ANNONSE

Designerspirene

Designerspirene

 

For innvandrerkvinner er tekstilverkstedet i Bydel Alna en suksess innen mote.

Tekst:

Publisert:

Merete Vikholt, ansatt i Bydel Alna, viste fram jakker sammen med Halim Mohammed på Furuset senter. Jakkene er laget på tekstilverkstedet som er et tiltak i Bydel Alna. På verkstedet får deltakerne også trening i norsk muntlig. Tekstil engasjerer mange av kvinnene, og kurset er egnet for å skape diskusjoner og fremme det norske språket.

- Det gir kvinnene en mestringsfølelse når de ser at også norske kvinner vil ha det de lager. Det er flere som ønsker å kjøpe det som bli laget på verkstedene, forteller Vikholt.

Tekstilverkstedet gir opplæring i ulike tekstilteknikker kombinert med norskopplæring og samfunnskunnskap. Det tilbys to kurs på inntil 10 måneder og verkstedet følger skoleåret.

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE