Den store boligjakten

Har du noen gang tenkt på at boligen din stiger i verdi - at et lite prosenttall hver måned kan bety tusenvis av kroner for deg. Det siste året har prisene på boliger pekt oppover. Ekspertene forteller oss at det er fordi det er få boliger til salgs - samtidig som det er stor etterspørsel. Stadig flere vil også bo i Oslo - og det inkluderer Groruddalen.

Det er vanskelig å være for eller mot høyere boligpriser. For de som allerede eier bolig, spiller det trolig liten rolle - siden de kjøper og selger i det samme markedet. For førstegangskjøpere blir det  derimot vanskeligere og vanskeligere å få kjøpt seg sin nye bolig. Mange ser derfor til Groruddalen for å kjøpe seg sin første bolig. Etter det avisen forstår er det stor etterspørsel etter ett- og to-romsleiligheter i Groruddalen. Dette har presset prisene oppover - men fortsatt gir et boligkjøp i Groruddalen mye leilighet for pengene. Statstikk fra OBOS viser at i OBOS-tilknyttede borettslag er det fortsatt i Groruddalen eller Søndre Nordstrand du får mest for pengene i Oslo.

Kanskje gjør også det at folk som normalt ikke har noe forhold til Groruddalen flytter hit - og oppdager at det er så mye mer enn plasskrevende industri og motor-veier. Det er heller ingen tvil om at det er et ønske fra politikerne å bygge flere boliger i Oslo. Mange skal, etter planen, bygges i Groruddalen og på nedre Romerike. Vi har hørt utallige ganger de siste årene at etter Ensjøbyen og Fjordbyen er det Groruddalen som er det neste store byutviklingsprosjektet.

Områder som er mindre estetiske i dag skal gjøres om og bli små perler i fremtiden. Breivoll, Økern, Ulven, Grorud stasjon og Haugerud er områder hvor det snakkes om boligfortetting. Det vil gjøre at enda flere flytter hit, og så kan en jo stille seg spørsmålet: Er egentlig Groruddalen så ille som mange skal ha det til? Nei, selvfølgelig er den ikke det. Du behøver ikke å bevege deg lenger enn til Nes på Romerike før de snakker om Oslo på akkurat samme måte som folk vestfra i byen snakker om Groruddalen. Og ikke minst, til tross for prisstigning, så har vi boliger som mange kan ha råd til å kjøpe.

 

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!