Det ligger et teppe av frustrasjon over dalen

Da byrådsleder Stian Berger Røsland (H) og byråd Sylvi Listhaug (Frp) var i møte med Justisdepartementet møtte de ingen forståelse for kommunens synsp...

Tekst:

Publisert:

Da byrådsleder Stian Berger Røsland (H) og byråd Sylvi Listhaug (Frp) var i møte med Justisdepartementet møtte de ingen forståelse for kommunens synspunkter. Det blir ankomstmottak for flyktninger på Refstad uansett hva byrådet og kommunen måtte mene om saken. Dermed basta. Sylvi Listhaug sier til Akers Avis Groruddalen at byrådet føler seg overkjørt.

Joda, vi skjønner utmerket godt hva Listhaug mener. Vi som bor i Groruddalen er kjørt over så mange ganger at frustrasjonen nå ligger som et teppe over dalføret...

Vi som var rundt på de mange 17. mai-arrangementene har i etterkant en rimelig god peiling på hva folk er opptatt av akkurat nå. Ett tema er den dårlige behandlingen ulike myndigheter utsetter dalføret for. Et typisk utsagn, også på leserbrev-plass, er: «Og dette kaller de Groruddals-satsing...» Eller: «Dette hadde ikke gått på vestkanten...»

Folk er frustrerte, ja mange regelrett forbanna - og på mange måter er det scenariet som nå utvikler seg på Refstad et bilde på Groruddalen som helhet. Da tenker vi ikke bare på ankomstmottaket som ble forsøkt «lurt inn» i all hemmelighet, men også det tilstøtende området som bydelsutvalget betegner som «slum».

Forskjellen på Oslo øst og Oslo vest når det gjelder fordelingen av byrder og goder er nå mer ulik enn noen gang, og hvis ikke myndighetene ser det - og gjør noe med det - er vi stygt redd for at vi en vakker dag bor på vestkanten hele gjengen.

Og vi blir ikke lette å ha med å gjøre...

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.