«Det bor en baker i Østre Aker»

Barnesangen har forsåvidt helt rett. Mesterbakeren har åpnet nytt bakeri langs Østre Aker, og ordfører Fabian Stang brøt brødet på åpningsfesten.

Skrevet av:

Det nye bakeriet i Alf Bjerckes vei 22, tidligere Almanakkforlaget, skal betjene mer enn 50 Rema 100-butikker i Oslo. Mange av dem ligger i Groruddalen. Ordfører Fabian Stang (H) synes det er flott at bakeriet kan bidra til flere arbeidsplasser og ferskt brød.

- Det er flott at det skjer noe her, og det er bra at det etableres så mange arbeidsplasser. Her skal det jobbes døgnet rundt hele uka, sier en tydelig imponert ordfører.

Han håper bakeriet kan være åpne for lærlinger.

- Det er viktig at de «vanlige» jobbene også gjøres.

For å erklære bakeriet for offisielt åpnet, måtte han bryte et langt brød istedet for å klippe den tradisjonelle røde snora.

- Det er noe jeg aldri har gjort før. Brødet var veldig godt, smiler han.

Kortreist mat

70 nye arbeidsplasser, inkludert administrasjonen, blir skapt langs Østre Aker vei. Kommunikasjonsdirektør Terje Jensløkken skryter av at bakervarene nå blir kortreiste.

- Vi skal levere én til to ganger om dagen til butikkene, seks dager i uka. Derfor må vi være i nærheten av butikkene, for å få ut ferske bakevarer, opplyser han.

Administrerende direktør Thormod Bjercke forteller at det har blitt investert omtrent 65 millioner kroner i bygget, og 45 millioner kroner i utstyr og maskiner.

- Det har kostet 20 millioner kroner å oppgradere bygget til moderne stand. Vi skal være Norges beste bakeri, og det er sjeldent man får så korte avstander fra bakeri til butikk, forteller Bjercke.

Brød til alle

Hovedbasen til mesterbakeren flyttes også til bygget på 4900 kvadratmeter langs Østre Aker vei.

- Dette er en spennende periode for alle ansatte. Vi skal bygge en relasjon til nærmiljøet, og mandager, tirsdager og fredager leverer vi rundt 24.000 brød. Ingenting er så tett på folk som brød, og alle har et forhold til det. Alle har en mening om det, og jeg mener man kan ha en hel samtale basert på brød, smiler han.

Opplysningskontoret for brød og korn opplyser at hele 76 prosent av nordmenn spiser brødmat til frokost.

- Brød står på nesten alle handlelapper, og vi er glade for at vi ligger nettopp her, sier han.

Fornøyde eiere

Bakeriet består av brødets gang fra begynnelse til slutt. Store eltemaskiner sender brødet videre til heving, og til avkjøling. Deretter varmes det opp i en steinovn, direkte på steinene. Så sendes brødet til pakking. Et helg lager med mel går med i én ukes produksjon.

Bygget i Alf Bjerckes vei er det Aspelin Ramm som eier. Markedsdirektør Sverre Landmark er fornøyd med Mesterbakeren som leietaker.

- Det er flott med en menneskelig aktivitet i dette området. Vi mener dette kan dekke et behov i byen, og er kjempefornøyde med bedriften, sier han.

Aspelin Ramm holder på med områdeutvikling i nærområdet, blant annet på Vollebekk.

- Vi har ikke begynt der enda, men det er et veldig spennende sted.

I tillegg til gjester fra bransjen og næringsvirksomheten, spilte Montebello brass band for publikum. Sangen som ble spilt flest ganger var «Det bor en baker i Østre Aker».

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

  • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

  • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

  • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

  • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

  • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

  • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

  • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

  • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!