilometer for to hjul

3,4 kilometer for to hjul

 • Gang- og sykkelvei

Bymiljøetaten og byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet den 3,4 kilometer lange gang- og sykkelveien fra Trosterudkrysset til Ole Deviks vei. Arbeidet har pågått i to år - og byråden håper dette vil få flere ut på to hjul i Groruddalen.

For få praksisplasser

For få praksisplasser

- Høyre er bekymret

 • Ap

Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er bekymret for tilgang til praksisplasser for elever med yrkesfaglig fordypning og mener skolebyrådens varslede yrkesfagsmelding vil komme for sent.

Google Maps

Togulykke på Bryn:

Én person omkom

 • politi

Politiet fikk tirsdag formiddag melding om at en mann ble påkjørt av toget i nærheten av Bryn stasjon. Han er nå bekreftet omkommet.

 
- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

 
Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!