Designerspirene

Designerspirene

 

For innvandrerkvinner er tekstilverkstedet i Bydel Alna en suksess innen mote.

Tekst:

Publisert:

Merete Vikholt, ansatt i Bydel Alna, viste fram jakker sammen med Halim Mohammed på Furuset senter. Jakkene er laget på tekstilverkstedet som er et tiltak i Bydel Alna. På verkstedet får deltakerne også trening i norsk muntlig. Tekstil engasjerer mange av kvinnene, og kurset er egnet for å skape diskusjoner og fremme det norske språket.

- Det gir kvinnene en mestringsfølelse når de ser at også norske kvinner vil ha det de lager. Det er flere som ønsker å kjøpe det som bli laget på verkstedene, forteller Vikholt.

Tekstilverkstedet gir opplæring i ulike tekstilteknikker kombinert med norskopplæring og samfunnskunnskap. Det tilbys to kurs på inntil 10 måneder og verkstedet følger skoleåret.

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.