Det åttende æresmedlem

Det åttende æresmedlem

 

Bjørn H. Syversen er utnevnt til Groruddalen Historielags åttende æresmedlem.

Tekst:

Publisert:

- Han har vært leder i til sammen sju år. Han ledet stiftelsen for Rommen skole i ti år. Siden 1991 har han bidratt med minst en artikkel til hver årbok, og siden 2009 har han skrevet artikler i Akers Avis Groruddalen. «Bjørns historier» har fast plass på nest siste side hver fredag.

- Ut fra dette har styret besluttet at Bjørn H. Syversen får status som æresmedlem, sier Jan Arne Tangerud.

Fra før har Marit Stovner, Leif Frantzen, Finn Arnesen, Hjalmar Kielland, Gro Hoddevik, Jan Arne Tangerud og Anne Finhammer status som æresmedlemmer.

 

Får hedersplass

Syversen selv synes dette var overveldende.

- Denne skal få en hedersplass, smiler han.

- Det har vært veldig hyggelige år i styret, og jeg synes vi har hatt det veldig trivelig sammen.

Selv om Syversen nå går ut av styret, kommer han fortsatt til å være aktiv i historielaget. Blant annet skal han til å fortsette å arbeide med historielagets bildesamling som nå teller 5.500 bilder.

Det er stor etterspørsel etter bilder fra samlingen, som er samlet på Bjerke bibliotek.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.