– Det hadde blitt et himla bråk

– Det hadde blitt et himla bråk


TROR DET HADDE BLITT BRÅK: Carl I. Hagen (Frp) tror ikke en utredning fra Statens vegvesen om planer for ny motorvei på vestkanten hadde gått ubemerket hen.


Carl I. Hagen (Frp) fikk tilsendt kronikken til Pihl fra undertegnede. Han er enig i at vestkanten mest sannsynlig hadde satt alle mann på dekk om Statens vegvesen bestemte seg for å utrede forslag om å bygge ut en motorvei der istedet.

Skrevet av:

Oppdatert:
01.03.2017 kl 16:12

Hagen har ikke satt seg inn i saken om Manglerudtunnelen og forslag til utbygging i Smalvollveien, men kommer gjerne med synspunkter.

– Dette er nytt for meg og jeg vil gjerne få priser på lang tunnel oppe i dagen og begrunnelsen for øvrig. Jeg synes derimot tunnel er best fordi da er det mindre problemer i anleggstiden, sier han.

– Hvordan tror du det hadde gått om dette ble foreslått på for eksempel Ullern?

– Jeg ser at Pihl ikke selv fremmer et alternativ. Men det hadde helt sikkert blitt et himla bråk slik Pihl påstår!

Flere protester i vest

Det samme tror partikollega Tommy Skjervold. Han sitter i samferdselskomiteen i bystyret og har fått med seg Onsdagspihlsen.

– Svaret Roger Pihl fikk fra prominente politikere var at det er trygt å legge all «dritten» hit fordi vi finner oss i det. Vi bråker ikke nok. Kjenner du som Oslopolitiker deg igjen i dette?

– Ja, jeg gjør egentlig det. Jeg er fra østkanten selv, og både som politiker og privatperson merker jeg at det er flere ressurssterke protestgrupper på en side av byen enn den andre. Det bidrar til at vi nok får mer fokus på saker i vest enn eksempelvis i Groruddalen, sier Skjervold.

Han mener det er viktig å tenke at det bør gå minst mulig motorvei gjennom dagen i Groruddalen.

– Det viktigste er å få trafikken i dalen under bakken. Jeg forstår at vegvesenet må utrede flest mulig alternativer, men om tanken deres er å legge mer trafikk i dagen i Groruddalen er jeg skeptisk, sier han.

Bare plukk opp telefonen

Han håper vegvesenet utforsker alle muligheter, og utreder alternativer som kan komme Groruddalen til gode.

- Hvordan tror du det hadde gått om vegvesenet utredet alternativer for ny motorvei på vestkanten?

– Da tenker jeg at jeg hadde fått mange telefoner allerede og allerede hatt mange møter med ressurssterke personer som sier ifra. Innbyggerne trenger faktisk ikke gjøre mer enn å plukke opp telefonen og ringe oss i bystyret. Da tar vi opp røret og lytter. Og jeg håper og tror de andre partiene er med på det, understreker Skjervold.

Les også: – Tegn på at vi må begynne å bråke mer

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!