Det benker seg i Groruddalen

Det benker seg i Groruddalen

 

I mai bevilget byrådet én million kroner til utplassering av nye benker i Oslos bydeler. Nå kommer de.

Tekst:

Publisert:

Byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen (H), tok turen til  det gamle Stovnerhjemmet for å se på en av benkene.

- Den er fin, og ligger godt til. Den blir sikkert populær, sier byråden og ser på den splitter nye benken som er plassert mellom Stovnerhjemmet og Stovner senter.

- Med dette ønsker vi å bidra til trivelige uterom og en levende by, sier byråden.Bydelene bestemmer


Byråd Agerbak-Jensen forteller at de har fått innspill om at både unge og eldre ønsker seg flere sitteplasser i bydelen, enten det er i parker, på torg, langs turveier eller andre steder der folk ferdes.

- Folk ønsker seg et sted å lese avisen, ta en prat med kjente eller for å ta en pust i bakken. Spesielt har flere eldre etterlyst et sted å sitte ned for å hvile når de er ute på tur eller gjør ærend.

Alle Oslos bydeler, med Groruddalens fire; Grorud, Bjerke, Alna og Stovner -  får inntil fem nye benker hver, som utplasseres i disse dager. 

Det er bydelene selv som bestemmer hvor benkene skal utplasseres.

 

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.