Det er snø i massevis

Det tegner til å bli en super jul, i hvert fall når det gjelder de ytre omstendig-heter - altså været. «Det er 25 centimeter med snø i Lillo-marka. To...

Tekst:

Publisert:

Det tegner til å bli en super jul, i hvert fall når det gjelder de ytre omstendig-heter - altså været. «Det er 25 centimeter med snø i Lillo-marka. Topp forhold!» Det melder avisens «korrespondent» i skogen, Ben Borgen. Han er som snarest innom avisa med en vær-rapport før han igjen trekker seg tilbake til residensen i skauen bak Lilloseter. «Strekningen fra Steinbruvann rundt Breisjøen anbefales til Linde-rudkollen eller Lilloseter/ Sinober. Det er ikke grus på veiene.»

Ben Borgen er ellers en ivrig skøyte-entusiast. Han forteller at isen på Breisjøen nå er 15 centimeter, men at NVE anbefaler folk å ikke gå på de store vannene i marka. Ikke ennå. «Uansett må du alltid ha med deg ispigger, også når du har ski på beina.» Anbefaler Ben som avslutningsvis håper å se mange på Lilloseter 2. og 3. juledag. «Vi ses!»

En skikkelig markatur hører julen til. Etter ribbe og pinnekjøtt, lutefisk og skinke-stek, er det godt å røre litt på kroppen. Og aller gjevest er det når man kan teste ut de nye skiene, skøytene - eller det nye akebrettet man fikk av bestefar på julaften.

Vi i Groruddalen er heldige som er omkranset av marka på begge sider. Dermed er det ikke lange gåturen, eller bilturen, som skal til før vi er langt unna folk og langt unna sivilasjonen. Det er en kvalitet få hovedsteder forunt, men spesielt i Groruddalen er dette et gode som stadig er under press. Da tenker vi på ønsket om å utvide Huken Pukkverk, som vil være et alvorlig inngrep i Lillomarka, men også mindre prosjekter som snødeponi ved Bånkall gård.

Det er vanskelig å stoppe utviklingen, men denne avis sitt juleønske er at myndighetene nå «setter alle kluter til» og innfrir alle de løfter og forventninger de har lagt opp til med Groruddals-satsingen. Og da må det store grep til, inkludert skrinlegging av planer om både pukkverk og snødeponi...

Siste nytt i Nyheter

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

 
Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.