Det er snø i massevis

Det tegner til å bli en super jul, i hvert fall når det gjelder de ytre omstendig-heter - altså været. «Det er 25 centimeter med snø i Lillo-marka. To...

Det tegner til å bli en super jul, i hvert fall når det gjelder de ytre omstendig-heter - altså været. «Det er 25 centimeter med snø i Lillo-marka. Topp forhold!» Det melder avisens «korrespondent» i skogen, Ben Borgen. Han er som snarest innom avisa med en vær-rapport før han igjen trekker seg tilbake til residensen i skauen bak Lilloseter. «Strekningen fra Steinbruvann rundt Breisjøen anbefales til Linde-rudkollen eller Lilloseter/ Sinober. Det er ikke grus på veiene.»

Ben Borgen er ellers en ivrig skøyte-entusiast. Han forteller at isen på Breisjøen nå er 15 centimeter, men at NVE anbefaler folk å ikke gå på de store vannene i marka. Ikke ennå. «Uansett må du alltid ha med deg ispigger, også når du har ski på beina.» Anbefaler Ben som avslutningsvis håper å se mange på Lilloseter 2. og 3. juledag. «Vi ses!»

En skikkelig markatur hører julen til. Etter ribbe og pinnekjøtt, lutefisk og skinke-stek, er det godt å røre litt på kroppen. Og aller gjevest er det når man kan teste ut de nye skiene, skøytene - eller det nye akebrettet man fikk av bestefar på julaften.

Vi i Groruddalen er heldige som er omkranset av marka på begge sider. Dermed er det ikke lange gåturen, eller bilturen, som skal til før vi er langt unna folk og langt unna sivilasjonen. Det er en kvalitet få hovedsteder forunt, men spesielt i Groruddalen er dette et gode som stadig er under press. Da tenker vi på ønsket om å utvide Huken Pukkverk, som vil være et alvorlig inngrep i Lillomarka, men også mindre prosjekter som snødeponi ved Bånkall gård.

Det er vanskelig å stoppe utviklingen, men denne avis sitt juleønske er at myndighetene nå «setter alle kluter til» og innfrir alle de løfter og forventninger de har lagt opp til med Groruddals-satsingen. Og da må det store grep til, inkludert skrinlegging av planer om både pukkverk og snødeponi...

Siste nytt i Nyheter

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

 
Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

 
Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!