Det er snø i massevis

Det tegner til å bli en super jul, i hvert fall når det gjelder de ytre omstendig-heter - altså været. «Det er 25 centimeter med snø i Lillo-marka. To...

Skrevet av:

Det tegner til å bli en super jul, i hvert fall når det gjelder de ytre omstendig-heter - altså været. «Det er 25 centimeter med snø i Lillo-marka. Topp forhold!» Det melder avisens «korrespondent» i skogen, Ben Borgen. Han er som snarest innom avisa med en vær-rapport før han igjen trekker seg tilbake til residensen i skauen bak Lilloseter. «Strekningen fra Steinbruvann rundt Breisjøen anbefales til Linde-rudkollen eller Lilloseter/ Sinober. Det er ikke grus på veiene.»

Ben Borgen er ellers en ivrig skøyte-entusiast. Han forteller at isen på Breisjøen nå er 15 centimeter, men at NVE anbefaler folk å ikke gå på de store vannene i marka. Ikke ennå. «Uansett må du alltid ha med deg ispigger, også når du har ski på beina.» Anbefaler Ben som avslutningsvis håper å se mange på Lilloseter 2. og 3. juledag. «Vi ses!»

En skikkelig markatur hører julen til. Etter ribbe og pinnekjøtt, lutefisk og skinke-stek, er det godt å røre litt på kroppen. Og aller gjevest er det når man kan teste ut de nye skiene, skøytene - eller det nye akebrettet man fikk av bestefar på julaften.

Vi i Groruddalen er heldige som er omkranset av marka på begge sider. Dermed er det ikke lange gåturen, eller bilturen, som skal til før vi er langt unna folk og langt unna sivilasjonen. Det er en kvalitet få hovedsteder forunt, men spesielt i Groruddalen er dette et gode som stadig er under press. Da tenker vi på ønsket om å utvide Huken Pukkverk, som vil være et alvorlig inngrep i Lillomarka, men også mindre prosjekter som snødeponi ved Bånkall gård.

Det er vanskelig å stoppe utviklingen, men denne avis sitt juleønske er at myndighetene nå «setter alle kluter til» og innfrir alle de løfter og forventninger de har lagt opp til med Groruddals-satsingen. Og da må det store grep til, inkludert skrinlegging av planer om både pukkverk og snødeponi...

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!