– Det dummeste jeg har hørt

– Det dummeste jeg har hørt

IRRITERT: Det er en tydelig irritert Raymond Johansen (Ap) som mener Ola Elvestuens uttalelser om politihøgskolen til Groruddalen er det dummeste han har hørt. Han mener Venstre selv står bak debatten om utflytting av statlige arbeidsplasser, og at det ikke er kommunens hovedoppgave å få skolen til å bli i Oslo.


Raymond Johansen (Ap) er mildt sagt opprørt etter Venstre-toppens argumenter om politihøgskolen. Han holder Venstre og Elvestuen som ansvarlig dersom skolen flyttes ut av Oslo.

Tekst:

Publisert:

Byrådslederen retter pekefingeren tilbake til Elvestuen, og ber han se i speilet når det gjelder hvem som skal kjempe for at politihøgskolen skal få bli i Oslo.

– Når Elvestuen og Venstre har vært drivkrefter for å flytte etablerte statlige arbeidsplasser ut av Oslo – og jeg har hørt at den kanskje skal til Namsos – er det at han utfordrer kommunen noe av det dummeste jeg har hørt, sier han.

– Vi vil mer enn gjerne ha politihøgskolen i Oslo og Groruddalen. Det finnes mange aktuelle tomter som har blitt pekt på før, som Kjelsrud, Romsås, Grorud togstasjon eller i dalbunnen, som er et viktig transformasjonsområde for hele Oslo. Det er viktig å få til en slik utdanningsinstitusjon her, sier han.

Lurer du på hva saken dreier seg om? Les denne: Tar igjen opp kampen for politihøgskolen til Groruddalen

Holder Venstre ansvarlig

Han mener Venstre har alle svarene selv.

– Men tror du ikke Elvestuen vil jobbe for å få politihøgskolen til å bli i Oslo, ikke minst å flytte til Groruddalen nå?

– Det er Venstre som sitter med nøkkelen. De vil bli holdt direkte ansvarlig dersom skolen forsvinner ut av Oslo. Dette er Venstre og Ola Elvestuen sitt verk, raser han.

Johansen mener det er klokt for hele landet at skolen ligger i Oslo der de har bygget opp et sterkt fagmiljø i over 20 år.

– Derfor er det merkelig at han utfordrer oss. Men hvis han gjør det, så har vi planene klare, understreker byrådslederen.

Peker på pådriverne

Jan Bøhler har lenge ønsket politihøgskolen til Groruddalen. Han er, som Johansen, overrasket og skeptisk til Elvestuens uttalelser om Groruddals-lokasjon.

– Jeg skjønner ikke hvordan nestlederen i Venstre, Ola Elvestuen, har godtatt at politihøgskolen står så høyt på lista over arbeidsplasser regjeringa har lagt fram som de vil flytte ut av Oslo. Det er Venstre som har vært pådriver for en slik utflytting og arkitektene bak, påpeker Bøhler.

Han er derimot glad for at han har ytret ønske om relokalisering til dalen, men er likevel skeptisk til regjeringens utflyttingsplaner.

– Det er farlig å sette noe slikt på en sånn liste når man skal utrede utflytting. Det er fort gjort å tape drakampen med distriks-Norge.

Han mener det heller vil handle om hvor representantene kommer fra når man skal avklare utflyttingen.

– Det er bra Elvestuen driver med brannslukking i Groruddalen, men han har jo skapt problemet selv, understreker han.

Siste nytt i Nyheter

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

Syv nye skoler får gratis kjernetid

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.