– Det dummeste jeg har hørt

– Det dummeste jeg har hørt

IRRITERT: Det er en tydelig irritert Raymond Johansen (Ap) som mener Ola Elvestuens uttalelser om politihøgskolen til Groruddalen er det dummeste han har hørt. Han mener Venstre selv står bak debatten om utflytting av statlige arbeidsplasser, og at det ikke er kommunens hovedoppgave å få skolen til å bli i Oslo.


Raymond Johansen (Ap) er mildt sagt opprørt etter Venstre-toppens argumenter om politihøgskolen. Han holder Venstre og Elvestuen som ansvarlig dersom skolen flyttes ut av Oslo.

Skrevet av:

Byrådslederen retter pekefingeren tilbake til Elvestuen, og ber han se i speilet når det gjelder hvem som skal kjempe for at politihøgskolen skal få bli i Oslo.

– Når Elvestuen og Venstre har vært drivkrefter for å flytte etablerte statlige arbeidsplasser ut av Oslo – og jeg har hørt at den kanskje skal til Namsos – er det at han utfordrer kommunen noe av det dummeste jeg har hørt, sier han.

– Vi vil mer enn gjerne ha politihøgskolen i Oslo og Groruddalen. Det finnes mange aktuelle tomter som har blitt pekt på før, som Kjelsrud, Romsås, Grorud togstasjon eller i dalbunnen, som er et viktig transformasjonsområde for hele Oslo. Det er viktig å få til en slik utdanningsinstitusjon her, sier han.

Lurer du på hva saken dreier seg om? Les denne: Tar igjen opp kampen for politihøgskolen til Groruddalen

Holder Venstre ansvarlig

Han mener Venstre har alle svarene selv.

– Men tror du ikke Elvestuen vil jobbe for å få politihøgskolen til å bli i Oslo, ikke minst å flytte til Groruddalen nå?

– Det er Venstre som sitter med nøkkelen. De vil bli holdt direkte ansvarlig dersom skolen forsvinner ut av Oslo. Dette er Venstre og Ola Elvestuen sitt verk, raser han.

Johansen mener det er klokt for hele landet at skolen ligger i Oslo der de har bygget opp et sterkt fagmiljø i over 20 år.

– Derfor er det merkelig at han utfordrer oss. Men hvis han gjør det, så har vi planene klare, understreker byrådslederen.

Peker på pådriverne

Jan Bøhler har lenge ønsket politihøgskolen til Groruddalen. Han er, som Johansen, overrasket og skeptisk til Elvestuens uttalelser om Groruddals-lokasjon.

– Jeg skjønner ikke hvordan nestlederen i Venstre, Ola Elvestuen, har godtatt at politihøgskolen står så høyt på lista over arbeidsplasser regjeringa har lagt fram som de vil flytte ut av Oslo. Det er Venstre som har vært pådriver for en slik utflytting og arkitektene bak, påpeker Bøhler.

Han er derimot glad for at han har ytret ønske om relokalisering til dalen, men er likevel skeptisk til regjeringens utflyttingsplaner.

– Det er farlig å sette noe slikt på en sånn liste når man skal utrede utflytting. Det er fort gjort å tape drakampen med distriks-Norge.

Han mener det heller vil handle om hvor representantene kommer fra når man skal avklare utflyttingen.

– Det er bra Elvestuen driver med brannslukking i Groruddalen, men han har jo skapt problemet selv, understreker han.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!