Det benker seg i Groruddalen

Det benker seg i Groruddalen

 

I mai bevilget byrådet én million kroner til utplassering av nye benker i Oslos bydeler. Nå kommer de.

Tekst:

Publisert:

Byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen (H), tok turen til  det gamle Stovnerhjemmet for å se på en av benkene.

- Den er fin, og ligger godt til. Den blir sikkert populær, sier byråden og ser på den splitter nye benken som er plassert mellom Stovnerhjemmet og Stovner senter.

- Med dette ønsker vi å bidra til trivelige uterom og en levende by, sier byråden.

Bydelene bestemmer

Byråd Agerbak-Jensen forteller at de har fått innspill om at både unge og eldre ønsker seg flere sitteplasser i bydelen, enten det er i parker, på torg, langs turveier eller andre steder der folk ferdes.

- Folk ønsker seg et sted å lese avisen, ta en prat med kjente eller for å ta en pust i bakken. Spesielt har flere eldre etterlyst et sted å sitte ned for å hvile når de er ute på tur eller gjør ærend.

Alle Oslos bydeler, med Groruddalens fire; Grorud, Bjerke, Alna og Stovner -  får inntil fem nye benker hver, som utplasseres i disse dager. 

Det er bydelene selv som bestemmer hvor benkene skal utplasseres.

 

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.