«Det bor en baker i Østre Aker»

Barnesangen har forsåvidt helt rett. Mesterbakeren har åpnet nytt bakeri langs Østre Aker, og ordfører Fabian Stang brøt brødet på åpningsfesten.

Det nye bakeriet i Alf Bjerckes vei 22, tidligere Almanakkforlaget, skal betjene mer enn 50 Rema 100-butikker i Oslo. Mange av dem ligger i Groruddalen. Ordfører Fabian Stang (H) synes det er flott at bakeriet kan bidra til flere arbeidsplasser og ferskt brød.

- Det er flott at det skjer noe her, og det er bra at det etableres så mange arbeidsplasser. Her skal det jobbes døgnet rundt hele uka, sier en tydelig imponert ordfører.

Han håper bakeriet kan være åpne for lærlinger.

- Det er viktig at de «vanlige» jobbene også gjøres.

For å erklære bakeriet for offisielt åpnet, måtte han bryte et langt brød istedet for å klippe den tradisjonelle røde snora.

- Det er noe jeg aldri har gjort før. Brødet var veldig godt, smiler han.

Kortreist mat

70 nye arbeidsplasser, inkludert administrasjonen, blir skapt langs Østre Aker vei. Kommunikasjonsdirektør Terje Jensløkken skryter av at bakervarene nå blir kortreiste.

- Vi skal levere én til to ganger om dagen til butikkene, seks dager i uka. Derfor må vi være i nærheten av butikkene, for å få ut ferske bakevarer, opplyser han.

Administrerende direktør Thormod Bjercke forteller at det har blitt investert omtrent 65 millioner kroner i bygget, og 45 millioner kroner i utstyr og maskiner.

- Det har kostet 20 millioner kroner å oppgradere bygget til moderne stand. Vi skal være Norges beste bakeri, og det er sjeldent man får så korte avstander fra bakeri til butikk, forteller Bjercke.

Brød til alle

Hovedbasen til mesterbakeren flyttes også til bygget på 4900 kvadratmeter langs Østre Aker vei.

- Dette er en spennende periode for alle ansatte. Vi skal bygge en relasjon til nærmiljøet, og mandager, tirsdager og fredager leverer vi rundt 24.000 brød. Ingenting er så tett på folk som brød, og alle har et forhold til det. Alle har en mening om det, og jeg mener man kan ha en hel samtale basert på brød, smiler han.

Opplysningskontoret for brød og korn opplyser at hele 76 prosent av nordmenn spiser brødmat til frokost.

- Brød står på nesten alle handlelapper, og vi er glade for at vi ligger nettopp her, sier han.

Fornøyde eiere

Bakeriet består av brødets gang fra begynnelse til slutt. Store eltemaskiner sender brødet videre til heving, og til avkjøling. Deretter varmes det opp i en steinovn, direkte på steinene. Så sendes brødet til pakking. Et helg lager med mel går med i én ukes produksjon.

Bygget i Alf Bjerckes vei er det Aspelin Ramm som eier. Markedsdirektør Sverre Landmark er fornøyd med Mesterbakeren som leietaker.

- Det er flott med en menneskelig aktivitet i dette området. Vi mener dette kan dekke et behov i byen, og er kjempefornøyde med bedriften, sier han.

Aspelin Ramm holder på med områdeutvikling i nærområdet, blant annet på Vollebekk.

- Vi har ikke begynt der enda, men det er et veldig spennende sted.

I tillegg til gjester fra bransjen og næringsvirksomheten, spilte Montebello brass band for publikum. Sangen som ble spilt flest ganger var «Det bor en baker i Østre Aker».

Siste nytt i Nyheter

Dette forventer <BR>Groruddalen i dag

Byrådets Oslobudsjett:

Dette forventer
Groruddalen i dag

  • Oslobudsjett

Det har omtrent gått ett år siden byrådet med Ap, SV, MDG og Rødt tok over Oslo-skuta. I dag legges deres første budsjettet fram. Groruddalen Miljøforum forventer mye.

Nå sikres man ikke<BR>lenger mot bot

Nå sikres man ikke
lenger mot bot

Statens vegvesen har tidligere snakket til de som ikke bruker belte om bord i buss. Den tid er forbi. Nå får du en saftig bot hvis beltebruken uteblir.

Bruker Haugenstua<BR> som «mellomstasjon»

Bruker Haugenstua
som «mellomstasjon»

  • Bydel Stovner

Eiendomsmegler Daniel Berggren i Eie Stovner forteller at mange unge kjøper ettroms på Haugenstua, pusser opp og selger igjen for å skaffe seg egenkapital. Nylig gikk en leilighet for 2,4 mill.

 
Jobber med fortgang

Jobber med fortgang

  • Trikk

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) forteller at byrådet prioriterer trikken høyt. Men arbeidet har stoppet opp på grunn av innsigelser fra Statens vegvesen.

Vil ha trikken<BR> på skinner

Vil ha trikken
på skinner

  • Tonsenhagen

Bjerke SVs Bjarne Kristoffersen forteller at de tar opp kampen for å få på plass Tonsenhagentrikken. Han er lei av stappfulle busser opp Trondheimsveien.

Ny næring på Hasle

Ny næring på Hasle

  • Næring

Hovedkontoret til COWI flytter fra Helsfyr til HasleLinje Næring som eies av Höegh Eiendom og AF Gruppen. Bygget er kjent for sin grønne drakt.

 
Salgsboom av boliger

Salgsboom av boliger

  • Boligbygging

Vi må tilbake til 80-tallet for å finne en tid som slår dagens høye salgsnivå. I takt med dette vokser boliggjelden. Derfor vil Finanstilsynet gjøre det vanskeligere å skaffe seg boliglån.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Ekstrem forvandling

Villa Nyborg fra 1912 til 2016:

Ekstrem forvandling

  • Boligbygging

Et stort villahus og en romslig hage boltret seg over fem dekar i 1912. Hundre år etter ble 14 eneboliger i Høybråtenveien 52 solgt unna på samme tomt - på bare én dag.

 
Ser til Kuben for inspirasjon

Ser til Kuben for inspirasjon

  • Kuben

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) er opptatt av å gi Norge flere bein å stå på enn bare olje- og gassektoren. Derfor besøkte hun Kuben yrkesarena for å lære mer om teknologilinja.

Skviser ut spekulantene

Skviser ut spekulantene

  • Næring

Å investere i en bolig for den er ferdig bygd, for å enten selge den videre eller leie den ut, er et økende fenomen i Oslo. Nå har OBOS satt ned et forbud på praksisen.

Feide om strategisk plan

Feide om strategisk plan

  • Alna BU

Ap mener Høyre ikke setter seg godt nok inn i politikken når det kommer til en strategisk plan for Bydel Alna. Høyre kontrer med at Ap har et markeringsbehov.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!