ANNONSE

«Det bor en baker i Østre Aker»

Barnesangen har forsåvidt helt rett. Mesterbakeren har åpnet nytt bakeri langs Østre Aker, og ordfører Fabian Stang brøt brødet på åpningsfesten.

Det nye bakeriet i Alf Bjerckes vei 22, tidligere Almanakkforlaget, skal betjene mer enn 50 Rema 100-butikker i Oslo. Mange av dem ligger i Groruddalen. Ordfører Fabian Stang (H) synes det er flott at bakeriet kan bidra til flere arbeidsplasser og ferskt brød.

- Det er flott at det skjer noe her, og det er bra at det etableres så mange arbeidsplasser. Her skal det jobbes døgnet rundt hele uka, sier en tydelig imponert ordfører.

Han håper bakeriet kan være åpne for lærlinger.

- Det er viktig at de «vanlige» jobbene også gjøres.

For å erklære bakeriet for offisielt åpnet, måtte han bryte et langt brød istedet for å klippe den tradisjonelle røde snora.

- Det er noe jeg aldri har gjort før. Brødet var veldig godt, smiler han.

Kortreist mat

70 nye arbeidsplasser, inkludert administrasjonen, blir skapt langs Østre Aker vei. Kommunikasjonsdirektør Terje Jensløkken skryter av at bakervarene nå blir kortreiste.

- Vi skal levere én til to ganger om dagen til butikkene, seks dager i uka. Derfor må vi være i nærheten av butikkene, for å få ut ferske bakevarer, opplyser han.

Administrerende direktør Thormod Bjercke forteller at det har blitt investert omtrent 65 millioner kroner i bygget, og 45 millioner kroner i utstyr og maskiner.

- Det har kostet 20 millioner kroner å oppgradere bygget til moderne stand. Vi skal være Norges beste bakeri, og det er sjeldent man får så korte avstander fra bakeri til butikk, forteller Bjercke.

Brød til alle

Hovedbasen til mesterbakeren flyttes også til bygget på 4900 kvadratmeter langs Østre Aker vei.

- Dette er en spennende periode for alle ansatte. Vi skal bygge en relasjon til nærmiljøet, og mandager, tirsdager og fredager leverer vi rundt 24.000 brød. Ingenting er så tett på folk som brød, og alle har et forhold til det. Alle har en mening om det, og jeg mener man kan ha en hel samtale basert på brød, smiler han.

Opplysningskontoret for brød og korn opplyser at hele 76 prosent av nordmenn spiser brødmat til frokost.

- Brød står på nesten alle handlelapper, og vi er glade for at vi ligger nettopp her, sier han.

Fornøyde eiere

Bakeriet består av brødets gang fra begynnelse til slutt. Store eltemaskiner sender brødet videre til heving, og til avkjøling. Deretter varmes det opp i en steinovn, direkte på steinene. Så sendes brødet til pakking. Et helg lager med mel går med i én ukes produksjon.

Bygget i Alf Bjerckes vei er det Aspelin Ramm som eier. Markedsdirektør Sverre Landmark er fornøyd med Mesterbakeren som leietaker.

- Det er flott med en menneskelig aktivitet i dette området. Vi mener dette kan dekke et behov i byen, og er kjempefornøyde med bedriften, sier han.

Aspelin Ramm holder på med områdeutvikling i nærområdet, blant annet på Vollebekk.

- Vi har ikke begynt der enda, men det er et veldig spennende sted.

I tillegg til gjester fra bransjen og næringsvirksomheten, spilte Montebello brass band for publikum. Sangen som ble spilt flest ganger var «Det bor en baker i Østre Aker».

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

To menn er pågrepet i forbindelse med drapet på Hellerud 15. juni. De ble pågrepet i utlandet og siktet for drap/medvirkning til drap.

ANNONSE
- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

 
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

 
ANNONSE