Det enkle er ofte det beste

Det enkle er ofte det beste

 

Den anerkjente mat -og vinkjenneren Christer Berens tok turen til Notabene på Stovner senter for å signere sin nye kokebok, Nytelser. Ifølge han, er få ingredienser og ordentlige råvarer nøkkelen til ukomplisert festmiddag.

-Boken handler om festmat, og at man ikke trenger å tilbringe hele kvelden på kjøkkenet når man har gjester, forteller han.

Berens har bakgrunn fra kjente restauranter som Le Canard og Bagatell og er fast innslag i P4s radioprogram Nytelsesfredag.

- I dag skal jeg lage en asiatisk variant med rå fisk her på Stovner, forteller han mens han gjør klar ovnen.

Vinmannen

Berens er også kjent som vinmannen, og har blitt kåret til norgesmester i vinkunnskap to ganger.

-Det er jo vinmann jeg er, og jeg mener en god rett og en god vin hører sammen. Vinen skal passe til maten med enkle, få ingredienser, og skape myke smaker, forteller han.

Han kan avsløre at en av favorittrettene hans i boka er steinbit med smak av middelhavet.

- Det som er nøkkelen er at man kan forberede en del på forhånd, og jeg synes sausen er så god at den passer godt til flere fiskeretter, forteller han.

Groruddalsturné

Etter Stovner, bærer turen til Linderud.

- Jeg synes det er hyggelig å treffe folk her i Groruddalen, det er så koselig å treffe kunden ansikt til ansikt. Jeg holder jo også en del kurs,og det er jo der man lærer hva folk lurer på, forteller han.

Hans mål er å videreformidle enkelheten av å tilpasse smaker.

- Jeg har et godt råd, og det er alltid å prøve seg på de nærmeste først, før man serverer til mange gjester. Øvelse gjør mester, forteller han med et smil.

 

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.