Det er snø i massevis

Det tegner til å bli en super jul, i hvert fall når det gjelder de ytre omstendig-heter - altså været. «Det er 25 centimeter med snø i Lillo-marka. To...

Skrevet av:

Det tegner til å bli en super jul, i hvert fall når det gjelder de ytre omstendig-heter - altså været. «Det er 25 centimeter med snø i Lillo-marka. Topp forhold!» Det melder avisens «korrespondent» i skogen, Ben Borgen. Han er som snarest innom avisa med en vær-rapport før han igjen trekker seg tilbake til residensen i skauen bak Lilloseter. «Strekningen fra Steinbruvann rundt Breisjøen anbefales til Linde-rudkollen eller Lilloseter/ Sinober. Det er ikke grus på veiene.»

Ben Borgen er ellers en ivrig skøyte-entusiast. Han forteller at isen på Breisjøen nå er 15 centimeter, men at NVE anbefaler folk å ikke gå på de store vannene i marka. Ikke ennå. «Uansett må du alltid ha med deg ispigger, også når du har ski på beina.» Anbefaler Ben som avslutningsvis håper å se mange på Lilloseter 2. og 3. juledag. «Vi ses!»

En skikkelig markatur hører julen til. Etter ribbe og pinnekjøtt, lutefisk og skinke-stek, er det godt å røre litt på kroppen. Og aller gjevest er det når man kan teste ut de nye skiene, skøytene - eller det nye akebrettet man fikk av bestefar på julaften.

Vi i Groruddalen er heldige som er omkranset av marka på begge sider. Dermed er det ikke lange gåturen, eller bilturen, som skal til før vi er langt unna folk og langt unna sivilasjonen. Det er en kvalitet få hovedsteder forunt, men spesielt i Groruddalen er dette et gode som stadig er under press. Da tenker vi på ønsket om å utvide Huken Pukkverk, som vil være et alvorlig inngrep i Lillomarka, men også mindre prosjekter som snødeponi ved Bånkall gård.

Det er vanskelig å stoppe utviklingen, men denne avis sitt juleønske er at myndighetene nå «setter alle kluter til» og innfrir alle de løfter og forventninger de har lagt opp til med Groruddals-satsingen. Og da må det store grep til, inkludert skrinlegging av planer om både pukkverk og snødeponi...

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!