– Det dummeste jeg har hørt

– Det dummeste jeg har hørt

IRRITERT: Det er en tydelig irritert Raymond Johansen (Ap) som mener Ola Elvestuens uttalelser om politihøgskolen til Groruddalen er det dummeste han har hørt. Han mener Venstre selv står bak debatten om utflytting av statlige arbeidsplasser, og at det ikke er kommunens hovedoppgave å få skolen til å bli i Oslo.


Raymond Johansen (Ap) er mildt sagt opprørt etter Venstre-toppens argumenter om politihøgskolen. Han holder Venstre og Elvestuen som ansvarlig dersom skolen flyttes ut av Oslo.

Tekst:

Publisert:

Byrådslederen retter pekefingeren tilbake til Elvestuen, og ber han se i speilet når det gjelder hvem som skal kjempe for at politihøgskolen skal få bli i Oslo.

– Når Elvestuen og Venstre har vært drivkrefter for å flytte etablerte statlige arbeidsplasser ut av Oslo – og jeg har hørt at den kanskje skal til Namsos – er det at han utfordrer kommunen noe av det dummeste jeg har hørt, sier han.

– Vi vil mer enn gjerne ha politihøgskolen i Oslo og Groruddalen. Det finnes mange aktuelle tomter som har blitt pekt på før, som Kjelsrud, Romsås, Grorud togstasjon eller i dalbunnen, som er et viktig transformasjonsområde for hele Oslo. Det er viktig å få til en slik utdanningsinstitusjon her, sier han.

Lurer du på hva saken dreier seg om? Les denne: Tar igjen opp kampen for politihøgskolen til Groruddalen

Holder Venstre ansvarlig

Han mener Venstre har alle svarene selv.

– Men tror du ikke Elvestuen vil jobbe for å få politihøgskolen til å bli i Oslo, ikke minst å flytte til Groruddalen nå?

– Det er Venstre som sitter med nøkkelen. De vil bli holdt direkte ansvarlig dersom skolen forsvinner ut av Oslo. Dette er Venstre og Ola Elvestuen sitt verk, raser han.

Johansen mener det er klokt for hele landet at skolen ligger i Oslo der de har bygget opp et sterkt fagmiljø i over 20 år.

– Derfor er det merkelig at han utfordrer oss. Men hvis han gjør det, så har vi planene klare, understreker byrådslederen.

Peker på pådriverne

Jan Bøhler har lenge ønsket politihøgskolen til Groruddalen. Han er, som Johansen, overrasket og skeptisk til Elvestuens uttalelser om Groruddals-lokasjon.

– Jeg skjønner ikke hvordan nestlederen i Venstre, Ola Elvestuen, har godtatt at politihøgskolen står så høyt på lista over arbeidsplasser regjeringa har lagt fram som de vil flytte ut av Oslo. Det er Venstre som har vært pådriver for en slik utflytting og arkitektene bak, påpeker Bøhler.

Han er derimot glad for at han har ytret ønske om relokalisering til dalen, men er likevel skeptisk til regjeringens utflyttingsplaner.

– Det er farlig å sette noe slikt på en sånn liste når man skal utrede utflytting. Det er fort gjort å tape drakampen med distriks-Norge.

Han mener det heller vil handle om hvor representantene kommer fra når man skal avklare utflyttingen.

– Det er bra Elvestuen driver med brannslukking i Groruddalen, men han har jo skapt problemet selv, understreker han.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.